20 / 04 / 2024

2014 Deniz seviyesi

2014 Deniz seviyesi

Uluslararası bir ekipten oluşan bilim insanları, bilgisayar simülasyonu vasıtasıyla Antarktika’nın denizlerin yükselmesinden ne oranda sorumlu olabileceği ile ilgili olarak ilk kez kapsamlı bir tahminde bulundu.

Deniz GYO Metrokent Eğitim'in değerlemesini yayınladı!

Deniz GYO portföyünde yer alan Ankara Etimesgut Eryaman Mah. 46480 Ada,1 Parseldeki A Blok Eğitim Tesisi ve C Blokta 25 adet Dükkana ilişkin 26 Aralık 2014 tarihinde KAP'ta ilan edilen değerleme raporunun revizesini yayınladı.

Deniz GYO Bahçeşehir 3. Cadde değerleme raporunu yayınladı!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan İstanbul Başakşehir ilçesi Bahçeşehir 2.Kısım Mah. 3.Cadde'de 68 adet Bağımsız Bölüme ilişkin 26 Aralık 2014 tarihinde KAP'ta ilan edilen değerleme raporunu revizesini yayınladı.

Deniz Harita inşaat sektörüne giriş yaptı!

2011 yılında Erdem Deniz tarafından Deniz Harita adı altında kurulan mühendislik firma, 2014 yılının ilk çeyreğinde inşaat sektörüne de geçiş yaparak "Denizer Harita İnşaat Taah. İth. İhr. San ve Tic. Ltd. Şti." olarak faaliyet alanlarını genişletti.

Deniz GYO 2014 yılı faaliyet raporu!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., 01/01/2014 - 31/12/2014 döneminine ait faaliyet raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirilen faaliyet raporu şöyle...

Deniz GYO 2014 dönemine ait gelir tablosunu yayınladı!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 01 Ocak - 31 Aralık 2014 dönemine ait olan gelir tablosunu yayınladı. Yayınlanan dosya SPK mevzuatına göre düzenlenmiş ve Mecidiyeköy Vergi Dairesine sunuldu.

İlçe ve mahallelerin 2014 yıl sonu değerlendirmesi!

REIDIN, SED ile Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli illerine ait 71 ilçe ve bunlara bağlı 481 mahalleyi refah ve yaşanabilirlik seviyesi açısından derecelendirdiği çalışmasında 2014 yıl sonu verilerini açıkladı.

Antalya inşaat sektörü 2014 değerlendirmesi!

Deniz Karataş, sektör açısından 2014'ün durağan geçtiğini açıkladı. Antalya inşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında; inşaat sektörünün 2014 yılını değerlendirdi

İnşaat sektörü 2014 yılında yerinde saydı!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında; inşaat sektörünün 2014 yılını değerlendirdi..

Deniz Karataş'tan 2014 değerlendirmesi!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, bunda 2014 yılındaki siyasi gelişmelerin yanı sıra 150 metrekarenin altındaki konutlardaki KDV oranının yüzde l'den yüzde 18'e çıkartılmasının da etkisinin olduğunu açıkladı.

Deniz Karataş 2014 yılında inşaat sektörünü değerlendirdi!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında inşaat sektörünün 2014 yılını değerlendirdi..

Deniz Karataş: İnşaat sektörü açısından 2014 durağan geçti!

TÜM inşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya inşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, sektör açısından 2014'ün durağan geçtiğini açıkladı.

Antalya'da inşaat sektörü 2014'te yerinde saydı!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş dernek binasında düzenlediği basın toplantısında inşaat sektörünün 2014 yılını değerlendirdi. Karataş, sektör açısından 2014'ün durağan geçtiğini dile getirdi...

Deniz ve kıyı temizleme çalışmalarına devam ediliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, deniz ve kıyıların temiz olması için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Güllüce, denizlerdeki baskı ve etkileri içeren kirlilik haritalarının 2014 yılı itibariyle tamamlandığını açıkladı..

2014 Deniz seviyesi Haberi

2014 Deniz seviyesi

Almanya’daki Potsdam İklim Etkileri Araştırma Enstitüsü’nün önderliğinde yürütülen ve Earth System Dynamics’te yayımlanan çalışmada gelişmiş pek çok iklim ve buz modeli birlikte kullanıldı. Sonuçlar, Antarktika’nın geçtiğimiz 20 yılda deniz seviyesinde neden olduğu yükselmeye benzer sonuç verdi. Antarktika’nın önceden düşünüldüğünden daha önce deniz seviyesinde yükselmeye yol açacak en büyük etken olacağını gösterdi. Araştırmacılardan Anders Levermann, “Sera gazları önceki dönemlerde olduğu gibi artmaya devam ederse yüzyıl sonuna kadar Antarktika'nın okyanus yükselmesine etkisi, şu ana kadar gerçekleşene ek olarak, 1-37 santimetre arasında olabilir” diyor.


Şehirler planlanırken bu ihtimal göz önüne alınmalı


Levermann, sahillerde bulunan büyükşehirler planlanırken deniz seviyelerinde gerçekleşebilecek bu yükselmenin potansiyel etkilerinin de göz önünde bulundurulması gerektiğini söylüyor. Bilim insanlarının araştırmalarına göre şuan için Antarktika’daki buzul tabakalarının deniz seviyesinin yükselmesine etkisi yüzde 10’dan...