17 / 04 / 2024

6 aylık kira sözleşmesi tahliye

6 aylık kira sözleşmesi tahliye

Kira sözleşmelerinin nasıl feshedileceği ve kiracının hangi sebeplerle tahliye edilebileceği Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. İşte 6 aylık kira sözleşmesi tahliye nedenleri..

3 ildeki 10 adet iş yeri kiraya veriliyor! Aylık kira bedelleri açıklandı! 

Şırnak Silopi, Ankara Keçiören ve Yozgat Çayıralan'da yer alan toplam 10 adet iş yeri kiraya veriliyor. Peki iş yerlerinin aylık kira bedelleri ne kadar? İşte ihaleler ile ilgili tüm detaylar...

16 bin lira değerindeki kiralık ev görenleri korkuttu! Üstelik 6 aylık kira peşin isteniyor...

Sosyal medyadaki 16 bin lira kira değerindeki ev görenleri şaşkına çevirdi. Üstelik 6 aylık da kira peşin isteniyor. İşte o 16 bin liralık kiralık ev...

İngiltere'de konut fiyatları 6 aylık düşüşün ardından yeniden arttı!

Ekim ayında İngiltere'de ortalama konut fiyatı aylık bazda yüzde 1,1 artış gösterdi. Bu yükselişle fiyatlarda 6 aydır görülen düşüş eğilimi son buldu.

Bütçedeki 6 aylık açık miktarı 483,2 milyar liraya ulaştı!

Merkezi yönetim bütçesinde haziran ayındaki 219,6 milyar lira ile birlikte 6 aylık açık, 483,2 milyar liraya çıktı. Geçen yıla göre harcamalar yüzde 101,7 artarken, gelirlerdeki aryoış yüzde 48,6’da kaldı.

TÜİK tek tek açıkladı: 6 aylık ve daha yukarı yaştaki çocuklar en çok ekmek ve makarnayla besleniyor! 

TÜİK tarafından yapılan açıklamada, 6 aylık ve daha yukarı yaştaki çocuklar en çok ekmek ve makarnayla beslendiği, yalnızca yüzde 12,7'lik kesim her gün et, tavuk ve balık yiyebildiği ortaya çıktı. 

2023 yılında Pasaport ücretleri ne kadar olacak? 6 aylık, 1-2-3-10 yıllık pasaport ücretleri ne kadar?

Pasaport çıkarmayı düşünen vatandaşlar 2023 yılı güncel fiyatlarını merak ediyor. Peki, 2023 yılında Pasaport ücretleri ne kadar olacak? 6 aylık, 1-2-3-10 yıllık pasaport ücretleri ne kadar? İşte detaylar...

Easygocarrental'da 6 aylık kiralamalarda yüzde 50'ye varan fiyat avantajı! İşte fiyat listesi 12 Ekim 2022!

Minimum 1 ay ile 12 aylık süreci kapsayacak şekilde araç kiralama hizmeti veren Easygocarrental'da 6 aylık kiralamalarda avantajlı fırsatlar sunuluyor. Peki Easygocarrental'da 6 aylık kiralamalar için ne kadar ödenmesi gerekiyor? İşte merak edilen soruların yanıtları...

İş GYO Ankara İş Kulesi'nin yıllık kira geliri ne kadar?

İş GYO Ankara İş Kulesi'nin aylık kira geliri 550 bin TL, yıllık kira geliri 6 milyon 600 bin TL olarak belirlendi. 

Antalya Kepez'de 411 esnaf, 6 aylık kiradan muaf!

Antalya'da Kepez Belediyesi, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle 411 esnafı 6 aylık kiradan muaf tuttu...

Deniz GYO'nun aylık kira geliri 109 bin 971 TL!

Deniz GYO'nun portföyünde yer alan taşınmazlara ilişkin olarak 2020 faaliyet yılında düzenlenen kira sözleşmelerinden elde edilen aylık kira geliri toplamı 109 bin 971 TL olarak açıklandı. 

Şanlıurfa Ceylanpınar'daki aileye 4 aylık kira desteği!

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar'da kirasını ödeyemeyen aileye 4 aylık kira desteği ve kullanılamaz duruma gelen evlerinin onarımı için yardım yapılacağını belirtti.

İzmir'de depremzedelere 5 aylık kira yardımı peşin ödenecek!

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İzmirli depremzedelere 5 aylık kira yardımlarının peşin olarak yapılacağını ve 4 bin vatandaşın en kısa sürede yeni evlerine yerleştirileceğini açıkladı. 

Servet GYO'nun AVM'lerinde aylık kira bedeli 1.1 milyon TL'yi aşacak!

Servet GYO'nun AVM'lerdeki kira gelirleri, yenileme çalışmaları, yeni kiralamalar ve artan ziyaretçi sayıları sayesinde 2017 yılına oranla yüzde 60 artarak toplamda yaklaşık 10 milyon TL olarak gerçekleşeceği, yıl sonundaki aylık kira gelirimizin ise 1 milyon 100 bin TL'yi aşması bekleniyor.

6 aylık kira sözleşmesi tahliye Haberi

6 aylık kira sözleşmesi tahliye

6 aylık kira sözleşmesi tahliye!

Kira sözleşmelerinin nasıl feshedileceği ve kiracının hangi sebeplerle tahliye edilebileceği Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor.


Kanunen kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor.

Buna karşın mal sahibi olan kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremiyor. 


Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebiliyor.


Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebilirler.


Genel hükümlere göre fesih hakkının kullanılabileceği durumlarda, kiraya veren veya kiracı sözleşmeyi sona erdirebilir.


Konut ve çatılı...