25 / 04 / 2024

2021 bütçesi müteahhitler

2021 bütçesi müteahhitler

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, "Bütçe teklifi, faiz, borç, maaş ve müteahhitlere ödeme yapmanın ötesinde bir özelliği olmayan içi boş bir metindir" diye konuştu. 

Türk müteahhitler Balkan seferinde! İlk 4 ayda Romanya’da alınan projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı!

Rusya ve Ukrayna savaşından sonra Türk müteahhitler de yönünü Balkan ülkelerine çevirdi. Verilen detaylara göre, ilk 4 ayda Romanya’da üstlenilen projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı.

Türk müteahhitler 2021'de yurt dışında 29,3 milyar dolarlık yeni iş üstlendi!

Türkiye’yi yurtdışında temsil eden ve yatırımlarına hız kesmeden devam eden Türk müteahhitler, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının etkilerinin azaldığı 2021'de yurtdışında 29,3 milyar ABD Doları tutarında proje üstlendi. 

Türk müteahhitler için ABD pazarı açıldı!

ABD'de altyapı yatırımları için 3.5 trilyon dolarlık bütçeye Kongre'den onay verildi. ATBD Council Onursal Başkanı Uğur Terzioğlu, bu yatırımların Türk müteahhitler için büyük fırsat olduğunu dile getirdi. 

Mısır'da Türk müteahhitler için büyük fırsat!

Türkiye ve Mısır arasında normalleşmenin başlamasıyla iki ülke arasında ekonomide yeni fırsatlara doğurma imkanı sağlayacak. Öyle ki bölgede inşaat işlerinin yoğun olması sebebiyle, Türk müteahhitler için yatırım fırsatı doğuruyor.

Türk müteahhitler gözünü Libya'ya dikti!

Libya’da, Türkiye’nin de destek vermesiyle büyük bir dönüşüm başlatıldı. Libya'daki iç karışıklıkta işlerini bırakıp Türkiye'ye dönen müteahhitlerin Libya’da yarım kalan projelerinin toplam tutarı 19 milyar dolar olarak belirtiliyor. Türk müteahhitler Libya'daki yeni projelerden pay istiyor.

Türk müteahhitler 2 ayda 2 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türk müteahhitler, yurt dışında, 2021 Ocak-Şubat döneminde 1 milyar 958 milyon dolar tutarlı 36 proje üstlendi. 1972'den 2021 Şubat ayı sonuna kadar üstlenilen proje, 128 ülkede 421,4 milyar dolar değerine ulaştı.

Türk müteahhitler, Ortadoğu ve Afrika'daki yeni projeleri üstlenecek!

Açıklanan proje tutarı 5,2 trilyon dolara ulaşan Ortadoğu ve Afrika pazarları, Türk müteahhitler için büyük potansiyel taşıyor. En büyük pazarların Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Nijerya olması beklenirken, en büyük müşterinin Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu olması bekleniyor.

Türk müteahhitler için pandemiye aşı olacak pazar Orta Doğu ve Afrika'da!

Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından, 2021'in ilk İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nu yayınlandı. Raporda, Ortadoğu ve Afrika bölgelerinde 2021 yılı ve sonrası için bilinen ve planlanan 5,4 trilyon dolar büyüklüğünde projenin olduğu vurgulandı.

İBB'nin 2021 bütçesi 28.9 milyar lira!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB), 28 milyar 900 milyon liralık 2021 yılı bütçesi, oy çokluğu ile kabul edildi.

Erdoğan Toprak: 2021 bütçesi faiz ve müteahhit ödemelerine ayrıldı!

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, "Bütçe teklifi, faiz, borç, maaş ve müteahhitlere ödeme yapmanın ötesinde bir özelliği olmayan içi boş bir metindir" diye konuştu. 

Türk müteahhitler için Sahra altı Afrika büyük fırsat!

Turkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) öncülüğünde gerçekleştirilen "Covid-19 Krizinin Avrupa Uluslararası Müteahhitleri Üzerindeki Etkileri' konulu forumda, Türk müteahhitler için Sahra altı Afrika'nın büyük fırsat olduğu belirtildi...

Türk müteahhitler Kırgızistan’da 901 milyon dolarlık proje hayata geçirdi!

Türk Cumhuriyetlerinden Kırgızistan büyük bir dönüşüm içinde. Dışa açılma politikası istikrarlı bir şekilde sürüyor: Türk müteahhitler de Kırgızistan’da 901 milyon dolarlık proje hayata geçirdi.

Merkezi yönetim bütçesi fazlaya geçti!

Kasım’da merkezi yönetim bütçesi 7.8 milyar TL fazla verdi. Vergi gelirleri biryü öncesine göre yüzde 8 artarak 73.4 milyar TL oldu. Konut satışı, sanayi, ticaret ve hizmet ciro endekslerindeki artışlar piyasalardaki hareketliliği yansıttı...

2021 bütçesi müteahhitler Haberi

2021 bütçesi müteahhitler

Devletin 2021 bütçe tasarısında Karayolları ödenekleri yüzde 84 yükseltildi. CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, 2021 bütçesine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, 245 milyar TL olarak öngörülen açığın en az 2 kat daha fazla olacağını ileri süren Toprak, "2020'de 139 milyar TL olan faiz harcamaları 2021 bütçe teklifinde 40 milayr TL artışla 179 milyar TL'ye yükseltilmiş. Faize ayrılan tutar, yaklaşık yüzde 30 artırılmış. Faiz lobisiyle mücadele iddiasında olan iktidar faiz ödemelerinde cömert" açıklamasında bulundu. 

Toprak, "Bütçe teklifi, faiz, borç, maaş ve müteahhitlere ödeme yapmanın ötesinde bir özelliği olmayan içi boş bir metindir" dedi. "Enflasyonun iki katına yakın vergi geliri artışı hedefi, yeni vergilerin ya da mevcut vergilerde yüksek oranlı ek artışların habercisidir" diyen Toprak, "Bütçede faize ayrılan 179 milyar TL...