27 / 04 / 2024

2B de yaşanan problemler

2B de yaşanan problemler

Orman vasfını kaybeden 2B arazilerin de 1.000 ve 2 bin lira olarak belirlenen başvuru bedelinin yüksekliğine hak sahipleri itiraz ederken, metrekaresi düşük bazı arazilerin değerinin başvuru bedelinden düşük olduğu öğrenildi

Tapuya giden vatandaş TL'de yaşanan değer kaybı yüzünden parasını valiz ile götürüyor!

Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybı ve erime, yapılan alışverişlerde vatandaşın sıkıntı yaşamasına neden oluyor. Örneğin, 5 milyon TL’lik ödeme için 25 bin adet 200 lira lazım. 5 milyon TL’yi oluşturan 200 liralık 250 destenin ağırlığı ise 28 kilogramı aşmış durumda. 

Ticari gayrimenkulde yaşanan dönüşüm yükseliş yönünde ilerliyor!

İngiltere'de bulunan emlak ajansı Knight Frank LLP’nin “2024 Küresel Ticari Gayrimenkul Yatırımları Raporu”na göre ticari gayrimenkullerde yaşanan dönüşüm 2023 yılında yüzde 54 azalırken, 2024 yılında sektörde yaşanacak gelişmeler ile artması bekleniyor.

İzmir'deki rezerv alanda şimdi de ‘dükkan’ krizi yaşandı, vatandaşlar isyan etti!

30 Ekim'de yaşanan depremden sonra, Bayraklı’da inşa edilen rezerv alanda bu kez de ‘dükkan’ krizi yaşanıyor. 250 konutun KYK’ya satıldığı bloklarda TOKİ tarafından devri yapılan ancak yurt yapılan binaların altında kalması sebebiyle mülk sahiplerinin kullanmasına izin verilmedi.

2023 yılında dünyada yaşanan felaketler! En büyük deprem Türkiye'de yaşandı...

2023 yılında dünyada  başta iklim değişikliğinden kaynaklanan birçok felakette binlerce kişi hayatını yitirirken birçok ülke, yakın tarihinin "en ölümcül" depremlerini yaşadı. İşte yaşanan o depremler ve haberin ayrıntıları...

İnşaat malzemelerinde yaşanan yüzde 50’lik artış gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Mersin Şubesi Yönetim Kurulu başkanı Gülçin Barbaros Ak, inşaat yapı malzemelerinde yaşanan artışın gayrimenkul sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi.

Akdeniz'de yaşanan depremler ne anlam taşıyor?

Son zamanlarda Akdeniz’de art arda depremlerin meydana gelmesi, Akdeniz bölgesinde yaşayan vatandaşları tedirgin etti. Uzmanlar Akdeniz'de meydana gelen depremler hakkında açıklama yaptı. Peki Akdeniz'de ki depremlerin sebepleri neler? Uzmanlar yaşanan depremler hakkında nasıl açıklamalar yaptı?

Rize'de sel sonrası 47 bina yıkıldı!

Rize ve Artvin'de yaşanan sel felaketi sonrası kentlerde çok sayıda bina yerle bir oldu. Rize'de 47 bina yıkılırken 100'e yakın ev de ağır hasar aldı.

İnşaat malzemeleri fiyatlarında yaşanan artışlar meclis gündeminde!

İnşaat malzemeleri fiyatlarında yaşanan artışlar meclis gündemine taşındı. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı.

Rize'de yöresel mimariye uygun yeni konutlar inşa edilecek!

Rize'de yaşanan sel felaketi nedeniyle bölgeye ziyarette bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yıkılan konutlar yerine inşa edilecek konutlar hakkında açıklamalarda bulundu. 

İzmir'de rezerv alanlardaki konut inşaatları hız kesmiyor!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ramazan Bayramı sebebiyle 30 Ekim 2020'de yaşanan depremde evleri yıkılan ve geçici barınma merkezine yerleştirilen depremzedelerle görüştü.

Bingöl'de yapı stokunun yüzde 80'i yenilendi!

18 yıl önce Bingöl'de yaşanan deprem sonrasında kentte yapılan çalışmalar sonrasında kent genelinde yapı stoku yüzde 80 oranında yenilendi. 

Mersin'de TOKİ satışında yaşanan sorunlar mecliste!

Mersin'de TOKİ tarafından yapılan konutların satışında yaşanan sorunlar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Sıdalı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Narlıdere'de depremden hasar gören bina için acil tahliye kararı!

İzmir’de 30 Ekim’de yaşanan depremin ardından hasar gören Narlıdere'deki 128 daireli Dokuz Eylül Sitesi’nde yaşayan 400 kişinin evlerini acilen tahliye etmesi istendi.

2B de yaşanan problemler Haberi

2B de yaşanan problemler

Yasal süreç iki ay önce tamamlanmasına rağmen tebliğin çıkmaması da satış için yeni çözüm arayışlarına bağlanıyor. Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün ise müracaat bedelinin alınmaması ve sonrasında satın almada başvuru bedelinin mahsuplaşılması gibi formüller üzerinde durduğu belirtiliyor.


Başvuru yapılması için dört aylık süre kaldığına dikkat çeken Maliye kaynakları ise Beykoz ve Antalya'da devam eden rayiç bedel problemlerine kırsal kesimde başvuru bedeli eklendiğini ifade etti. Üst düzey bir bakanlık yetkilisi şu açıklamada bulundu:


Bazı köylerde arazinin değeri başvuru bedelinden düşük. Hak sahiplerinin tüm rakamı ödedikten sonra mahsuplaşma yapılması gerekiyor. Vatandaş da buna yanaşmıyor. Soruna bir çözüm yolu bulunmaması halinde mücavir alan dışındaki yerlerin satışında sıkıntı yaşanabilir.


Türkiye genelinde 2B arazilerinin satışında rayiç bedelin ortalama fiyatı 8,5 lira. Maliye'den alınan bilgilere göre bu rakam büyükşehirlerde...