25 / 04 / 2024

2015 çevre yatırımları

2015 çevre yatırımları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı’nın çevre alanındaki entegre katı atık yönetiminin geliştirilmesi, su temini, kanalizasyon ve atık su arıtımının iyileştirilmesi gibi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Bakan Güllüce: 2014 çevre yılı oldu!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının vatandaşların rızasıyla yürütüldüğünü anımsatan Bakan İdris Güllüce, 2 seçim sürecinin yaşanmasına rağmen geçen yılki faaliyetlerin beklentilerinin üzerinde gerçekleştiğini, tahminlerinin aşıldığını dile getirdi.

Çevre için 910 milyonluk Koç yatırımı!

BORSA İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’nde beş şirketi ile yer alan Koç Topluluğu’nun son 5 yılda çevresel etkilerde azalma sağlayan harcama ve yatırımlarının toplamı 910 milyon TL’ye ulaştı.

Re-Pie Portföy Yönetimi gayrimenkul yatırımlarında hız kesmiyor!

Gayrimenkul yatırım fonları (GYF) ve girişim sermayesi yatrıım fonları (GSYF) kurmak ve yönetmek için 2015 yılında kurulan Re-Pie Portföy Yönetimi; yeni yatırımlar yaparak portföy büyüklüğünü sene sonunda 4 milyar TL'ye ulaştırmayı amaçlıyor.

Murat Kurum'dan Konya yatırımları açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'nın geleceğini inşa ettiklerini belirtti. Kurum, "Kentsel dönüşümden sosyal konutlara, millet bahçelerinden çevre yatırımlarımıza, sokak sağlıklaştırma projelerinden tarihi meydanlarımızı yenilemeye, yeni projeler üretmeye devam edeceğiz" dedi.

Tapu ve kadastro yatırımları için 136 milyon TL kaynak ayrıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2021 yılındaki yatırımları için toplamda 135 milyon 965 bin lira ayrıldı.

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar'da değişiklik!

Türkiye'nin rekabetçi konumunu güçlendirmek ve çevreye saygılı üretimleri desteklemek için Ar-Ge ve çevre yatırımlarına sağlanan faiz desteğinin üst limiti 1 milyon liradan 1,8 milyon TL'ye çıkarıldı.

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar'da değişiklik!

Türkiye'nin rekabetçi konumunu güçlendirmek ve çevreye saygılı üretimleri desteklemek amacıyla Ar-Ge ve çevre yatırımlarına sağlanan faiz desteğinin üst limiti 1 milyon liradan 1,8 milyon liraya çıkarıldı.

Turizm yatırımlarının satışı ve kiralanması için başvurular 5 Aralık'ta bitiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kamu taşınmazlarındaki turizm yatırımlarının tahsis ve irtifak hakkı süreleri ile kira sözleşmelerinin uzatılması ve bu taşınmazların satışına ilişkin başvuruların 5 Aralık'ta sona erdiğini açıkladı.

Kayseri yatırımları hız kesmeyecek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katıldığı Yahyalı Mitingi’nde Kayseri ve Yahyalı’ya yapılan yatırımları masaya yatırıldı

Mehmet Özhaseki Beyoğlu'ndaki gayrimenkul yatırımlarını yerinde inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan birlikte gayrimenkul yatırımlarını yerinde inceledi.

Bitlis'teki yatırımlar için 13 milyon TL'lik destek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Bitlis'teki belediyelerin altyapı ve üst yapı yatırımları için 13 milyon lira hibe desteği sağladığı bildirildi.

Mehmet Özhaseki: Kayseri'ye önemli yatırımları konuşmaya geldik!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kayseri'deki Kapuzbaşı Şelalesi'nde incelemelerde bulundu. Özhaseki, ''Kayseri'ye önemli yatırımları konuşmaya geldik''dedi.

Bursa Büyükşehir'den 1.3 milyar TL'lik çevre yatırımı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi 1 milyar 300 milyon TL’yi aşan çevre yatırımları ile kentin gelecek 50 yılını güvence altına aldı.

2015'te özel inşaat yatırımları yüzde 2,5 arttı!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin 2015'te yüzde 4 büyüdüğünü belirtti. geçen yılın büyüme verilerini değerlendiren Yılmaz, Özelinşaat yatırımlarının yüzde 2,5 arttığına dikkat çekti.

Katarlılar Türkiye'de gayrimenkul, inşaat ve turizm yatırımları yapıyor!

2005-2015 yılları arasında yaklaşık 450 milyar dolarlık yurt dışı yatırımı gerçekleştiren Katar'ın geçen yılki dış yatırımları ise 19 milyar doları buldu. Katar, Türkiye'de medyadan tekstile, bankacılık ve gayrimenkulden enerjiye kadar yatırım yapıyor.

2015 çevre yatırımları Haberi

2015 çevre yatırımları


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı’nın çevre alanındaki entegre katı atık yönetiminin geliştirilmesi, su temini, kanalizasyon ve atık su arıtımının iyileştirilmesi gibi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Bakanlık, Avrupa Birliği IPA-1 dönemi kapsamında tahsis edilen ve toplam bütçesi 711 milyon Avro olan Çevre Operasyonel Programı (ÇOP) ile çevreye etkin bir şekilde destek sağlıyor. 711 milyon Avroya ek olarak proje bütçelerinin %15 ila %30 arasındaki miktarı milli kaynaklardan sağlanıyor. Toplamı yaklaşık 972 milyon Avro olan 39 çevre altyapı projesinin başvurusu Avrupa Komisyonu’na yapıldı. 23 projenin inşaatına başlanırken kalan projelerin de 2017 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanlanıyor.


Bu yatırımlar neticesinde Lüleburgaz’daki atıksu arıtma tesisi ile Trakya’nın suyu temizlenirken, Doğubayazıt’taki içme suyu temini projesi ile de 24 saat sağlıklı su temini...