28 / 03 / 2024

aa Enerji Terminali Projesi ne durumda

aa Enerji Terminali Projesi ne durumda

Avrupa'nın en büyük enerji şirketlerinden E.ON'un Üst Yöneticisi Johannes Teyssen, Anadolu Ajansı (AA) Enerji Terminali'nin, sektöre ilişkin doğru bilgi akışını sağlayacağını belirterek, projeyi desteklediklerini söyledi.

Türkiye'nin enerji projeleri istikrarı koruyacak!

AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan enerji uzmanları, Türkiye'nin büyük ölçekli enerji projelerinin istikrarı koruyacağını dile getirdi.

Mehmet Ergün Turan AA Finans Masası'na konuk olacak!

AA'nın 100. Yıl Vizyonu çerçevesinde geliştirdiği AA Finans Haberleri Terminali 'nden canlı olarak yayınlanan Finans Masası'nın bu haftaki konuğu, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan olacak.

Türkiye'nin enerji ithalatı azaldı!

AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yaptığı hesaplamalara göre, Türkiye'nin enerji ithalatı 2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 1,8 azalarak 54 milyar 906 milyon 87 bin dolar oldu.

Yenilenebilir enerji üretimi katlanacak!

AA muhabirinin Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) "2014 Dünya Enerji Görünümü" raporundan derlediği bilgilere göre, Yenilenebilir enerjide dünya genelinde 4 bin 810 teravatsaat olan elektrik üretimi, 2040'a kadar 13 bin 230 teravatsaati bulacak.

Bakan Yıldız AA Enerji Masası'nın açılışını yaptı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Anadolu Ajansı'nın ( AA ) kurduğu "AA Enerji Masası"nın açılışını gerçekleştirdi. Bakan Yıldız AA Enerji Masası'nın açılışını yaptı.

Enerji sektörü profesyonellerinden AA Enerji Terminaline övgü!

AA'nın yeni hizmeti Enerji Terminali, enerji piyasası profesyonellerine tanıtıldı. Limak Enerji Grubu Üst Yöneticisi Ergüven: "AA Enerji Terminali Türkiye'deki çok büyük bir boşluğu dolduracak" dedi.

Taner Yıldız, AA Enerji Masası'nın açılışını yapacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Anadolu Ajansı'nın "AA Editör Masası" ve "AA Finans Masası"nın ardından hayata geçirdiği "AA Enerji Masası"nın açılışını gerçekleştirecek ve ilk konuğu olacak

Ali Babacan AA Finans Haberleri Terminali standını ziyaret etti!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "5. İstanbul Finans Zirvesi"nde (IFS) Anadolu Ajansı (AA) Finans Haberleri Terminali ve AA Enerji Haberleri Terminali (AA Energy News Terminal) stantlarını ziyaret etti.

Anadolu Ajansı Enerji Haberleri Terminali yayına başladı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Anadolu Ajansı Enerji Haberleri Terminalinin yayına başlamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu...

Taner Yıldız: Anadolu Ajansı İngilizce Enerji Haberleri Terminali stratejik bir hamle!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Anadolu Ajansı Enerji Haberleri Terminalinin yayına başlamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AA Enerji Haberleri Terminali yayına başladı!

AA Enerji Haberleri Terminali yayına başladı. Anadolu Ajansı, bir ilke daha imza atarak İngilizce enerji haberlerinin yer aldığı Enerji Haberleri Terminalini (AA Energy News Terminal) hayata geçirdi.

Türkiye'den 4 şirket 2.5 milyar dolarlık LNG terminali için lisans başvurusu yaptı!

Yatırımcılar da arka arkaya LNG terminali için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) başvuruda bulunmaya başladı. Türkiye'den 4 şirketin LNG terminali için lisans başvurusunda bulunduğu öğrenildi...

AA Enerji Haberleri Editörlüğü kuruldu!

AA Genel Müdürü Öztürk "Enerji alanında uzman muhabir kadrosu ve dünyanın dört bir köşesindeki bürolarıyla AA, enerji haberlerinde dünyanın en etkin ajanslarından biri haline gelecek" dedi.

aa Enerji Terminali Projesi ne durumda Haberi

aa Enerji Terminali Projesi ne durumda

Teyssen, Enerjisa ile ortaklıklarının birinci yıl dönümü nedeniyle E.ON’un Almanya’daki tesislerine düzenlenen basın gezisinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, "E.ON olarak liberal ve açık enerji pazarlarını destekliyoruz" dedi. 


Bu tür pazarların da ancak doğru bilgiye adil ve şeffaf ulaşım sayesinde yaratılabileceğini ifade eden Teyssen, pazardaki şirketlere ve müşterilere doğru ve şeffaf bilgiyi ulaştıracak her türlü formata olumlu baktıklarını belirtti.


Teyssen, bunu yapacak medya kuruluşunun güvenilir ve kaliteli olması gerektiğinin altını çizdi. Teyssen, şöyle konuştu:


"Elbette ki biz, Türkiye'de Enerjisa olarak yer alıyoruz. Zaten Sabancı gibi yeterli bilgiyi bize ulaştıran bir ortağımız var. Ama herkes bizim kadar şanslı değil, böyle ortakları yok ve bilgiye ulaşımları kolay değil. Ancak biz onlarla da iş yapmak istiyoruz. Dolayısıyla AA'nın projesi, enerji sektörüne olumlu etki...