28 / 03 / 2024

2b rayiç bedelleri nasıl belirlendi

2b rayiç bedelleri nasıl belirlendi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2B rayiç bedelleri nasıl belirlendi? sorusuna il tarım müdürlükleri, ticaret ve ziraat odaları, emlakçılar, belediyeler, köy ve mahalle muhtarlıkları ve bilirkişilerin görüşleri ile belirlendiğini açıkladı...

2B milli emlak rayiç bedel sorgulama!

Taşınmaz mallara sahip olan vatandaşların malları için alım satım yaparken rayiç bedel sorgulanıyor. İşte 2B milli emlak rayiç bedel sorgulama işlemleri...

Konya Ilgın Belediyesi'nden tapu kolaylığı!

Ilgın Belediyesi, emlak alım ve satım işlemlerinde Tapu Müdürlüğü tarafından vatandaşlardan istenen "Emlak Rayiç Bedelleri" işlemlerini yeni bir yazılımla Ilgın Tapu Müdürlüğüne elektronik ortamda sundu.

İmar barışında 2019 arsa rayiç bedelleri esas alınacak!

Uzatılan imar barışı başvurularında 2019 tarifesi belli oldu. Buna göre arsa rayiç bedellerinde 2019 yılı dikkate alınarak hesaplanacak.

Aliağa'daki tarım arazilerinin rayiç bedelleri mecliste!

İzmir'in Aliağa ilçesi Bozköy ve Helvacı mahallelerindeki tarım arazilerinin rayiç bedellerinin çok yüksek olması nedeniyle bölge halkının yaşadığı mağduriyet meclis gündemine taşındı...

Ev alırken dikkat edilmesi gereken yasal işlemler!

Ev satın alırken dikkat edilmesi gereken birçok yasal işlem bulunuyor. Tapuda düşük gösterilen rayiç bedelleri evi satmak istediğinizde karşınıza en büyük sorun olarak çıkabilir.

2B arazi bedelleri için düzenleme yapılmalı!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, 2B arazilerinin kullanıcılara satışıyla ilgili karara karşı çıktı, “Belirlenen bedeller iptal edilmeli, makul bir düzenleme yapılmalı” diye açıklama yaptı. 

Belediyelerin emlak vergisi bilmecesi!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Nevzat Saygılıoğlu, bugünkü yazısında emlak vergisinde rayiç bedelleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o haber...

Sancaktepe'deki hazine arazilerinin rayiç bedelleri TBMM'de!

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, İstanbul Sancaktepe Veysel Karani Mahallesi'ndeki hazine arazilerinin rayiç bedellerinin tespitini sordu..

Hatay'daki 2B arazilerinin rayiç bedelleri TBMM'de!

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, Hatay'daki 2B arazilerinin rayiç bedellerinin belirlenmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Ertem sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından cevaplandırılmasını istedi..

Malatya Defterdarlığı'ndan irtifa hakkı tesis ihalesi!

Malatya Defterdarlığı, Malatya Yeşilyurt'ta bulunan 2 gayrimenkulün 49 yıllığına irtifa hakkını tesis edecek. İmarsız arsaların rayiç bedelleri toplamı 5 milyon 591 bin 481 TL olarak belirlendi.

Kocaeli Diliskelesi'nde 2B arazi bedelleri açıklandı mı?

Kocaeli'nin Dilovası içesine bağlı Diliskelesi Mahallesi’nde 2/B arazi bedelleri hala açıklanmadı. Mahallede keşif yapıldı ancak bedeller sır gibi saklanıyor. Bölge sakinleri yüksek bir bedel belirlenecek olması dolayısıyla endişeli.

2B ve tarım arazilerinde hak sahibi 350 bin kişiye müjde!

2B ve tarım arazilerinde hak sahibi 350 bin kişiye müjdeli haber geldi. 2B’de bedeli ödemeyen, taksiti geciktirenlere bir şans daha verilecek. Naci Ağbal, “Vatandaşlara yeni bir başvuru hakkı getiriyoruz. Arazi bedelleri güncellenecek” dedi

2B arazisi başvuru yerleri!

2b arazilerinin satışları, 01/05/2010 tarihinden itibaren tespit ve takdir edilen rayiç bedeller üzerinden yapılıyor. İşte, 2B arazisi başvuru yerleri!

2b rayiç bedelleri nasıl belirlendi Haberi

2b rayiç bedelleri nasıl belirlendi


2B rayiç bedelleri nasıl belirlendi?


2B taşınmazlarının rayiç bedellerinin, defterdarlıklar veya mal müdürlükleri tarafından tespit edildiğini kaydeden Maliye Bakanı Şimşek, bu bedellerin, il tarım müdürlükleri, ticaret ve ziraat odaları, emlakçılar, belediyeler, köy ve mahalle muhtarlıkları, bilirkişilerin görüşleri ve emsal nitelikteki taşınmazların satış bedelleri dikkate alınarak parsel bazında belirlendiğini söyledi.


Belirlenen rayiç bedellerin gerçeği yansıtıp yansıtmadığı ve emsallerine göre tutarlı olup olmadığı hususlarında gerekli kontrol ve test çalışmalarının Bakanlığın üst yönetim organizasyonlarında iller bazında titizlikle yürütüldüğünü ve bu kapsamda yapılan çalışmaların tamamlandığını belirten Şimşek, başvuru yapan vatandaşların, hak sahibi olduğu taşınmazların rayiç bedellerini ''www.milliemlak.gov.tr'' adresinde öğrenebileceklerini de bildirdi.



Nagihan...