20 / 04 / 2024

Elektrikli süpürgeye fırına AB ayarı geliyor!

Elektrikli süpürgeye fırına AB ayarı geliyor!

Süpürgeye fırına AB ayarı geliyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ’nın elektrikli süpürgeler, aspiratörler, ev tipi fırınlar ve ocaklarla ilgili yeni düzenlemeleri Resmi Gazete’de yayınlandı.




AB tüzüğüne paralel olarak, ev tipi fırınlar, ocaklar, aspiratörler ve elektrikli süpürgelere ayar geldi


Elektrikli süpürgelerin motor ömrü için en az 500 saat sınırı getirilirken, havaya yayılan akustik gürültü düzeyi de 80 desibelden az olacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın elektrikli süpürgeler, aspiratörler, ev tipi fırınlar ve ocaklarla ilgili yeni düzenlemeleri Resmi Gazete’de yayınlandı. Buna göre hibrit elektrikli süpürgeler dahil olmak üzere elektrik şebekesinden beslenen elektrikli süpürgeleri piyasaya verenler, her elektrikli süpürgede belirtilen şekle ve bilgi içeriğine uygun basılı etiket bulunmasını sağlayacak.


Elektrik süpürgelerinin enerji verimliliği sınıfı, yayınlandığı reklamda belirtilecek. Bu ürünleri satanlar, tedarikçi tarafından temin edilmiş etiketin satış noktasındaki her bir elektrikli süpürgenin dış yüzünde veya üzerine tutturulmuş olarak ve açıkça görülebilir şekilde bulunmasını sağlayacak. Ürünler, şartları karşıladığına dair CE işaretini taşımak zorunda olacak. Elektrikli süpürgelerin piyasaya sunulmasıyla ilgili etiketleme ve ilave ürün bilgisi temin etme gerekleri 1 Eylül 2015’e kadar tebliğ hükümlerine uygun hale getirilecek. Tebliğ hükümleri 1 Eylül 2017 tarihinden itibaren su filtreli elektrikli süpürgeler için de uygulanacak.



HaberTürk


Geri Dön