28 / 03 / 2024

3.köprü demiryolu hattı güzergahı

3.köprü demiryolu hattı güzergahı

3. Boğaz Köprüsü – 3. Havaalanı – Halkalı Demiryolu projesi toplam 63.280,49 kilometre uzunluğunda olacak. İşte yeni tren yolu projesinden detaylar...

Gebze-Sabiha Gökçen-3. Köprü Tren Hattı geliyor!

Gebze-Sabiha Gökçen-Yavuz Sultan Selim Köprüsü yüksek hızlı tren hattı projesi için düğmeye basıldı. 4 milyar 853 milyon 700 bin TL yatırımla hayata geçirilecek proje hattı 56 bin metre uzunluğunda olacak..

3.Köprü-3.Havalimanı-Halkalı Demiryolu Projesi'nin ÇED süreci başladı!

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek olan 3. Köprü-3. Havalimanı-Halkalı Hızlı Tren Hattı için ÇED süreci başlıyor. 4 milyar 421 milyon lira yatırımla inşa edilen proje 2 hat olarak planlandı.

3. köprü ile Pekin'e kadar bağlantı yolu kurulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ne katılan devlet başkanları onuruna verdiği yemekte, 3. köprünün 26 Ağustos'ta açılacağını, 3.köprüdeki yüksek hızlı tren hattı ile Pekin'e kadar bağlantı yolunun kurulacağını belirtti

KOS, 3. köprü projesini protesto etti!

Kuzey Ormanları Savunması (KOS) İstanbul’un son nefes borusu olan Kuzey Ormanları hattında ağaç kesimi yapılarak devam eden 3. köprü projesinin şantiye alanında iş makinelerini durdurdu, önünde basın açıklaması yaptı.

3. köprüde önce karayolu sonra demiryolu açılacak!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde sona hızla yaklaşılıyor. Gelecek yıl tamamlanması öngörülen 3. köprüde, otoyol ve raylı sistem eş zamanlı tamamlanacak. Önce karayolu ardından demiryolu açılacak.

3. köprüde otoyol ve raylı sistem eş zamanlı tamamlanacak!

3. Boğaz köprüsü Yavuz Sultan Selim’de sona hızla yaklaşılıyor. Gelecek yıl tamamlanması öngörülen 3. köprüde, otoyol ve raylı sistem eş zamanlı tamamlanacak. Ancak, önce karayolu sonra ardından demiryolu hizmete girecek.

3. köprüye demiryolu bağlantısı yapılacak!

TCDD Genel Müdür Yardımcısı Murtazaoğlu: "3. köprüye de bir demiryolu bağlantısı planlanıyor. Bu yılın sonuna kadar bir kesiminin yapım ihalesi projelendirmesi devam ediyor. Yıl sonundan önce ilanına çıkmaya çalışıyoruz" dedi.

3. köprünün betorname işlemi tamamlandı!

Yapımı hızla devam eden 3. köprüde kulelerin betonarme işlemi biterken, köprüye atılacak tabliyeler için inşaata yüzen vinç getirildi. Haydarpaşa Limanı’nda bekletilen tabliyeler ise ilk kez görüntülendi.

Yücel Çelikbilek'ten 3. Köprü'ye ziyaret!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Çelikbilek, 3. Köprü'nün üzerinden raylı sistem geçen tek katlı asma köprü olarak dünyada ilk olduğunu vurguladı.

3. köprü ve 3. havalimanı arsa fiyatlarını artırdı!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, ulaşım alanındaki mega projelerin konut sektörüne getirdiği hareketliliğe işaret etti. Durbakayım, 3. köprü ve 3. havalimanı arsa fiyatlarını artırdığını söyledi...

3.havalimanı ve 3.köprüde kesilen ağaçlar için 5 fidan dikilecek!

'Çılgın Projeler' için ağaç kesimi polemiği Meclis'e taşındı. 3. Köprü, 3. Havalimanı ve bağlantı yolları için ne kadarlık orman alanın yok edildiğini soran CHP'li Umut Oran'a cevap, Orman ve Su İşleri Bakam Veysel Eroğlu'ndan geldi..

3. köprü inşaatından son durum fotoğrafları!

IC İçtaş – Astaldi JV tarafından çalışmaları yürütülen 3. köprü projesinin 2014 yılı bitiminde son hali görüntülendi. İşte 29 Ekim 2015 tarihinde açılacak olan 3. köprü projesinin son fotoğrafları...

3. köprü ve kanal, Riva’yı uçuracak!

İstanbul Riva, hem yatırımcıların hem de doğal hayat yaşamak isteyenlerin tercihi. 3. köprü, Kanal Riva gibi projelerde değeri yükselen bölge, geniş yeşil alanlarıyla öne çıkıyor.

3.köprü demiryolu hattı güzergahı Haberi

3.köprü demiryolu hattı güzergahı


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 3. Boğaz Köprüsü – 3. Havaalanı – Halkalı Demiryolu projesi, 4.4 milyar TL'ye mal olacak.


63.280,49 kilometre uzunluğundaki 3.Köprü- 3.Havalimanı-Halkalı Demiryolu projesi, İstanbul Sarıyer, Eyüp, Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece ilçelerinden geçiyor.




18 ayda tamamlanması planlanan 3.Köprü- 3.Havalimanı-Halkalı Demiryolu Hattı projesinde toplam uzunluğu 33.716 metre olan 20 adet tünel ve toplam 4.950 metre uzunluğunda 15 adet viyadük planlandı.


Ayrıca demiryolu hattının karayolu ile kesişen kısımlarında yaya geçişini sağlamak adına alt ve üst geçitler inşa edilecek. 3. Havaalanı projesi kapsamında yeri ve konumu belirlenen, 2 adet metro istasyonu ile yan yana yerleştirilmiş 3. Havaalanı İstasyonu yer alıyor.


3. Boğaz Köprüsü – 3. Havaalanı – Halkalı Demiryolu Projesinin inşaatı çalışmalarında, planlanan güzergah...