26 / 04 / 2024

AB Bakanlığı

AB Bakanlığı

Ortaköy'de yer alan boğaz manzaralı ofis binasının 28 yıldır süren ihtilafı dün Rum cemaatine iade edilmesi ile son buldu...

AB 650 milyon euro’luk 27 su projesi başlattı!

Avrupa Birliği Bakanlığı, 22 Mart Dünya Su Günü’nde, AB’ye uyum sürecinin Çevre ve İklim Değişikliği Faslı kapsamında toplam 650 milyon euro bütçeli 27 projeye başlandığını açıkladı.

Bakanlık AB fonları hakkında açıklama yaptı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, medyada çıkan çevre alanında AB fonlarının kayıt altına alınmadan harcandığı algısına neden olabilecek haber üzerine basın açıklamasında bulundu.

Çevre direktiflerinin AB'ye uyması için 70 milyar avroya ihtiyaç var!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kadıoğlu: "Türkiye'deki bütün çevre direktiflerini, AB direktifleri ile uyumlaştırmak için 70 milyar avro yatırıma ihtiyaç var, bunun 35 milyar avrosu su ile alakalı" dedi.

Bakanlık'tan Merzifon'a atıksu arıtma tesisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Avrupa Birliği (AB) Amasya’nın Merzifon ilçesine Atıksu Arıtma Tesisi yatırımı yapıyor. “Merzifon Atıksu Arıtma Tesisi Yapım İşi İhalesi” kapsamında 17 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirildi.

İzmir'de AB Bakanlığı Ofisi açılacak!

AK Parti İzmir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu üyesi Rifat Sait, 19 Şubat'ta İzmir'de Avrupa Birliği Bakanlığı Ofisi açılacağını açıkladı. Sait, ofisin Kordon'daki yerinde AB Bakanı Volkan Bozkır tarafından hizmete açılacağını kaydetti.

Elektrikli süpürgeye fırına AB ayarı geliyor!

Süpürgeye fırına AB ayarı geliyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ’nın elektrikli süpürgeler, aspiratörler, ev tipi fırınlar ve ocaklarla ilgili yeni düzenlemeleri Resmi Gazete’de yayınlandı.

AB Entegre Çevre Uyum Stratejisi Belgesi güncelleniyor!

AB Entegre Çevre Uyum Stratejisi Belgesi güncelleniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gerek AB çevre müktesebatında gerekse ulusal çevre mevzuatında kapsamlı değişiklikler gerçekleşen AB Entegre Çevre Uyum Stratejisi Belgesi’ni güncelliyor.

AB Bakanlığı'na bağlı İzmir ve Antalya'da temsilcilik açıldı!

Temsilciliklerin açılmasına dair AB Bakanlığı'nın 4 Ağustos 2014 tarihli yazısı üzerine, 3 Haziran 2011 tarihli ve 634 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3'üncü maddesine göre Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İdris Güllüce, Mevlüt Çavuşoğlu'na vekalet edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bugün İsveç'e giden AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yurda dönene kadar AB Bakanlığı'na vekalet edecek. Güllüce'nin vekaletiyle ilgili karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

ALTSO Ankara Ofisi açıldı!

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış: "İsteseler de istemeseler de Alanya ve bütün turizm bölgelerimiz, AB Bakanlığımızın doğal paydaşları ve AB müzakere heyetimizin doğal üyeleridir" dedi

AB ilerleme raporunda Türkiye’nin Çevre politikalarına övgü!

AB ilerleme raporunda Türkiye’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütmüş olduğu su kalitesi, gürültü kirliliği ile mücadele, atık yönetimi ve hava kalitesi çalışmalarından övgüyle bahsedildi...

Marmaray 29 Ekim'de hizmete açılacak!

AB Bakanlığının "81 İl, 81 Proje" adlı AB Projeleri Festivali ve AB eğitim programları çerçevesinde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Marmaray'ın 29 Ekim'de açılacağını belirtti...

Egemen Bağış: AB Bakanlığı binasını Patrikhane'ye kiralarız!

Hükümet, Türkiye 'nin en büyük ayıplarından birini düzeltemek üzere hafta sonu çok önemli bir adım attı; Azınlık mallarının geri verilmesi konusundaki kanun hükmünde kararnameyi çıkardı

AB Bakanlığı Haberi

AB Bakanlığı
AB Bakanlığı'nın Ortaköydeki Boğaz manzaralı ofis binası, asıl sahibi olan Rum cemaatine iade edildi. 28 yıldır süren mülkiyet ihtilafı, AİHM kararına gerek kalmadan Türkiye'de...