20 / 04 / 2024

3 nisanda yasak varmı

3 nisanda yasak varmı

Hafta sonu yasağı uygulama biçimine göre cumartesi ve pazar günü market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak.

Ücretli çalışan sayısı yıllık 3,7 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu verileri kapsamında ücretli çalışan sayısı, nisanda 2022 yılının aynı ayına göre yüzde 3,7 arttı.

Enerji ithalatı faturası yüzde 36,3 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu ile Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan geçici dış ticaret istatistikleri kapsamında enerji ithalatı faturası nisanda yüzde 36,3 azaldı.

ABD İstihdamı nisanda beklentilerin üzerinde arttı, işsizlik oranı düştü!

Nisanda ABD'de tarım dışı istihdam beklentilerin üzerinde 253 bin kişi artarken, işsizlik oranı yüzde 3,4 seviyesinde sabit kaldı ve tarihi düşük seviyesine yakın seyretti.

Altın bazlı yatırım fonlarındaki altın miktarı nisanda rekor kırdı!

Çin'de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs sebebiyle güvenli liman varlıklardan altına talep devam ederken, nisanda altın bazlı fonlara 9,3 milyar dolarlık fon girişi yaşandı ve rekor seviye olan 3 bin 355 tona yükseldi.

BDDK'dan 3 bankaya yasak!

BDDK, Türk bankalarına TL yükümlülüklerini vadesinde yerine getirmeyen 3 bankaya işlem yasağı getirildiğini açıkladı.

Sanayi üretim endeksi yüzde 3.8 arttı!

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminde, nisanda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,8 artış kaydedildi.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı.

Perakende satış hacmi Nisan'da yüzde 0,3 arttı!

Perakende satış hacmi, nisanda aylık bazda yüzde 0,3, yıllık bazda ise yüzde 3,8 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin Perakende Satış Hacim Endeksi'ni açıkladı.

Ekonomik güven endeksi Nisan ayında 3,6 arttı!

Ekonomik güven endeksi, nisanda geçen aya göre yüzde 3,6 artarak 79,66'ya yükseldi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılı nisan ayına ilişkin ekonomik güven endeksini açıkladı.

Selenium Ataköy projesinin yüzde 55'i 3 ayda satıldı!

Aşçıoğlu Grubu'nun yeni projesi Selenium Ataköy'e Ataköylülerden yoğun talep var. Nisanda satışa sunulan projenin yüzde 55'i 3 ayda satıldı. Projenin, 2016 yılının üçüncü çeyreğinde teslim edilmesi planlanıyor...

Selenium Ataköy projesinin yüzde 55'i 3 ayda satıldı!

Selenium Ataköy'e Ataköylülerden yoğun talep var. Nisanda satışa sunulan projenin yüzde 55'i 3 ayda satıldı. Firmanın yeni projeler geliştirmek üzere birçok yatırımcı ile kat karşılığı anlaşmak üzere masaya oturduğu belirtildi.

3. Havalimanı yakınında okul, hastane ve stadyum gibi yapılar yasak olacak!

İstanbul'a yapılacak 3. Havaalanına ait mania planı (inşaat sınırlamaları) hazırlandı. Bu sınırlamalara göre uçuş konilerinin pist başlarından itibaren ilk 3 bin metrelik bölümü içinde hastane, düğün salonu, okul, kongre merkezi yapılamayacak..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 3 firmaya yasak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, Atsızoğlu İnşaat, Kent-Bir İnşaat ve Öztürkler İnşaat'a 1 yıl süre ile ihalelere katılma yasağı getirdi

Sarkozi ve Carla Bruni'nin evinin üstünden uçmak yasak!

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve eşi Carla Bruni, Rivieradaki yazlıklarının üzerinde uçuşa yasak bölge ilan etti. Cap-Nègredeki villalarının üzerinden 3 bin fitin altında uçan pilotlar için 40 bin euro ya da 6 aylık hapis cezası öngörülüyor

3 nisanda yasak varmı Haberi

3 nisanda yasak varmı

İçişleri Bakanlığı, tarafından yayımlanan genelge ile market ve bakkalların çalışma saatleri düzenlendi. Birçok ilde sokağa çıkma yasağı 5 Nisan tarihine kadar sürecek.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; yasak süresince gerekli ihtiyaçlarını henüz karşılamamış olanlar marketlerin ne zamana kadar açık olduğunu, marketlerin saat kaçta açılacağını araştırıyor. Peki cumartesi günü marketler açık mı? İşte cevabı...

MARKETLER AÇIK MI?

* Uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında daha önce illere gönderilen “Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesinde” yer alan istisnalar ile sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde şehirlerarası seyahat edilmesine dair usul ve esasların uygulanmasına aynı şekilde devam edilecek.

* Sokağa çıkma yasağı uygulama biçimine göre cumartesi ve pazar günü market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve çiçekçiler 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak. Yine...