28 / 03 / 2024

2017 Serbest elektrik

2017 Serbest elektrik

Aylık ortalama elektrik faturası 82 lira olanlar, bu yıl itibariyle serbest tüketici olma ve elektrik aldığı şirketi seçme, onlarla pazarlık etme hakkı kazandı.

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Serbest Müşavir Hizmetleri Yönetmeliği'nde değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Serbest Müşavir Mühendislik Hizmetleri Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 30663 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ömer Faruk Kavurmacı 10 Mayıs 2017'de tahliye edilmiş!

İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin 10 Mayıs 2017 tarihinde Ömer Faruk Kavurmacı’yı tahliye ettiği ortaya çıktı. Savcı Ercan Devrim her iki dosyada da ‘serbest bırakma’ kararına itiraz etmiş.

İnşaat mühendisliği Kasım 2017'de en çok aranan pozisyon oldu!

Yenibiriş‘in 2017 Kasım verilerine göre en fazla aranan ilk beş pozisyon inşaat mühendisliği oldu.  İnşaat mühendisliğini inşaat teknikeri, elektrik mühendisi, yönetici asistanı takip etti.

Meskır Proje Mühendislik İnşaat Elektrik Ve Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Meskır Proje Mühendislik İnşaat Elektrik Ve Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile 17 Ekim 2017'de İbrahim Ateştenyılmaz tarafından kuruldu. 

Nh Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nh Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İdil İnan tarafından 13 Ekim 2017'de 200 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

D M Proje İnşaat Hırdavat Makina Elektrik Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

D M Proje İnşaat Hırdavat Makina Elektrik Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Murat Akyol tarafından 800 bin TL sermaye ile 27 Eylül 2017 tarihinde kuruldu.

Proes Mühendislik Elektrik Makine İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Proes Mühendislik Elektrik Makine İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi Tuba İşlek ve Sedat İşlek ortaklığında 10 bin TL sermaye ile 28 Temmuz 2017 tarihinde kuruldu.

Sistem25 Yapı Mimarlık Mühendislik Elektrik İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sistem25 Yapı Mimarlık Mühendislik Elektrik İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 40 bin TL sermaye ile 27 Temmuz 2017 tarihinde İbrahim Aydın tarafından kuruldu.

Türk Serbest Mimarlar Derneği'nden Sign of the City Awards'a destek!

Türk Serbest Mimarlar Derneği, Sign of the City Awards etkinliğine destek verdiğini açıkladı. Türk Serbest Mimarlar Derneği, "Sign of the City 2017" Ödülleri'nin jurisinde yer alacak.

Özak GYO 2017 yılı bağımsız denetim şirketini seçti!

Özak GYO'nun olağan genel kurul toplantısında PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. 2017 yılı için bağımsız denetim kuruluşu olarak seçildi.

Serbest Mimarlar Derneği Çalıştayı 2017 gerçekleşti!

SMD’ler Çalıştayı 2017, 8 Nisan Cumartesi günü İstanbul Levent’te bulunan Kaleseramik Merkez Binasında gerçekleşti.

Türk Serbest Mimarlar Derneği Çalıştayı bu sene İstanbul'da yapıldı!

SMD’ler Çalıştayı, 8 Nisan 2017 tarihinde Kalebodur sponsorluğunda, Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD), İstanbul Serbest Mimarlar Derneği ve İzmir Serbest Mimarlar Derneği üyelerinin katılımıyla İstanbul Kalebodur Merkez Binası’nda yapıldı.

Serbest Bölgeler Kanunu 2017 tam metni!

Serbest Bölgeler Kanunu bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte Serbest Bölgeler Kanunu 2017 tam metni..

2017 Serbest elektrik Haberi

2017 Serbest elektrik

Elektrik piyasasını liberalleştirmenin adımlarından biri olarak görülen ve 2002 yılında buyana uygulanan ‘serbest tüketici’ sistemi, 2017 yılıyla birlikte yeni bir evreye daha girdi. Çünkü serbest tüketici olmak için uygulanan limit bu yıl daha da düşürüldü. Ancak konut tüketicisinin bu imkan daha çok yararlanabilmesi için sistemin özelliklerini iyice incelemesi şart. Ayrıca piyasa şartlarının da gelişmesi gerekiyor.


► Kimler serbest tüketici sayılıyor?


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’ne göre “İletim sistemine doğrudan bağlı olan tüketiciler”, “Bir önceki takvim yılında veya içinde bulunulan yılda, serbest tüketici limitini aşan miktarda elektrik tüketilen kullanım yerinin kullanım hakkına sahip ya da kullanım hakkını edinen tüketiciler”, “Organize sanayi bölgesi tüzel kişilikleri” ‘serbest tüketici’ sayılıyor. Ayrıca “Elektrik enerjisi tüketimleri tek bir ortak sayaç ile ölçülebilen...