18 / 04 / 2024

2b yasası çözüm

2b yasası çözüm

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, İstanbul'un yaklaşık üçte birinin imarsız olduğunu belirterek, imar sıkıntısının yeni konut projelerinin gelişimini engellediğini söyledi.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gözü burada! İntibak yasası çıkacak mı? İntibak yasasında son durum ne?

Emeklilerin akılında da dilinde de aynı soru intibak yasası çıkar mı? Çünkü bu yasa ile maaşlar eşitlenmiş olacak. Peki son durum ne?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası çıkacak mı? 19 Temmuz 2022 EYT çalışmalarında son durum ne?

EYT mağdurları için çalışmalar hız kazandı. Bakan Bilgin’in açıklamalarından sonra gözler EYT’liler için üzerinde çalışılan düzenlemeye çevrildi. Peki EYT yasası çıkacak mı? Ne zaman çıkacak? İşte detaylar haberimizde…

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..

Murat Emir'den cemevlerindeki mülkiyet sorununun çözümü için yasa teklifi!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Büyükşehir Belediye Yasası kapsamında köylerin mahalleye dönüştürülmesi sonucu cemevlerinde ortaya çıkan mülkiyet hakkı sorununun çözümü için TBMM’ye yasa teklifi sundu.

İstanbul'un otopark sorununa Apart Park çözümü!

Alman Weeka şirketi, İstanbul'un otopark sorununa çözüm sağlaması hedefiyle oluşturulan "Apart Park" projesi kapsamında İSPARK'a iş ortaklığı ve yatırım teklifi sundu.

Körfez Tüp Geçit Projesi, İzmir trafiğinin tek çözüm yolu!

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş: "Bu yol bir nostalji yolu değildir, kilitlenen İzmir trafiğine çözüm yoludur" dedi.

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı tahliye edildi!

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı polis eşliğinde tahliye edildi. Vakıf yetkilileri 116 yıllık tarihi binadaki restorasyonun aslına uygun yapılmadığını söylüyor. Bina, butik otel yapılacak.

Bticino Axolute serisi ortamın tüm ihtiyaçlarına çözüm oluyor!

İtalyan Bticino Axolute serisi gelişmiş üstün teknolojisi, farklı renk seçenekleri, modern ve minimalist yapısı ile dekorasyona benzersiz bir hava katarken fonksiyonel kullanımı ile ortamın tüm ihtiyaçlarına çözüm sunuyor.

Özüm Saçaklıoğlu, Metal Gayrimenkul Genel Müdürü oldu!

Metal Gayrimenkul A.Ş., bugün yapılan yönetim kurulu toplantısında Özüm Saçaklıoğlu'nun genel müdür olarak atanmasına oy birliği ile karar verildiğini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Aydın Ticaret Odası Şantiye şefliği sorununa çözüm getirdi!

Göreve geldiği günden beri üye odaklı yönetim anlayışını benimseyen Aydın Ticaret Odası, bu sefer de inşaat sektöründe tıkanma noktasına gelen "Şantiye Şefliği" sorununa çözüm getirdi

Kentsel dönüşüm altyapı sorunlarına çözüm olabilecek mi?

Kentsel dönüşüm çarpık kentleşmeye çözüm olacak mı? Mülk sahiplerinin hakları nasıl korunabilir? Wise TV’ye konuşan Sampaş Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya kentsel dönüşümde gelinen noktayı ve yapılması gerekenleri anlattı.

Adnan Köşker Gebzeliler'e 2B müjdesi verdi!

Kurmaylarıyla birlikte Yavuz Selim ve Hürriyet mahallerine çıkarma yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, 2B sorunun çözümüne ilişkin müjdeyi bölge sakinlerine kahve ve açık hava toplantılarında verdi.

Hatay’da Çevre Sorunları ve Çözüm Önerileri Sempozyumu düzenlendi!

Hatay’ın Çevre Sorunları ve Çözüm Önerileri Sempozyumu’nun bir diğer ayağı Hatay Valisi Ercan Topaca’nın katılımıyla İskenderun Anemon Otel’de gerçekleştirildi.

2b yasası çözüm Haberi

2b yasası çözüm


İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, imar planlarıyla ilgili sıkıntıların sektörün genelini olumsuz etkilediğini söyledi. İnanlar inşaat olarak ellerinde 14 proje olduğunu ve bunların sadece 5'inin devam ettiğini belirten Serdar İnan, 3 projelenin imarının ise yeni çıktığını bildirdi. Bu 3 projenin ilçe planlarının askıda olması nedeniyle beklediğini anlatan İnan, "Projelerin 2'si Beşiktaş'ta, 1'i Zeytinburnu'nda. Askıdan yeni indi. Bunların dışında 6 tane projemiz de benzer şekilde imar planı olmadığı için bekliyor" diye konuştu.


PLANLI İSTANBUL NÜFUSU 8 MİLYON


İstanbul'un büyük bölümünün imar planlarının henüz yapılmadığını ifade eden İnan, yapılmış olan yerlerde de her hangi bir itiraz olduğu zaman imar planlarının askıya çıktığını ve...