25 / 04 / 2024

Gurbetçiler turizmciye çifte bayram yaşattı!

Gurbetçiler turizmciye çifte bayram yaşattı!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Kızkalesi'nde bayram tatilini geçiren çoğunluğu "gurbetçi" yerli turistler deniz, kum ve güneşin tadını çıkarırken turizmciler de çifte bayram yaşıyor.



Kurban Bayramı tatili için UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Kızkalesi'ni tercih eden turistler tatilin tadını çıkarırken turizmcinin de yüzü güldü.


Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kızkalesi’ndeki otellerde doluluk oranının yüzde 100'e çıktığını böylece hem tatilcilerin bayramın keyfini çıkardığını hem de turizmcilerin çifte bayram sevinci yaşadığını söyledi.


Ramazan ayının yüksek turizm dönemi Temmuz-Ağustos tarihlerine denk gelmesine rağmen yurt dışından bölgeyi tercih eden gurbetçi sayısının ramazan ayını telafi ettiğini aktaran Çalışkan, şöyle devam etti:


"Kızkalesi’ndeki otelciler ve esnaf çok güzel bir sezon yaşadı. Tabi bu güzelliğe en büyük katkıyı ise gurbetçilerimiz ve Kızkalesi sevdalısı tatilciler kattı. Okulların açılmasıyla da yerli tatilciler sahillerden çekilirken boşalan sahilleri bu kez yabancı turist doldurdu, bu yönden çok mutluyuz. Otellerimizdeki doluluk oranı beklediğimiz gibi yüzde 100'ü buldu. Bayram hem turizmcinin yüzünü güldürdü hem de tatilcilere yaradı."


Yurdun bir çok bölgesinde yağmur ve soğuk hava nedeniyle vatandaşların dışarı dahi çıkamazken hava sıcaklığının 29, deniz suyu sıcaklığının 25, gece sıcaklığının ise 19 derece olduğu Kızkalesi’nde tatil yapma zevkinin bir başka olduğunu kaydeden Çalışkan, güzel havanın kasım ayına kadar devam edeceğini düşündüklerini aktardı.


Sonbaharın en güzel döneminde bayram tatili yapıldığına dikkati çeken Çalışkan, "Daha önceki yıllarda ekim ayının ilk başlarında genelde hava serin ve deniz dalgalı olurdu ancak bu yıl deniz adeta çarşaf gibi ve ideal bir tatil dönemi oluyor" dedi.


AA


Geri Dön