26 / 04 / 2024

2016 enerji artışı

2016 enerji artışı

Havaların soğumasıyla birlikte ısınmada kullanılan enerjideki artış dikkat çekiyor. Türkiye geçen yıl Aralık ayında ülke genelinde 23 milyar 952 milyon kilovatsaat elektrik tüketti.

SANKO Enerji, rüzgarda kapasitesini artıracak

SANKO Enerji Grubu, Akyel 1 ve Akyel 2 RES’de kapasite artırımlarını rüzgar türbini üreticilerinden Danimarka merkezli Vestas’ın EnVentus platformundan tedarik edeceği 6.2 MW gücünde V162 model 4 türbinle yapacak.

Uluslararası Enerji Ajansı, küresel petrol talebindeki artış tahminini yükseltti!

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), bu sene için küresel petrol talebine yönelik artış tahminini günlük 240 bin varil yukarı yönlü şekilde revize etti.

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 549 milyon dolarlık kaynak! Yenilenebilir enerji kullanımı artırılacak!

Dünya Bankası, kamu kesiminde yenilenebilir enerji kullanımının artırılması amacıyla Türkiye'ye 549 milyon dolar tutarında kaynak ayırdı. İşte ayrıntılar...

Fransa'dan geri adım! Enerji Şartı Anlaşması'ndan çekiliyor!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, enerji sektörü ve ticaretinde sınır ötesi işbirliğine çerçeve sağlayan Enerji Şartı Anlaşması'ndan çekilme kararı aldığını açıkladı.

İngiltere'de enflasyon son 40 yılın zirvesinde! Artışa en çok katkı enerji, yakıt, gıda ve konut fiyatlarından!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere'de enflasyon, Mayıs ayında yüzde 9,1'e yükselerek, son 40 senenin  en yüksek seviyesine ulaştı. Ülkede enflasyondaki artışa en fazla katkıyı da enerji, yakıt, gıda ve konut fiyatları verdi.

Enerji maliyetlerindeki artışla ısı yalıtımı yeniden gündeme geldi!

Dünyada artışa geçen enerji maliyetleri ardından konutlarda enerji tasarrufu için ısı yalıtımı yapılmasının önemi tekrardan anlaşıldı. Türkiye’nin sahip olduğu enerjisinin yaklaşık yüzde 40'nı binaları ısıtmak amaçıyla kullanıyor.

Tayfun Küçükoğlu: Enerji verimli ve güvenli yapılara sahip olmamız şart!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği), ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada, güvenli ve enerji verimli yapıların artırılması gerektiğini kaydetti.

Enerji talebindeki artış devam edecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah  Tancan, "Bakanlık tarafından yapılan tahminlere göre, enerji talebindeki artış devam edecek." dedi.

Bakyapı İnşaat Enerji ciro artışında şampiyon oldu!

Bakyapı İnşaat Enerji, 2016'da 118,8 milyon TL olan cirosunu 2017'de yüzde 139,3 artışla 284,3 milyon TL'ye taşıyarak ciro artışında Anadolu 500'ün birincisi oldu. Konut sektörüne 27 yılda 45 proje kazandıran Bakyapı, yeni projeler geliştirmeye devam ediyor.

Artı 1 Madencilik İnşaat Enerji Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Artı 1 Madencilik İnşaat Enerji Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe’de 10 bin TL sermaye bedeli ile Candan Kayalar tarafından kuruldu. 

Ziraat Bankası 2016'da konut kredilerinde yüzde 50 artış sağladı!

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, konut ve ihtiyaç kredileri ile bireysel finansman ihtiyaçlarının karşılanmasında sektörün önde gelen bankası olduklarını söyleyerek, “2016’da konut kredilerinde yüzde 50 artış sağladık. " dedi.

Kira artış oranları Aralık 2016!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracılara yapılacak zam oranı TÜİK tarafından açıklanan ÜFE oranlarından yüksek olamıyor. İşte bugün açıklanan kira artış oranları Aralık 2016..

Konut kira artış oranı hesabı Kasım 2016!

Ev veya işyeri kiralamalarında bu ay sözleşmesi uzayan kimselere, yapılacak artış oranı belli oldu. Kira enflasyon oranları dün TÜİK tarafından açıklandı. İşte konut kira artış oranı hesabı Kasım 2016..

2016 enerji artışı Haberi

2016 enerji artışı

Havaların soğumasıyla birlikte ısınmada kullanılan enerjideki artış dikkat çekiyor. Türkiye geçen yıl Aralık ayında ülke genelinde 23 milyar 952 milyon kilovatsaat elektrik tüketti.  Bu tüketim bir önceki yıla göre yüzde 6,4 artışa ulaştı. Uzmanlar havaların soğumasıyla birlikte yaşam alanlarında ısıyı muhafaza etmek için güneşten daha fazla yararlanma yollarını öneriyor.


İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Haluk Tatari, enerji tasarrufunun binaların inşa aşamasında başladığını ancak basit önlemlerle ısı yalıtımının mümkün olduğunu belirtti. Tatari, cam seçiminin ısı yalıtımında etken olduğunu aktararak, "Günlük hayatımızda biraz dikkat ve emek sarf ederek pratik önlemler almamız mümkün. Kapı ve pencerelerin çerçevelerinin kenarlarında bulunan mastik ve benzeri malzemeler zamanla özelliklerini kaybederler. Bunları kontrol edip yenilemek, yani doğramalarımızın...