19 / 04 / 2024

2014 çelik ihracatı

2014 çelik ihracatı

Türk çelik sektörüne Mısır’dan geçici vergi baskısı ABD’den ise telafi edici vergi kararı…Türk çelik sektörünün anti-damping, koruma önlemi ve telafi edici vergilerle mücadelesi aralıksız sürüyor.

Yedi aylık çelik ihracatı 8,07 milyar dolara ulaştı!

Türk çelik sektörü 2014 yılının yarısını değerde 8,07 milyar dolar, miktarda ise 10,6 milyon ton ihracat ile tamamladı. Sektörün en önemli ihracat pazarlarından biri olan Ortadoğu’da yaşanan düşüşler, diğer bölgelere olan ihracatla telafi ediliyor.

4 aylık çelik ihracatı 4,7 milyar dolara ulaştı!

2014 yılı Ocak-Nisan dönemi verilerine göre; Türkiye’nin çelik ihracatı değer bazında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,1 azalış ile 4,7 milyar dolar, miktar bazında ise yüzde 7,6 düşüş ile 6,3 milyon ton olarak gerçekleşti.

Çelik ihracatı 3,4 milyar dolar oldu!

Çelik İhracatçıları Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, 2014 yılı ilk çeyreğinde Türkiye'nin çelik ihracatı miktar bazında yüzde 11 azalarak 4,6 milyon ton, değer bazında ise yüzde 8,9 azalarak 3,4 milyar dolar oldu.

İki aylık çelik ihracatı 2.3 milyar dolar oldu!

İki aylık çelik ihracatı 2.3 milyar dolar oldu Çelik sektörünün, 2014 yılının ilk iki ayında en çok ihracat yaptığı üç ülke sırasıyla Irak, ABD ve Fas oldu.

Çelik İhracatçıları Birliği Kolombiya’nın koruma duvarlarını zorluyor!

Çelik İhracatçıları Birliği, Türk çelik sektörünün gelişimi doğrultusunda ihracat pazarlarını koruma ve geliştirme yönündeki çalışmalarını sürdürüyor. Birlik, şimdi de Kolombiyalı alıcıları ve ülkenin en prestijli gazetelerinin temsilcilerini Türkiye’de a

Demir-çelik sektörleri 2023'ün ilk yarısında ihracatın yüzde 12,7'sini üstlendi! Demir fiyatları 27 Temmuz 2023!

Demir-çelik sektörleri Haziran'da Türkiye ihracatına 2,3 milyar dolarlık destek verirken 2023'ün ilk 6 ayında ise 13,6 milyar dolarlık ihracata imza atan sektörler, küresel talepteki durgunluğa rağmen Türkiye ekonomisine önemli katkı sağladı.

Çelik sektörünün ihracat kaybı yüzde 50’yi bulabilir! Sektörden son dakika talebi geldi! 

Çelik sektörünün ihracat kaybında artış yaşanıyor. Yüzde 50 ihracat kaybıyla yılı kapatmaya hazırlanan sektör, enerjide fiyatların rekabet edilebilir seviyelere gelmesi talebinde bulundu. 

Çelik üretimi ve ihracatı Ekim ayında sert düştü

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği'nden yapılan açıklamada yüksek enerji maliyetleri ve resesyondaki Avrupa pazarı nedeniyle çelik ihracatında daralmanın devam ettiği belirtilirken Hindistan'ın ise hem iç pazarda hem de yurtdışı pazarlarda etkinliğini artırdığı ifade edildi.

Sanayiciler uyardı! Çelik üretimi ve ihracatı geriliyor

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD), elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar nedeniyle uluslararası alanda rekabet güçlerinin gerilediğini açıkladı, Dernekten yapılan açıklamada çelik ihracatında ve üretiminde yaşanan düşüşe işaret edildi. Açıklamada elektrik ve doğal gaz faturalarının çelik sektö

Çelik ihracatı Eylül'de zirve yaptı!

Türkiye’nin toplam ihracatı eylül ayında yıllık bazda yüzde 30 artışla 20,8 milyar dolara yükseldi. Çelik sektörü, 2,6 milyar dolarlık ihracatla sektörler arasında ilk kez zirvede yer aldı.

Türk çelik sektöründe ihracat ivmelendi!

Hızlı aksiyon alma kabiliyetiyle Türk çelik sektörü, Çin’in çekilmesiyle meydana gelen ihracat fırsatını en iyi şekilde değerlendirebildi ve Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya pazarlarını tekrar kazandı.

Çelik ihracatçıları AB kararını bekliyor!

Avrupa Birliği'nin koyduğu kotalar nedeniyle çelik ihracatında ilk altı ayda 1 milyar dolarlık kayıp yaşandı. Türkiye, kısıtlamaların kaldırılması için girişimde bulunurken, alternatif pazarlar olarak Güneydoğu Asya, Batı Afrika ve Latin Amerika öne çıkıyor.

Çelik ihracatçıları ABD’den ek vergi zararının iadesini talep edecek!

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Aslan yaptığı açıklamada "Trump’ın yüzde 25 oranındaki keyfi ek vergisinden ötürü ihracatçımız zarara uğradı. Zararın karşılanmasını talep edeceğiz." diye konuştu.

Çelik İhracatçıları Birliği'nden Avrupa'nın tutumuna eleştiri!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'den ithal edilen bazı çelik ürünlerinde damping yapılıp yapılmadığını belirlemek üzere başlattığı soruşturmayla ilgili konuştu....

Adnan Aslan: Çelik ihracatı Nisan'da yüzde 35 düştü, üretime ara verilebilir!

ÇİB Başkanı Adnan Aslan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle sektör ihracatının Nisan'ın ilk 20 gününde yüzde 35 civarı gerilediğini belirtti...

Çelik ihracatçıları yeni pazarlara odaklandı!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkanı Adnan Aslan yaptığı açıklamada, yeni pazar arayışları doğrultusunda Güneydoğu Asya, Batı Afrika ve Latin Amerika bölgelerini radara aldıklarını dile getirdi.

Çelik ihracatı gerileyebilir!

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Aslan yaptığı açıklamada, çelik ihracatının geçen yılki 21.4 milyon tondan 15-16 milyon tonlara gerileyebileceğini söyledi.

Çelik sektörünün AB’ye inşaat çeliği ihracatı daralabilir!

Çelik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci yaptığı açıklamada, Türk çelik sektörünün, AB'nin uygulamaya geçirdiği kotalar nedeniyle bu bölgeye inşaat çeliği ihracatında da yüzde 60'ın üzerinde daralma yaşayabileceğini söyledi.

2014 çelik ihracatı Haberi

2014 çelik ihracatı

Mısırlı yerli üreticilerin ithal edilen inşaat çeliğindeki artışı sebep göstererek Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na yaptığı başvuru, Bakanlığın, ithal edilen inşaat çeliğine 200 günü kapsayan yüzde 7,3 oranında geçici vergi uygulamasını başlatması ve korunma önlemi soruşturması açması ile sonuçlandı.

Yerli üretimin korunması amacını taşıyan kararın soruşturma süresince 200 günü aşmamak üzere uygulanacağı bilgisi alındı. 2012 yılında yine aynı gerekçe ile Mısır tarafından korunma önlemi soruşturması kapsamında yüzde 6,8 oranında geçici vergi uygulanmaya başlanmış ancak yapılan detaylı inceleme neticesinde Türk ürünlerinin yerli sanayiye zarar vermediğine hükmedilmiş, soruşturma önlemsiz olarak kapatılmıştı.

ABD’den ise telafi edici vergi kararı…

ABD’de yerli üreticiler, Türk inşaat çeliğine karşı yürüttüğü çalışmaları aralıksız sürdürüyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin Türk inşaat çeliği ürünlerinin ithalatına karşı başlattığı damping ve telafi edici vergi soruşturmasının...