28 / 03 / 2024

ABD de ikinci el konut satışları Şubat Ayı

ABD de ikinci el konut satışları Şubat Ayı

ABD'de Şubat'ta 4.88 milyon adete yükselen ikinci el konut satışları beklentilerin altında kaldı. ABD'de ikinci el konut satışları beklentiyi karşılayamadı.

ABD'de ikinci el konut satışları şubat ayında beklentilerin üzerinde arttı!

ABD'de ikinci el konut satışları, şubat ayında yüzde 9,5 artış ile beklentilerin üzerinde gerçekleşirken, son bir senenin en fazla artışı gerçekleşmiş oldu!

ABD'de mortgage başvuruları yükselmeye devam ediyor!

ABD'de mortgage başvuruları 12 Ocak ile biten yılın ikinci haftasında da ilk haftada olduğu gibi yükselmeye devam ediyor.

ABD'de 2024 yılında 4,71 milyon ikinci el konut satılması bekleniyor!

ABD'de Ulusal Emlakçılar Birliği yaptığı açıklamada 2024 yılında toplam olarak4,71 milyon ikinci el konut satışı beklediğini ve Austin, Teksas'ın en çok bastırılmış konut talebine sahip en iyi emlak piyasası olduğunu belirtti.

ABD'de mortgage başvurularında artış devam ediyor...

ABD'de 10 Kasım 2023 itibari ile sona eren haftada mortgage başvuruları üst üste ikinci haftasında da yükselirken, 30 yıllık faiz bir önceki haftadaki seviyesini koruduğu kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

ABD'de mortgage başvuruları üst üste ikinci haftasında da arttı!

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasına göre, ABD'de 10 Kasım 2023 tarihi ile sona eren haftada mortgage başvuruları üst üste 2. haftasında da artış gösterirken, 30 yıllık faiz bir önceki haftadaki seviyelerini de korudu.

ABD'de ikinci el konut satışlarında görülmemiş düşüş! 7 ayın en düşük seviyesine indi!

ABD'de ikinci el konut satışları, ağustos ayında yüzde 0,7 oranında azaldı. Böylece ocak ayından bu yana en düşük seviyesini gördü.

ABD'de ikinci el konut satışlarında düşüş devam ediyor!

ABD'de ikinci el konut satışları sekizinci ayda da düşüşünü sürdürdü.

ABD'de ikinci el konut satışları son 2 yılın en düşük seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 2. el konut satışları, Haziran ayında aylık bazda yüzde 5,4 azalma gösterdi ve Haziran 2020 tarihinden bu yana en düşük seviyeye geriledi.

ABD'de konut kiraları düşmeye başladı! İşte en pahalı ve en düşük konuta sahip eyaletler

ABD'de son yılların en yüksek enflasyon seviyeleri konut piyasasında fiyatların düşmesine neden oldu. Ülkede konut kredilerinin yüksek olması nedeniyle ikinci el konut fiyatları da düşmeye başlayınca azalış kiralara da yansıdı. İşte detaylar..

ABD'de ikinci el konutları pandemi ve savaş vurdu

ABD ekonomisinde beklenen resesyon ikinci el konut piyasasını da etkiledi. Konut satışları Haziran 2020 yılından bu yana en düşük seviyeden işlem gördü. Uzmanlar konut satışlarındaki düşüşün nedeni olarak iki faktöre dikkat çekti.

ABD'de ikinci el konut satışları 2 yılın en düşük seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut fiyatlarının rekor seviyelere çıkması ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen mortgage faiz oranlarının artmasıyla ikinci el konut satışları Mayıs ayında aylık bazda yüzde 3,4 düştü.

ABD'de konut fiyatları Nisan 2022'de rekoru gördü! 

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları, Nisan 2022'de mevsim etkilerinden arındırılmış olarak aylık bazda yüzde 2,4 azaldı ve 5,61 milyona geriledi. Ancak fiyatlar rekoru gördü. 

ABD'de ikinci el konut satışları Mart 2022'de de düştü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut piyasasında medyan konut fiyatları Mart 2022'de 375 bin 300 dolarla rekor seviyeyi gördü. 

ABD de ikinci el konut satışları Şubat Ayı Haberi

ABD de ikinci el konut satışları Şubat Ayı

ABD'de ikinci el konut satışları Şubat'ta sınırlı bir artışla yıllık bazda 4.88 milyon adete yükselmesine karşılık beklentilerin altında kaldı.


Reuters anketine katılan ekonomistler, ikinci el konut satışlarının 4.9 milyon adete yükseleceğini tahmin ediyorlardı.Daha önce 4.82 milyon adet olarak açıklanan Ocak ayı ikinci el konut satışları revize...