19 / 04 / 2024

2014 turizmi ne durumda

2014 turizmi ne durumda

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, 2014 yılı sonu itibariyle Türkiye'ye gelen toplam turist sayısının 42 milyon, turizm gelirinin de 35-36 milyar dolar seviyelerinde gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Gurbetçiler turizmciye çifte bayram yaşattı!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Kızkalesi'nde bayram tatilini geçiren çoğunluğu "gurbetçi" yerli turistler deniz, kum ve güneşin tadını çıkarırken turizmciler de çifte bayram yaşıyor.

Kruvaziyer turizmi eski günlerini arıyor!

Dünyanın değişik bölgelerinde etkisini gösteren siyasi istikrarsızlık ve çatışmaların kruvaziyerlerin rotasını değiştirmesi İzmir'i bu alanda geriletti. Kruvaziyerlerin rotasını değiştirmesi, İzmir'in bu alanda gerilemesine neden oldu.

2014'ten bugüne 2.2 milyar dolarlık kripto para çalındı!

Avukat Murat Aydar, dünya genelinde 2014'ten bu güne siber korsanlar tarafından kripto para borsalarına yönelik gerçekleştirilen saldırılar sonucu çalınan para miktarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Iona Marıne Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Iona Marıne Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Ayçın Özsakabaşı ve Osman Uluşahin ortaklığında kuruldu. 

Doğa ve Macera Turizmi'ne 1.2 trilyon dolar harcandı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) kamuoyuna açıkladığı Doğa ve Macera Turizmi raporuna göre 2014’te 1.1 milyar kişi macera turizmine 1.2 trilyon dolar harcadı.

1994 yılında Süleymaniye'de tarihi evler restore edilecekmiş!

1994 yılında Süleymaniye'deki tarihi Türk evleri, Turizm Bakanlığı ile İstanbul Üniversitesi arasında imzalanan bir protokolle restore edilecekmiş. İlk etapta 18 ev restore edilerek ''öğrenci turizmi''ne kazandırılacakmış.

Artvin, alternatif turizm arayanları bekliyor!

Artvin Valisi Kemal Cirit, alternatif turizmi öne çıkaracak bütün öğelerin Artvin'de bulunduğunu, deniz turizmine alternatif herşeyi Artvin'de sunmaya hazır olduklarını söyledi.

Sinpaş GYO 2014'te ne kadar satış yaptı?

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2014 yılına ait ön satış ve teslim verilerini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. Şirket, 2014 yılında 1.619 ünitenin teslim ettiğini açıkladı.

Çeşme turizmi 2014'de yüzde 13 büyüdü!

Turizmde kötü bir yıl geçiren İzmir'in son yıllarda öne çıkan ilçesi Çeşme, 2014'te il bazındaki gerilemenin tersine bir gelişme gösterdi. Çeşme'de yabancıların yüzde 30'a yakın artış gösterdiği belirtiliyor.

Özelleştirmelerden 2014'te ne kadar gelir elde edildi?

Geçen yıl özelleştirmeden elde edilen gelir 6 milyar doları geçerek 6,3 milyar dolara ulaştı. Ancak bu rakam 2013 yılında gerçekleşen 12,4 milyar dolarlık gelirin yarısına denk geliyor.

Küçükçekmece su kesintisi 17 Aralık 2014 son durum ne?

İstanbul Avrupa Yakası Küçükçekmece ilçesinin bazı mahallelerinde deplase edilen ana isale hattı nedeni ile 17 Aralık 2014 tarihinde su kesintisi yapılacak. Yapılacak çalışmanın ne zaman bitirileceği haberimizin içinde yer alıyor...

Bağcılar su kesintisi 16 Aralık 2014 son durum ne?

İstanbul Avrupa Yakası Bağcılar ilçesinin Demirkapı ve Mahmutbey mahallesinde şebeke hattı arızası nedeni ile 16 Aralık 2014 tarihinde su kesintisi yapılacak. Yapılacak çalışmanın ne zaman bitirileceği haberimizin içinde yer alıyor...

Üsküdar su kesintisi 16 Aralık 2014 son durum ne?

İstanbul Anadolu Yakası Üsküdar ilçesinin Çengelköy mahallesinde şebeke hattı arızası nedeni ile 16 Aralık 2014 tarihinde su kesintisi yapılacak. Yapılacak çalışmanın ne zaman bitirileceği haberimizin içinde yer alıyor...

Fatih su kesintisi 16 Aralık 2014 son durum ne?

İstanbul Avrupa Yakası Fatih ilçesinin bazı mahallelerinde şebeke hattına vana montajı nedeni ile 16 Aralık 2014 tarihinde su kesintisi yapılacak. Yapılacak çalışmanın ne zaman bitirileceği haberimizin içinde yer alıyor...

Maltepe su kesintisi 16 Aralık 2014 son durum ne?

İstanbul Anadolu Yakası Maltepe ilçesinin Zümrütevler mahallesinde şebeke hattı arızası nedeni ile 16 Aralık 2014 tarihinde su kesintisi yapılacak. Yapılacak çalışmanın ne zaman bitirileceği haberimizin içinde yer alıyor...

2014 turizmi ne durumda Haberi

2014 turizmi ne durumda

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, 2014 yılı sonu itibariyle Türkiye'ye gelen toplam turist sayısının 42 milyon, turizm gelirinin de 35-36 milyar dolar seviyelerinde gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini söyledi. 


Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizmin ülkenin tanınırlığını sağlama, istihdam yaratma, kültürel transferlere imkan verme, alt ve üst yapı çalışmaları ile kalkınma ve yaşam standartlarına olumlu katkı gibi önemli fonksiyonları yerine getirdiğini belirtti.


Geçen yıl dış ticaret açığının yüzde 32,4'ünü turizm kapattı 


Turizmin, yarattığı katma değerle diğer sektörlere nazaran dış ticaret açığının karşılanmasına önemli katkı sağladığına işaret eden Ulusoy, şunları kaydetti: 


"Turizm sektörünün yurt dışından döviz girdisi sağlaması ve cari açığı azaltıcı rolünün önemi de genel ekonomik verilerimizi desteklemektedir. Turizm gelirlerinin ülke ekonomisine katkısı, özellikle dış ticaret gelirleri açısından büyük önem...