25 / 04 / 2024

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..



Orman vasfını kaybetmiş hazine arazileri ya da 2B, Türkiye sınırları içerisinde yer alan, orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen araziler olarak ifade ediliyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından 2B arazilerin satışı ve kiralaması hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu ve 2B arazilerinin satışının uzatıldığını  açıkladı. 

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

Bu kapsamda Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Yapılan değişiklikle birlikte 2/B ve tarım arazilerinin hak sahiplerine satışında başvuru ve ödeme süresi 31 Aralık 2022'ye kadar uzatıldığı duyuruldu. Ayrıca tarım amaçlı kullanılmak üzere çiftçilere ecri misil bedelinin yarısına 10 yıl süreyle kiralama imkanı getirilen hazine taşınmazlarına başvuru süreci de kaldırıldı. 


Geri Dön