25 / 04 / 2024

3. Havalimanı için 2 kum ocağı mı kurulacak

3. Havalimanı için 2 kum ocağı mı kurulacak

3. Havalimanı inşaatı için orman arazisine kum ocakları kurulacağı ortaya çıktı. İstanbul’da 3. Havalimanı’nın kum ihtiyacının karşılanması için Eyüp’te tamamı orman arazisi olan 2 kum ocağı kurulacak.

Koray GYO İstanbul İstanbul 3. Etap için imzalar atıldı! Yeni proje!

Koray GYO İstanbul İstanbul 3. etap için sözleşme imzalandığı açıklandı. Aynı zamanda projede ön talep süreci de başladı. İşte Koray GYO İstanbul İstanbul 3. etap ile ilgili merak edilenler...

Esenboğa Havalimanı için resmen imzalar atıldı! TAV ve DHMİ arasında kira sözleşmesi imzalandı!

Esenboğa Havalimanı için TAV ve DHMİ arasında kira sözleşmesi imzalandı. İşte Esenboğa Havalimanı ile ilgili yaşanan o son dakika gelişmesi...

Çukurova Havalimanı için 2.3 milyar TL'lik yatırım teşvik belgesi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Nisan 2021'e ait yatırım teşvik belgelerinin olduğu liste Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında açıklandı. Nisan 2021'in en yüksek bedelli teşvik belgesi Mersin ilinde hayata geçirilecek olan Çukurova Havalimanı için verildi. 

İstanbul Havalimanı için garanti ödemeler ve kiralar erteleniyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı için garanti ödemelerinin erteleneceğini dile getirdi.

Berat Albayrak: Ekonomi 3. çeyrek için güçlü yükseliş mesajı verdi!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Ekonomi 3. çeyrek için güçlü yükseliş mesajı verdi. Tüketici güveni yüzde 3,2 artarak 82 oldu.Yılı tahminlerden iyi noktada tamamlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı!

Temeli Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından atılan Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı.

TAV, Kazakistan'daki Almatı Havalimanı için imzayı attı!

TAV Havalimanları, Kazakistan'ın ana giriş kapısı olan Almatı Havalimanı için hisse alım sözleşmesini imzaladı

Yozgat Havalimanı için 340 milyon liralık ödenek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat Havalimanı için 340 milyon liralık ödeneğin yapılacağını açıkladı.

İstanbul Havalimanı için Meclis araştırması istendi!

dünyada en fazla rötarın yaşandığı ikinci havalimanı olan İstanbul Havalimanı için Meclis araştırması açılması istendi.

İGA, İstanbul Havalimanı için 1 milyar 45 milyon avro ödeyecek!

TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği AŞ'nin, Atatürk Havalimanı için yapılan kira sözleşmesi kapsamında yıllık KDV dahil 165 milyon 55 bin 383 dolar ödediğini hatırlatan BakanTurhan, "İstanbul Havalimanı için ise İGA yıllık 1 milyar 45 milyon avro ödeyecek'' dedi.

Müteahhitler Artvin Havalimanı için '2020 sonuna kadar bitiririz' dedi!

Rize'de halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben Artvin Havalimanı için '2022' dedim ama sonra müteahhitlerle konuştum. 'Allah izin verirse, fevkalade bir şey olmazsa biz bunu 2020 sonuna kadar bitiririz' dediler." dedi...

İstanbul Havalimanı için yeşil harekât!

Taşınma işlemleri 3 Mart'ta tamamlanarak ilk fazı yüzde yüz oranında açılacak İstanbul Havalimanı için 5 yılda 5 bin hektar alana 10 milyon ağaç dikimi gerçekleştirilecek.

Zafer Havalimanı için yapılan Hazine garantili ödemeler mecliste!

Zafer Havalimanı için yapılan Hazine garantili ödemelere ilişkin soru önergesi hazırlandı. CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, sorularını Bakan Albayrak'a sordu..

3. Havalimanı için 2 kum ocağı mı kurulacak Haberi

3. Havalimanı için 2 kum ocağı mı kurulacak

Havalimanı projesinde kullanılacak kumun temini için Eyüp’e bağlı Ağaçlı köyünde tamamı orman arazisi 22 hektarlık bir alanda kumtaşı ocağı ve kırma eleme tesisi inşa edilecek. İkinci kum ocağı ise Işıklar köyünde yine tamamı orman arazisi 24 hektar alanda kurulacak. İki kum ocağı tesisi için ÇED süreci başladı. Kum ocaklarından yıllık 15’er milyon olmak üzere toplam 30 milyon ton kumtaşı üretimi planlanıyor. İki kum ocağı projesi kapsamında üretilen malzemenin tamamı 3. Havaalanı Projesi kapsamında kullanılacak ve havaalanı inşaatının tamamlanmasının ardından orman arazisindeki ocakların faaliyeti sona erecek.


İGA İstanbul Yeni Havalimanı İşletmeleri’nin 3. Havalimanı inşaatında kullanacak kumun temini için Eyüp ilçesinde 2 ayrı kum ocağı inşa edilecek. İGA Havalimanı İşletmeleri AŞ, Eyüp ilçesi Işıklar ve Ağaçlı köylerinde kurmayı planladığı Kumtaşı Ocağı Ve...