27 / 04 / 2024

2012 yılı Avrupa\'nın En İyi Finansman Anlaşması ödülü

2012 yılı Avrupa\'nın En İyi Finansman Anlaşması ödülü

Avrasya Tüneli Projesi, Türkiye'ye "2012 yılı Avrupa'nın En İyi Finansman Anlaşması" ödülünü kazandırdı

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan asrın felaketinin yıl dönümünde çarpıcı uyarı!

Ülkemizi depreme karşı uyaran isimlerden Prof. Dr. Ahmet Ercan, asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümünde dikkat çeken bir mesaj paylaştı. Prof. Övgün Ahmet Ercan Türkiye tarihine damga vuran depremleri anımsatarak "Geçmiş olsun" yazdı.

2012'den bugüne 2 milyon 200 bin bağımsız bölüm dönüştü! 400 bin bağımsız bölümün dönüşümü de sürüyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'de 2012 yılından bu yana 2 milyon 200 bin bağımsız bölümün dönüşümünü tamamladıklarına dikkat çekti. İşte Bakan Özhaseki'nin o son dakika açıklaması...

Kiracısını evden çıkarana 3 yıl sınırlama geliyor! Ev sahipleri evlerini kiraya verebilecekler mi?

Ev sahiplerinin kiracılarını bazı sebeplerden dolayı evden çıkarmaları durumunda üç yıl sınırlama uygulaması yapılıyor. Bu şekilde bir uygulama yapan ev sahipleri 3 yıl boyunca evlerini kiraya veremiyorlar. İşte ayrıntılar...

Türkiye zeytin ve zeytinyağı üretiminde son 11 yılın rekorunu kırdı! Hedef dünya birincisi olmak!

Zeytincilik sektörü son 20 yılda gerçekleştirdiği yatırımların meyvelerini topluyor. Sektör özellikle zeytinyağı üretiminde 2012 yılının ihracat rekorunu, bu yılın ilk yarısında kırdı. Sektörün hedefi ise zeytin üretiminde dünya birincisi, zeytinyağı üretiminde ise dünya ikincisi olmak.

Citroën BX 40. yıl dönümünü kutluyor!

Citroën'in 1982'de Eyfel Kulesi’nin altında görücüye çıkarttığı BX modeli, 40. yıl dönümünü kutluyor. 

Kapalı Maraş 46 yıl aranın ardından açılıyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) içerisinde yer alan 'hayalet şehir' olarak da bilinen kapalı Maraş 46 yıl aranın ardından kademeli olarak yarın açılıyor.

Altın fiyatları 8 yılın zirvesinde!

Küresel piyasalarda Kovid-19 pandemisine bağlı önlemlerin öngörülenden uzun süreceğine ilişkin beklentilerin güç kazanmasıyla altın fiyatları ons başına 1.760 doları aşarak 2012 yılının ocak ayından bu yana en yüksek düzeye yükseldi.

MESA 50. Yıl Basın Toplantısı ertelendi!

MESA’nın 50 yıllık serüveninin değerlendirileceği ve projelerin 50. yıla özel kampanyalarına da yer verileceği 50. Yıl Basın Toplantısı ertelendi. 

MESA 50. Yıl Basın Toplantısı 18 Nisan'da!

MESA’nın 50 yıllık serüveninin değerlendirileceği ve projelerin 50. yıla özel kampanyalarına da yer verileceği 50. Yıl Basın Toplantısı 18 Nisan'da gerçekleştirilecek...

Nivo Ataköy'de 2 yıl kiracınız hazır!

Nivo Ataköy'de 2 yıl kiracınız hazır.. Dükkan ve mağazalarda kiracıyı hazır eden projede yüksek tavanlı cadde cepheli dükkanlar yer alıyor. 

Değer artış kazancı vergisinde 5 yıl sınırı ne zaman kalkıyor?

Gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren 5 sene içinde elden çıkarılması halinde vergi ödemesi yapılıyor. Peki, değer artış kazancı vergisinde 5 yıl sınırı ne zaman kalkıyor?

Zer Muhteşem Yeni Yıl Konutları'nın yüzde 45'i tamamlandı!

Ceylan İnşaat imzasıyla hayata geçirilen Zer Muhteşem Yeni Yıl Konutları'nın yüzde 45'i tamamlandı. Projede konutların yüzde 80'i satıldı.

Çanakkale Köprüsü, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünde açılacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Çanakkale Köprüsü'nün yapımına başladıklarını söyledi. Arslan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümünde hizmet vereceğini bildirdi.

2012 yılı Avrupa\'nın En İyi Finansman Anlaşması ödülü Haberi

2012 yılı Avrupa\'nın En İyi Finansman Anlaşması ödülü

 Euromoney’nin her yıl verdiği dünyanın en prestijli proje finansmanı ödüllerinin en değerlisini bu yıl Türkiye’den Avrasya Tüneli Projesi aldı. Ödül, toplamı 1.246 milyar ABD Dolarına yaklaşan mega yatırımın 960 milyon ABD Dolarlık %78’ine yakın bir kısmını oluşturan finansman anlaşmasıyla kazanıldı. Avrasya Tüneli, Kazlıçeşme ile Göztepe arasında halen 100 dakikayı bulan seyahat süresini 12 dakikaya kadar indirecek.


Londra’da iş dünyasının önde gelen organizasyonlarını ağırlayan ünlü Grand Connaught Rooms merkezinde 13 Şubat 2013 akşamı düzenlenen törende,  “European Deal of the Year” (2012 yılı Avrupa’nın En İyi Finansman Anlaşması) ödülü, Proje’nin üstlenicisi Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş.’nin (ATAŞ) yöneticilerine, Avrasya Tüneli Projesi’nin projenin finansmanında görev alan firmaların temsilcileri ile birlikte davet edildikleri sahnede takdim edildi.


Törende hazır bulunan seçkin davetli topluluğunda Avrupa...