25 / 04 / 2024

15 yıl vadeli konut kredisi

15 yıl vadeli konut kredisi

Kamu bankalarının konut kredisi vade sürelerini arttırması ile 15 yıl vadeye kadar konut kredisi kullandıran banka sayısı yediye yükseldi. Peki 15 yıl vadeli konut kredisi kullanmak ne kadar karlı?

15 yıl vadeli konut kredisi faiz oranları ne oldu?

Kamu Bankalarının geçtiğimiz hafta itibariyle konut kredisi vadelerini 15 yıla kadar çıkarmaları ile 10 yıl üzeri vadelerde konut kredisi kullanımı arttı. Peki 15 yıl vadeli konut kredisi faiz oranları ne kadar?

Konut sahibi olmak isteyenlere ucuz ev kredisi! 10 yıl vadeli konut kredisi ve ödeme seçenekleri!

Yükselen faizler ve sonrasında yaşanan ekonomik kriz vatandaşların konut alma maliyetlerini zorlaştırıyor. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar bankaların kredi ve faiz oranlarını takip ediyor. Buna göre, 1 milyon TL'nin banka banka 10 yıl vadeli konut kredisi ödeme seçeneği ne kadar oldu?

Singapur'da konut satışları son 15 yılın en düşük seviyesinde!

Singapur'da yeni özel konut satışları 2023 yılında son 15 senenin en düşük seviyelerine geriledi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Düşük faizli konut kredisi başvurusu başladı mı?

Son günlerde, düşük faizli konut kredisi kampanyası detayları vatandaşlar arasında merak ediliyor. BDDK, Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk kez ev almak isteyenlere 15 yıl vadeli, 1.20 faizli konut kredisi fırsatı sunulacağı kaydedildi. İşte haberin detayları...

Devlet, milyonlarca kişinin derdine deva olacak! 150 bin TL faizsiz, 2 yıl ödemesiz, 5 yıl vadeli destek geliyor!

Devlet ihtiyaç sahibi milyonlarca kişiye destek sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda yeni evlenecek gençlere 150 bin TL kredi, faizsiz, 2 yıl ödemesiz ve 5 yılda geri ödemeli destek sunacak. İşte detaylar...

İlk defa ev alacaklara 1.20 faiz ve 15 yıl vade fırsatı! Yeni konut kredisi kampanyası ne zaman başlayacak?

Yeni konut kredisi kampanyası merakla bekleniyor. Kamu yetkililerinin son aylarda dile getirdiği ‘Konutu yatırım aracı olmaktan çıkaracağız’ söyleminde ilk somut adım, geçen ay kredi kısıtlaması ile atıldı. Peki 1.20 faiz ve 15 yıl vadeli kampanyanın detayları belli mi? 

ABD'de mortgage faizleri 23 yılın zirvesinde!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 7,41 seviyesi ile Aralık 2000 yılından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

ABD'de mortgage başvuruları 1996 yılından bu yana en düşük seviyede!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan verilere göre ABD'de  30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, yüzde 7,21'den yüzde 7,27'ye yükseldi

Aylık yüzde 1,20 faizli ve 15 yıl vadeli konut kredi kampanyası gelecek mi, şartları neler olacak? 

Son dönemde hükümetin konut satışlarına ilişkin aldığı kararlar emlak piyasasında büyük yankı uyandırdı. Mars Gayrimenkul'den Samet Hızalan konut sektöründeki son gelişmelere ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 

ABD'de mortgage faizleri 23 yılın zirvesinde kalmayı sürdürdü!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 7,31 ile 2000 yılının Aralık ayından bu yana en yüksek seviyede kalmayı sürdürdü.

Küresel tahviller son 15 yılın zirvesinde!

Amerika 30 senelik hazine tahvili, 2023’ün başından bu yana maksimum seviyesine ulaştığı gibi aynı zamanda 2011 yılından bugüne kadarki en yüksek noktaya ulaştı. Diğer referanslar da 2008 yılı seviyelerine dönüş yaptı.

Strada Bahçeşehir'de 15 yıla varan ve 0,69'dan başlayan vade fırsatı!

Akzirve imzasıyla Bahçeşehir'de yükselen Strada Bahçeşehir'de 15 yıl varan ve 0,69'dan başlayan vade fırsatı sağlanıyor. Peki, Strada Bahçeşehir konutlarının özellikleri neler? İşte detaylar...

Sinpaş Koru Aura'da 15 yıl vade ve 0,69 faiz fırsatı! 

Sinpaş Koru Aura, İstanbul’un en değerli lokasyonlarından Ataşehir ve Finans Merkezi bölgesinde yükseliyor. Projeden konut sahibi olmak isteyenler için 15 yıl vade ve 0,69 faiz fırsatı sunuluyor. 

AP Forest Gate projesinde 0,69 faiz, 15 yıl vade fırsatı! Teslimler Temmuz'da! 

AP Forest Gate projesi Şani İnşaat imzasıyla Ankara Yenimahalle'de yükseliyor. Projede 0,69 faiz, 15 yıl vade ve kişiye özel ödeme seçenekleri sunuluyor. İşte AP Forest Gate projesi ile ilgili merak edilenler...

15 yıl vadeli konut kredisi Haberi

15 yıl vadeli konut kredisi

Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank Ağustos başından itibaren konut kredisi faiz oranlarında indirim uygulayarak vade sürelerini 15 yıla kadar uzattı. Kamu bankalarının vadelerinin artması ile gündeme oturan 15 yıl vadeli konut kredisinin avantajları ve dezavantajları neler Kredi Pazarı araştırdı.

Bankalar rekabet ve riskler karşısında farklı politikalar uyguluyor. Bankalardan bazıları vade süresi kısaldıkça daha yüksek faiz oranı kullandırırken bazı bankalar da vade uzadıkça daha yüksek faiz oranları sunuyor.  Bu nedenle bankaların 15 yıl vade için uyguladığı faiz oranları listesi 10 yıl ve 5 yıl vadeli listeye göre epey farklılık gösteriyor.

Tüketicinin büyük çoğunluğu ihtiyaçlarını daha kısa vadelerle tercih ederek daha az faiz ödemek istiyor. Konut kredilerinde vade sayısı arttıkça aylık ödeme miktarı düşüş gösterse de artan her vade için faize bağlı olarak kredinin...