16 / 04 / 2024

3. Nükleer Santraller Zirvesi 2015

3. Nükleer Santraller Zirvesi 2015

İstanbul'da gerçekleştirilecek 3. Nükleer Santraller Zirvesi, 8-9 Mart 2016 tarihlerinde kapılarını sektör temsilcilerine açıyor. Nükleer güç santrali projelerinde yer almak isteyen Türk girişimciler için önemli fırsatlar sunuyor

Nükleer silahlara yapılan harcama 3 kat arttı!

Nükleer Silahların Yasaklanması Takibi ve Kaldırma Girişimi’nin (ICAN) kamuoyuyla paylaştığı raporuna göre, nükleer silahlara yapılan küresel harcamalar 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 3 artışla beraber 82.9 milyar dolara çıktı.

3. nükleer enerji santralini de kuracağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Sadece Akkuyu ile kalmayacağız. Üçüncü bir nükleer enerji santralini de kuracağız. " dedi.

3. nükleer santral için çalışmalar başladı!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 22. Dünya Petrol Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, 3. nükleer santral için çalışmaların başladığını açıkladı.

Akkuyu Nükleer Santrali inşaat ve üretim lisansı için başvuru yapıldı!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat lisansı için 3 Mart'ta Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna ve elektrik üretim lisansı için de 28 Şubat'ta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna başvuru yapıldı.

4. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi 8-9 Mart’ta!

Nükleer alanda faaliyet gösteren yerli ve yabancı firmaların biraraya geleceği 4. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi, 8-9 Mart’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3. nükleer santral projesi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya ile Akkuyu nükleer santral anlaşması yaptık. Japonya ile de Karadeniz kıyısında bir anlaşma yaptık. Şimdi de üçüncü nükleer santral projesini hayata geçirmenin arayışı içindeyiz" dedi.

3 nükleer santralde 3 büyük hamle geliyor!

Enerji Bakanı Berat Albayrak, Çin'de yenilenebilir enerji, nükleer ve kömürde 3 önemli protokole imza attı. Bakan Albayrak, "3 nükleer santralda, 3 büyük hamle geliyor. Çinlilerle düğmeye basıldı, Japonlar ve Ruslarla süreç hızlanıyor. İlk reaktör 2023’te" dedi.

Nükleer tesis izinlerinde ön izin süresi uzatılabilecek!

Orman Kanununun 17/3 ve 18. maddelerinin uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 18 Mayıs 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, nükleer tesis izinlerinde ön izin süresi uzatılabilecek..

İğneada'ya 3. nükleer santrali yapılacak mı?

İğneada'da 3. Nükleer Enerji Santrali yapılacağı iddiasına ilişkin olarak Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu soru önergesi hazırladı. Gündoğdu, sorularını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a iletti..

Çin, Türkiye'deki nükleer santral ihalesine katılacak mı?

Türkiye'nin 3. santral ihalesine Çin şirketinin de katılacağı konuşuluyor. Çin Devlet Nükleer Enerji Teknolojisi ve ABD merkezli Westinghouse Electric, Türkiye'nin 3. nükleer santralini kurmak için açılacak ihalede teklif verecek olası ülkeler arasında.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatı ne zaman başlayacak?

Albayrak, “Akkuyu Nükleer Santrali için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ÇED olumlu kararı ve EPDK’dan 3 yıl süreli önlisans alınmış olup imar planı çalışmaları tamamlandığında inşaat faaliyetleri başlayacak” dedi.

3 ülke ortak nükleer enerji santrali kuracak!

Üç Baltık ülkesi Litvanya, Letonya ve Estonya’nın ortak kurulacak olan nükleer enerji santralinin gerçekleşmesi için görüş birliğinde ve kararlılığında oldukları belirtildi.

Rusya İran'da iki nükleer santral inşa edecek!

Rusya'nın gelecek hafta İran'da iki nükleer santralin inşaatına başlayacağı açıklandı. Medyada yer alan haberlere göre, nükleer santraller Basra Körfezi kıyısındaki Buşehr'te inşa edilecek.

3. Nükleer Santraller Zirvesi 2015 Haberi

3. Nükleer Santraller Zirvesi 2015

Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi, üçüncü kez 8-9 Mart 2016 tarihlerinde İstanbul’da WOW Convention Center’da düzenleniyor. Nükleer alanında yerli üreticilerin gelişmesi için fırsatlar sunan Zirve, Güneydoğu Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük nükleer etkinliği olma özelliği taşıyor.


Türk şirketlerinin fırsat ayağına geliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Nükleer Sanayi Derneği’nin desteğiyle Nükleer Mühendisler Derneği ve Ticari Eşleştirme Derneği tarafından hayata geçirilen Zirve, Türkiye’de giderek artan nükleer enerji yatırımlarında vida üretiminden insan kaynaklarına kadar her alandaki fırsatları Türk şirketleri ve uluslararası nükleer tedarikçilerle buluşturuyor.


Nükleer santral pazarında oyuncu olabilmenin yolları

Nükleer Sanayi Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Koray Tuncer, Türkiye’de büyük bir büyüme hızı yakalayan nükleer enerji sektöründeki en son gelişmelerden haberdar olabilmek için Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi’nin çok önemli bir fırsat olacağını belirtti. Koray...