25 / 04 / 2024

2015 değer artış kazancı vergisi 1. taksit ödemeleri

2015 değer artış kazancı vergisi 1. taksit ödemeleri

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de bulunuyor.Değer artış kazancı vergisi ödemeleri yarın başlıyor..

Değer artış kazancının beyanı 2016!

Taşınmazını 2015 yılında satan kimseler gelir vergisi mükellefi oluyor. Vergi iki taksitte ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, değer artış kazancının beyanı 2016 nasıl ödenir?

Değer artış kazancı sınırı 2015!

Değer artış kazancı vergisi, belli bir süre içinde taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödeniyor. Kanunen aşağıdaki malların 5 sene içinde elden çıkarılması vergiye tabi tutuluyor. Peki, değer artış kazancı sınırı 2015 nedir?

Değer artış kazancı istisnası hesaplama 2015!

Değer artış kazancında vergilendirilecek kazanca "safi değer artışı" deniliyor. Vergi için her sene istisna bedeli belirleniyor. Peki, 2015 yılı değer artış kazancı istisnası nasıl hesaplanır?

2015 yılı değer artış kazancı nasıl hesaplanır?

Gelir Vergisi Kanununa göre iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan mallardan elde edilen gelir için vergi ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, 2015 yılı değer artış kazancı nasıl hesaplanır?

Değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemesi 2015!

Taşınmaz mal ve hakların iktisap tarihinden itibaren 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancının konusunu oluşturuyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemesi 2015 ne zaman?

Değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 3 hafta!

Değer artış kazancı vergisi, iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan mallardan elde edilen gelir için ödeniyor. 2015 yılı değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 3 hafta bulunuyor...

Değer artış kazancı hesaplama programı!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince değer artış kazancı vergisi edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için ödeniyor. İşte değer artış kazancı hesaplama programı 2015..

Değer artış vergisi 2. taksit ödeme zamanı 2015!

Değer artış vergisi, Gelir Vergisi Kanununa göre ödenen vergiler arasında yer alıyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, değer artış vergisi 2. taksit ödeme zamanı 2015 ne zaman?

Değer artış kazancı istisna tutarı 2015!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançların istisnayı aşması halinde değer artış kazancı vergisi ödeniyor. İşte değer artış kazancı istisna tutarı 2015...

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti 2015!

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Verginin 1. taksiti Mart ayında ödendi. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksiti 2015 ne zaman?

Gayrimenkul satışında değer artış kazancı 2015!

Değer artış kazancı vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince; edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, gayrimenkul satışında değer artış kazancı 2015 ne kadar?

Değer artış kazancı vergisi son ödeme günü bugün!

Değer artış kazancı vergisi için beyanname ve ilk taksit ödemeleri 2015 yılında 2 Nisan'da son buluyor. Buna göre, Değer artış kazancı vergisi son ödeme günü bugün olup, mesai bitimine kadar tüm mükelleflerin vergi borcunu ödemiş olması gerekiyor...

Değer artış kazancı ödeme süresi uzatıldı!

31 Mart 2015 tarihinde ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeni ile değer artış kazancı ödeme süresi uzatıldı. Peki, değer artış kazancı ödeme süresi ne zamana kadar uzatıldı? İşte yanıtı...

2015 değer artış kazancı vergisi 1. taksit ödemeleri Haberi

2015 değer artış kazancı vergisi 1. taksit ödemeleri

Değer artış kazancı vergisi ödemeleri yarın başlıyor!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de bulunuyor.


Bu vergi, gayrimenkullerin edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde ödeniyor.


Değer artış kazancı vergisi için her sene istisna bedeli belirleniyor. Yapılan hesaplamalar neticesinde istisna bedelinden yüksek gelir elde edenler beyanname vererek vergi ödüyor.


Gayrimenkul gelir vergisi istisnası 2015, 30 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile açıklandı.


Değer Artışı Kazançlarına İlişkin İstisna Tutarı Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 80 inci maddesinde yer alan değer artışı kazançlarına ilişkin istisna tutarı, 2015 takvim yılı gelirlerine uygulanmak üzere 10.600 TL olarak tespit edildi.


2014 yılında taşınmazını elden çıkaran ve istisna haddini aşan gelirler için Mart ayında beyanname verilmesi; Mart...