20 / 04 / 2024

2013 arazi vergisi istisnası

2013 arazi vergisi istisnası

Emlak vergisi kapsamında arazi istisnası uygulaması nasıl yapılıyor? 1319 numaralı kanunda yer alan emlak vergisi arazi istisnası ile ilgili hükümleri incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Arazi emlak vergisi 2021!

Arazi sahiplerinin her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, 2021'de arazisi olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arazi emlak vergisi 2021 oranları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Servet vergisi tartışmaları gündemde!

Ülkemizde de ilave bir servet vergisi getirilmesi gündeme geldi. Özel Servet Vergisi, servet unsurlarından ayrı ayrı alınıyor. ‘Motorlu Taşıtlar Vergisi, Emlak Vergisi (Bina Vergisi, Arazi Vergisi, Değerli Konut Vergisi) ’ bu kapsamda vergilendiriliyor.

Arazi emlak vergisi 2020!

Arazi sahiplerinin her yıl ödemeleri gereken vergi borcunun başında emlak vergi geliyor. Peki, 2020'de arazisi olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arazi emlak vergisi 2020 oranları ne kadar?

Arazi emlak vergisi 2019!

Arazi sahiplerinin her sene ödemeleri gereken vergi borcunun başında emlak vergi geliyor. Peki, 2019'da arazisi olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arazi emlak vergisi 2019 oranları ne kadar?

Gayrimenkulde öncelik rehinli alacakların oldu!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren İcra ve İflas Kanunu gereğince gayrimenkulde bina ve arazi vergisi alacakları rehinli alacaklardan sonra gelecek..

Emlak Vergisi'nde arsa ve arazi değerlerinde yüzde 50 sınırı!

Emlak Vergisi'nde 2018 yılına ilişkin bina ve arazi vergi değerlerinin hesabında, 2017 için uygulanan asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin yüzde 50 fazlası esas alınacak.

Arazi emlak vergisi 2. taksiti 2017!

2017 yılı arazi emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri Mart-Nisan-Mayıs aylarında gerçekleşti. Peki, arazi emlak vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?

Arazi emlak vergisi 2017!

Emlak vergisi için 1. taksit ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor. Peki, emlak vergisini arazi sahipleri ne kadar ödeyecek? İşte arazi emlak vergisi 2017 oranları..

2017 yılı arazi ve bina matrahları arttırıldı!

2017 yılında uygulanacak maktu damga vergisi ve harç tutarları, bina ve arazi vergisi matrahları hesabındaki artış oranları ile tütün fonu tutarları Resmi Gazete'de yayınlandı...

Emlak vergisi yeniden değerleme oranları 2016!

2016 yılı bina, arsa ve arazi vergisi değerleri ile asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin hesabında uygulanacak oranlar tebliğ ile açıklandı. İşte emlak vergisi yeniden değerleme oranları 2016..

Arazi için çevre temizlik vergisi ödenir mi?

Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre ve temizlik hizmetlerinden faydalanan gayrimenkuller için ödeniyor. Peki, arazi için çevre temizlik vergisi ödenir mi?

Arazi vergisi beyannamesi nasıl doldurulur?

Arazi satın alan kimselerin vergi mükellefiyeti için bağlı bulunan belediyeye giderek beyanname vermeleri gerekiyor. Peki, arazi vergisi beyannamesi nasıl doldurulur? İşte arazi vergisi beyannamesi örneği..

Arazi emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

1319 sayılı kanun gereğince araziler için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Satın alınan arazi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, arazi emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

2013 arazi vergisi istisnası Haberi

2013 arazi vergisi istisnası

Emlak vergisi arazi istisnası!

Emlak vergisi arazi istisnasına göre, mükelleflerin bir belediye ve bu belediyenin mücavir alan sınırları içinde bulunan arazisinin toplam vergi değerinin 10 bin Türk Lirası Arazi Vergisinden müstesna oluyor.


Arazi istisnası, hisseli arazide mükelleflerin hisse miktarları ayrı ayrı nazara alınmak suretiyle uygulanıyor. Söz konusu hükümler 11 Ağustos 1970 tarihinde 13576 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 1319 Kanun Numaralı Emlak Vergisi Kanunu kapsamında şu şekilde yer alıyor;


Arazi vergisinde istisna:

Madde 16 – (Değişik : 21/1/1982 - 2587/5 md.)

(Değişik birinci fıkra : 4/12/1985 - 3239/105 md.) Mükelleflerin bir belediye ve bu belediyenin mücavir alan sınırları içinde bulunan arazisinin (arsalar hariç) toplam vergi değerinin 10 bin Türk Lirası Arazi Vergisinden müstesnadır. Bu miktarı üç misline kadar artırmaya Bakanlar Kurulu...