19 / 04 / 2024

11 ayda 8 bin konut satışı

11 ayda 8 bin konut satışı

İzmir Emlak Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Akgün, 11 ayda 8 bin İranlının İzmir’de gayrimenkul sahibi olmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Akgün, “Oda Başkanı Güleroğlu yanıltıcı bilgilerle kandırıldı'' diye konuştu.

İŞKUR açıkladı! İşsiz kalan vatandaşa 24 bin TL yardım! 

İşsiz kalan vatandaşlara devlet desteği ve nakdi yardımlar 24 bin 381 TL’ye kadar yükseldiği kaydedildi. İşsiz kalanlar 15 bin 880 liraya varan işsizlik maaşı alırken İşbaşı eğitim programlarına katılan vatandaşlar da ek olarak ayda 8 bin 501 lira daha kazanabiliyorlar.

Evora İzmir, 8 ayda 1.7 milyar TL değerlendi!

Emlak Konut GYO'nun Evora İzmir projesi yaklaşık 8 ayda 1 milyar 172 milyon 501 bin 768 TL değer kazandı. Peki projenin değeri ne kadar oldu? İşte Emlak Konut GYO tarafından açıklanan o rakamlar...

Akaryakıta 8 ayda yüzde 115 zam geldi! Motorin fiyatları bu gece yeniden artacak!

Brent petrol ve döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar akaryakıt fiyatlarına indirim ve zam olarak yansımaya devam ediyor. Akaryakıta 8 ayda yüzde 115 zam geldi. Yeni bir zam da bu gece geliyor. İşte yeni fiyatlar...

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

Ayda 7 bin 500 TL maaş alan vatandaş isyan etti: 8 bin lira kira ödüyorum!

Ayda 7 bin 500 TL emekli maaşı aldığını ve 8 bin lira kira ödediğini söyleyen vatandaş oğlunu evlendirmek için 400 bin liraya ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Pahalılık yurt dışından online alışverişi patlattı!

Ülkemizin pek çok üründe görece daha pahalı hale gelmesi, yurt dışından online alışverişi de patlattı. Alışveriş hacmi, 11 ayda 102 milyar TL'ye ulaştı.

Akfen GYO'nun kira gelirleri ilk 11 ayda 30,7 milyon Euro oldu: Bugüne kadarki en yüksek kira geliri! 

Akfen GYO tarafından 2023 yılının ilk 11 ayında elde edilen kira geliri rakamı ve kira gelirinde yaşanan yükseliş açıklandı. İşte detaylar...

DHMİ açıkladı! Türkiye'de hava yolunu kullanan yolcu sayısı 11 ayda 200 milyon...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, bu senenin 11 ayında Türkiye'de havalimanlarında 199 milyon 866 bin 627 yolcuya hizmet verildiğini açıkladı. İşte haberin detayları...

Zeytinyağı 11 ayda yüzde 120 zamlandı! Fiyatlar 600 TL’yi bulacak!

Üretici, zeytinyağında fiyat artışının mevsimsel koşullar haricinde maliyetlerinin yüksekliğinden kaynaklandığını söylüyor. 11 ayda yüzde 120 zamlanan zeytinyağında uygun fiyat için “alım fiyatı” ve “AB standardında destek” istiyor.

Konut satışlarının 8 yıllık bilançosu! İlk 10 ayda 1 milyon aşılamadı!

Konut satışlarındaki düşüş devam ediyor. Türkiye'de son 8 yılda konut satışları ilk kez ilk 10 ayda 1 milyon aşılamadı. 

O şehre resmen turist yağdı! 8 ayda 2 milyon 429 bin 981 turist ziyaret etti!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Muğla'ya resmen turist yağdı. Muğla'yı 8 ayda 2 milyon 429 bin 981 turist ziyaret ettiği ortaya çıktı.

Türkiye’nin Suudi Arabistan’a ihracatı zirve yaptı! 8 ayda 4 kat arttı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili Ahmet Fikret Kileci, Suudi Arabistan’a 2003’te 8 ayda yapılan ihracatın 2022’nin aynı dönemine kıyasla 4 kat artışla 1,6 milyar doları aştığını paylaştı.

Türk müteahhitler ilk 8 ayda 162 yeni proje sözleşmesi imzaladı: Üstlenilen iş tutarı 11 milyar dolar! 

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, Ocak-Ağustos döneminde üstlenilen işlerin tutarı 11 milyar dolar oldu. Bu gelişmenin ardından yılın sonunda, önceki yılın seviyesi olan 19 milyar dolara ulaşma olasılığı gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

11 ayda 8 bin konut satışı Haberi

11 ayda 8 bin konut satışı

İzmir Emlak Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Akgün, konut sektörüyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 11 ayda 8 bin İranlının İzmir’de gayrimenkul sahibi olmasıyla ilgili konuşan Akgün, “Oda Başkanı Güleroğlu yanıltıcı bilgilerle kandırıldı. Bilinmelidir ki her arsa bilen gerçek alıcı değildir. İnşaat şirketleri ketenpereye gelmesin” diye konuştu.

Kamuoyu yanıtıldı

İlk Ses Gazetesi'nde yer alan habere göre, Emlak Kulübü Başkanı olarak gayrimenkul satın almak isteyen yabancı şirketlerle doğrudan temas halinde olduklarını anlatan Akgün, “Özellikle de İranlı gruplarla bir arada olan, çalışma yapan bir firmayız. Kim, ne kadar, nasıl şekilde, kimden konut aldı, proje üretti, pazarlama yaptı biliriz. Ancak son günlerde yayılan talihsiz, asparagas ve yalan bir açıklamaya denk geldik, tüm bildiklerimiz başka bir boyutta duyurulmaya başlandı. Bu İzmir Emlak Komisyoncuları Başkanı Mesut...