18 / 04 / 2024

2014 enflasyon oranına göre kira artışı

2014 enflasyon oranına göre kira artışı

Gayrimenkul kiralamalarında yeni kira döneminde kiraya veren, kiracısına zam yapma hakkına sahip oluyor. Kira zammının enflasyon oranlarına göre yapılması gerekiyor. Peki, enflasyon oranına göre kira artışı nasıl hesaplanır?

Prof. Veysel Ulusoy'dan enflasyon açıklaması! Anladık mı gerçek enflasyon oranını şimdi?

Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu'nın (ENAG) kurucusu Veysel Ulusoy, sosyal medya hesabı X'ten bütçe rakamlarına değinerek gerçek enflasyon rakamını açıkladı.

İstanbul'un enflasyon oranı yüzde 74,2 ile son altı ayın zirvesinde!

28 Mayıs seçimlerinden sonra vergilere ve akaryakıt fiyatlarına yapılan peş peşe zamlar enflasyonu derinden sarstı. Buna göre enflasyon İstanbul’da aylık bazda yüzde 8,80, yıllık bazda ise yüzde 74,17 arttı. 

Yeni kıdem tazminat ücreti ne kadar oldu? İşte memur zam oranına göre hesaplanan yeni rakam...

Asgari ücret ve memur maaş zamlarının netlik kazanmasıyla birlikte kıdem tazminatı da yeniden hesaplanacak. Peki, Yeni kıdem tazminat ücreti ne kadar oldu? İşte memur zam oranına göre hesaplanan yeni rakam...

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı ne kadar oldu? İşte Temmuz 2023 maaş zam oranı...

Emekli ve memurların beklediği haziran ayı enflasyon oranı resmen belli oldu. Bu kapsamda memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı resmen belli oldu! İşte Temmuz 2023 maaş zam oranı...

ABD enflasyon rakamı ne zaman açıklanacak? Nisan ayı ABD enflasyon rakamı oranı ne, saat kaçta belli olacak?

ABD enflasyon oranı Nisan ayı verielri merak konusu olmaya devam ediyor. ABD enflasyon rakamı ne zaman açıklanacak? Nisan ayı ABD enflasyon rakamı oranı ne, saat kaçta belli olacak?

Kiracılar ve ev sahipleri aman dikkat! Yeni zam oranına uymayanların başı yanacak! Ev sahiplerine hapis şoku!

Kiracılar ve ev sahipleri için duyuruldu. Yeni zam oranına uymayanların artık yanacak. İşte detaylar!

Ev sahibi kiraya ne kadar zam yapabilir? İş yeri, dükkan kira zam oranı ne kadar oldu?

Nisan ayı enflasyon oranı bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak. Vatandaşlar bu kapsamda Ev kira artış oranı ne kadar oldu? İş yeri, dükkan kira zam oranı kaç TL? sorularına yanıt arıyor. 

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü temmuz zammına çevrildi! İşte netleşmeye başlayan rakamlar...

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü kulağı Temmuz'da yapılacak zam oranlarına çevrildi. Senenin ilk 6 ayındaki enflasyon oranı zammın belirlenmesinde etkili olacak. Hükümet zam oranlarına refah payı da ilave ederse hem SSK ve Bağ-Kur emeklisi hem memur ile memur emeklisinin zam oranı netleşecek.

Memur ve emekli maaş tablosu sil baştan değişiyor! İşte en güncel maaş tablosu!

Emekli, memur ve memur emeklileri temmuzda aylıklarına yapılacak zam oranını merak ediliyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına 6 aylık enflasyon oranları kapsamında maaş zammı uygulanıyor. İşte, ocak ve şubat ayı enflasyon oranına göre olası aylıklar...

Memur maaşı zam oranı yüzde kaç olacak? 2023 temmuz zammı maaş hesabı!

Yılda iki kere 6 aylık periyotlarla enflasyon oranına göre zam alan memur ve memur emeklisinin zam oranlarında iki aylık veri belli oldu. Buna göre memur maaş zammı yüzde kaç olarak gerçekleşecek? 2023 temmuz ayı maaş zam oranı ne olacak?

Emekli ve memura yapılan yüzde 25 zam ortalığı karıştırdı! Tepkiler ardı ardına yükseldi! Emekliler eyleme hazırlanıyor!

Enflasyon verisinin açıklanmasıyla, memur ve emeklilerin 2023 yılında alacağı zam oranı açıklandı. 2023 yılı zam oranına muhalefet, emekli ve memur cephesi tepki gösterdi. İşte yüzde 25 zamma gelen tepkiler…

Enflasyon rakamları açıklanıyor! Asgari ücret zammından önce gözler yarın açıklanacak enflasyon rakamlarına çevrildi!

Asgari ücret görüşmelerinden önce vatandaşların gözü de kulağı da yarın açıklanacak kasım ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. İşte detaylar!

Yapılacak zammın ardından en düşük memur maaşı ne kadar olacak? Refah payı maaşa ne kadar etki edecek?

Yeni yıla kısa bir süre kala memur zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri milyonlarca memur tarafından yakından takip ediliyor. 6 aylık enflasyon oranına göre yapılacak zam oranlarında 4 aylık oran da netleşmiş oldu. İşte memur maaş zammında son durum...

2014 enflasyon oranına göre kira artışı Haberi

2014 enflasyon oranına göre kira artışı

Enflasyon oranına göre kira artışı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul kiralamalarında yeni kira döneminde kiraya veren, kiracısına zam yapma hakkına sahip oluyor. Kiracılık hukukunu düzenlemelerine göre yıllık kira artışı enflasyon oranlarına göre yapılıyor.


Borçlar Kanunu Madde 344'te; "Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenir." hükümleri yer alıyor.


Buna göre kira zammı ÜFE oranlarına bağlanıyor. Ancak, kanunda hangi ÜFE kullanılması gerektiği açıklanmıyor. Kanunda yalnız "Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli,...