25 / 04 / 2024

2013 yılında yapılan kentsel dönüşümler

2013 yılında yapılan kentsel dönüşümler

Gayrimenkul Zirvesi' nde, sektörün 2013 performansı değerlendirildi. Bu yıl yabancı alımlarıyla yüzde 6 büyüyeceği öngörülen sektörde gelecek yıl bu oranın yüzde 7' yi bulacağı tahminleri yapıldı...

2023 yılında 100 TL'lik deprem vergisinin 73 TL'si harcandı!

Deprem yaralarının sarılması kapsamında 2023 yılında yapılan ek bütçe düzenlemesi ile, önemli bölümü KDV ve ÖTV olmak üzere 1 trilyon 301 milyar liralık ek tahsilat yapıldığı kaydedildi. Ek bütçe ve bağışlar dahil deprem için toplanan para miktarı 1.5 trilyon liraya kadar yaklaştı.

Kadastro çalışması yapılan tarla için tapu iptali davası açılır mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 1948 yılında yapılan hisseli tarla köy senedi olduğunu ve 1988'de kadastroda kesinleştiğini belirten okuyucu, senedin kayıtlı olduğu kişinin vefat ettiğini söyledi ve tapu iptal davası açıp açamayacaklarını sordu. 

Sivas Divriği'ye 79 yıl önce yapılan havaalanı yeniden açılacak!

Sivas'ın Divriği ilçesinde, yapımı 1941 yılında tamamlanan ve uzun süre kullanılmayan havaalanının 2021 yaz döneminde yeniden açılması hedefleniyor.

Tarım ürünleri karşılığında yapılan yatırımlar meclis gündeminde!

Tarım ürünleri karşılığında yapılan yatırımlar ve satın alınan taşınmazlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Faizsiz Elbirliği Sistemi ile yapılan satışlar 2019'u rekorla kapattı!

Son dönemlerde konut ve araç almanın en çok tercih edildiği yöntemlerden biri olan faizsiz finansman sistemi, 2019 yılında yapılan satışlarla rekor kırdı. 

Zeynep Banu Dalaman: ABD'nin Kanal İstanbul'dan 2010 yılında haberi vardı!

Akademisyen Zeynep Banu Dalaman, 2010 yılında yapılan bir konferansta yaşadıklarını anlatarak, ABD'nin Kanal İstanbul projesinden önceden haberdar olduğunu öne sürdü...

Atatürk Havalimanı 1953 yılında yapıldı!

Bayındırlık Bakanlığı, Yeşilköy'de bulunan Tayyare Meydanı'nın modern bir hava limanı haline getirilmesine 1938 yılında karar vermiş ancak Atatürk Havalimanı, Yeşilköy Havalimanı adıyla 1 Ağustos 1953 yılında hizmete açılmış.

Niğde'de 2018 yılında yapılacak gölet projeleri mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de 2018 yılında gölet yapılacak köyler meclis gündemine taşındı. Gürer, sorularını Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ya sordu..

İzmir Yeni Kent Merkezi'nde imar krizi!

İZMİR Yeni Kent Merkezi İmar Planlarında 2013 yılında yapılan plan notu ve lejant değişiklikleri imar krizine dönüştü.

Trabzon Maçka'da 2017 inşaat yılı olacak!

2016 yılı son muhtarlar toplantısını gerçekleştiren Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Mahalle Muhtarları ile bir araya geldi. Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, 2016 yılında yapılan çalışmaları ve 2017 çalışma programı hakkında bilgiler verdi.

Niğde'de köy dışında yapılan inşaatlar meclise taşındı!

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de köy yerleşik alanının dışında yapılan inşaatları meclis gündemine taşıdı. Gürer, önergesinde hazırladığı soruları İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya sordu..

Şanlıurfa Birecik Köprüsü'nün onarımı 2 yıl sürecek!

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde bulunan tarihi Birecik Köprüsü 2 yıl sürebilecek bakıma alındı. Birecik'te 1955 yılında yapılan Birecik Köpriisli'nde bakım ve onarım çalışmalarına başlandı.

Isparta Şehir Hastanesi bu yıl açılacak!

Isparta Valisi Vahdettin Özkan, eğitim, sağlık, çevre, ekonomi alanlarında 2015 yılında yapılan çalışmaları değerlendirdi. Özkan, yapımı devam eden Şehir Hastanesinin 2016 yılında hizmete açılmasının hedeflendiğini iletti.

2013 yılında yapılan kentsel dönüşümler Haberi

2013 yılında yapılan kentsel dönüşümler

DÜNYA Gayrimenkul sektörünün 10 yıl içinde hızlı bir gelişme göstererek mahalle müteahhitliğinden bugünlere geldiğini belirten Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, "Gelinen nokta göz kamaştırıcı. İnşaat sektörü koşar adımlarla büyürken talep de arkamızdan koşar adımlarla geldi" dedi. Torun, "Ancak bu talep bizi hep koşarak takip etmeyecek. Bu nedenle bu yönde tedbirlerin alınması gerekir" uyarısında bulundu. 

GYODER'in düzenlediği "Gayrimenkul Zirvesi 13" sektörü buluşturdu. Gayrimenkul şirketlerinin yöneticileri, sektörün bu yılı yüzde 6 büyümeyle kapatacağını öngördü. Bu büyümede yabancılara satışının etkili olduğunu düe getiren sektör temsilcileri 2014'te de siyasi istikrar sürerse sektörlerinde yüzde 7'ye varan büyüme görülebüeceğini düe getirdi. 

GYODER Başkanı Torun, zirvede, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi'yle işbirliği yaparak veri tabam oluşturmaya çalıştıklarını bildirdi. Yaptıkları anketin Türk halkının...