25 / 04 / 2024

abd dolar

abd dolar

ABD'de istihdam verileri haziranda beklenenden fazla arttı. Ülkede tarım dışında kalan işgücü piyasasında istihdam haziranda 372 bin kişilik artış gösterdi. İşsizlik oranı değişim göstermeyerek yüzde 3,6'da kaldı. Açıklanan rakamlar FED'in fazi artırmaya olan görüşünü güçlendirdi.

ABD bunu yaparsa doları tutamazsınız uyarısı: Ünlü ekonomist Düyun-u Umumiye örneği verdi

Yeniçağ Gazetesi yazarı Evren Devrim Zelyut, TL’nin dolar karşısında değer kaybetmesiyle ilgili çarpıcı değerlendirmeler yaptı. 'Osmanlı 20 yılda nasıl Düyun-u Umumiye’ye gittiyse Allah korusun' diyen Zelyut, ABD'nin alacağı bir kararın doları uçurabileceğini söyledi.

ABD enflasyonu doları güçlendirdi! Dolar/TL 30,86 TL'den işlem görüyor

ABD'den gelen enflasyon verileri sonrasında dolar güçlendi. Bugün dolar/TL kuru 30,86 liradan işlem görüyor. 

Son 2 yılda altın, dolar, Euro ve borsa ne kadar kazandırdı? 

Bu hafta ABD doları yüzde 0,32 değer kazanarak, 30,1910 TL'ye çıkarken, avro yüzde 0,43 azalışla 32,8760 TL'ye geriledi. Peki son 2 yılda altın, dolar, Euro ve borsa ne kadar kazandırdı? 

Dubai, 10 milyon dolar üzeri lüks gayrimenkul satışında New York’u geride bıraktı!

Küresel emlak danışmanlığı şirketi Knight Frank tarafından yapılan  analize göre, 10 milyon ABD doları (36,7 milyon dirhem) değerindeki toplam konut satışları 2023 yılında yüzde 92,4 artış göstererek 431 adet satışa ulaştı.

ABD'de inşaat harcamaları 1 trilyon 996 milyar dolar oldu!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre ülkede inşaat harcamaları, mevsim etkilerinden arındırılmış olarak Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,4 artış göstererek 1 trilyon 996 milyar dolar şeklinde oldu.

ABD enflasyon rakamları sonrası dolar, altın ve euroda son durum!

Piyasalar tarafından merakla beklenen ABD eylül enflasyon rakamları yüzde 0,4 artarak yıllık yüzde 3,7 olarak gerçekleşti. Peki altın, dolar ve euro kurunda son durum ne? Altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Dolar ne oldu? İşte ABD verileri sonrası altın, dolar ve euroda son durum...

Dolarda şok gelişme! O para birimi dolar karşısında 16 yılın ardından en düşük seviyesinde!

Çin’in iç piyasasında kullanılan Yuan ülke ekonomisinin görünümüne  yönelik endişelerin etkisi ile ABD doları karşısında son 16 yılın en düşük seviyesini gördü.  

Lityum devi şirketten 4,3 milyar dolarlık satın alma teklifi!

Dünyanın en büyük pil metali üreticisi Albemarle, Avustralyalı lityum şirketi Liontown'u satın almak için teklifini yüzde 20 oranında yükselterek 4,3 milyar ABD dolarına çıkardı. Teklif sonrası Liontown'un anlaşmayı kabul etmeyi değerlendirdiği belirtildi.

Dikkat! Doları tahtından edecek gelişme...

Bu gelişme ABD dolarını tahtından edebilir.. Dolara alternatif bulmak için harekete geçildi. İşte son gelişmeler...

Hazine, DİPS ile dolar cinsi sabit kira ödemeli kira sertifikası ihracı gerçekleştirecek!

Hazine bugün, finansman araçlarının çeşitlendirilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi için 25 Ağustos 2023 valör tarihli dolar cinsi sabit kuponlu Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) ile ABD doları cinsi sabit kira ödemeli kira sertifikası ihracı gerçekleştirecek.

ABD enflasyonu sonrası dolarda son durum! Dolar bugün ne kadar oldu? 11 Ağustos Cuma dolar/TL kuru

Piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon rakamları dün açıklandı. ABD'de  Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) temmuz ayında yüzde 0,2 ile beklentilere paralel arttı. ABD enflasyonu sonrası dolar ne kadar oldu? Dolar bugün kaç lira?

Aksa Enerji, Türkiye ile KKTC arasına denizaltı kablosuyla enerji köprüsü kuruyor!

Aksa Enerji, imzaladığı 15 yıllık ABD doları bazlı yeni sözleşmeyle Türkiye ile KKTC arasına enterkonnekte denizaltı kablosuyla elektrik hattı çekecek. Aksa Enerji, aynı sözleşme kapsamında KKTC’deki kurulu gücünü de 188 MW seviyesine çıkaracak.

ABD'de enflasyon dip yaptı, kurlar şaşırttı! 1 dolar kaç TL? Euro ve Sterlin ne kadar? 14 Temmuz 2023!

ABD'deki enflasyon oranı Haziran ayında yüzde 3 olarak kaydedildi, bu değer son iki yılın en düşük seviyesine ulaştı. Peki 14 Temmuz 2023 Cuma dolar, euro ve sterlin ne kadar? İşte dolar, euro, sterlin kuru...

ABD'li ekonomistten çok konuşulacak sözler: ‘Tek kurtuluş yolu ABD dolarına geçmek’

Amerikalı ekonomist Steve Hanke, yüksek enflasyonla boğuşan Arjantin’in derinleşen borç tuzağına ilişkin açıklamalarda bulundu. Hanke, Arjantin’in tek çıkış yolunun ABD dolarını para birimi olarak benimsemek olduğunu ifade etti.

abd dolar Haberi

abd dolar

ABD Çalışma Bakanlığı'nın cuma günü açıkladığı son veriler, ülkede sıkı iş gücü piyasası koşullarının devam ettiğini gösterdi.

Buna göre, ABD'de tarım dışı istihdam haziranda 372 bin kişi artarak piyasa beklentilerinin oldukça üzerinde yükseldi.

İşsizlik oranı ise haziranda değişim göstermeyerek yüzde 3,6 oldu.

ABD'de 4 aydır aynı seviyede seyreden işsizlik oranı, Şubat 2020'den bu yana kaydedilen en düşük seviyede kalmaya devam etti.

Ülkede işsizlik oranı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle Nisan 2020'de yüzde 14,8'e çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı. ABD'nin işsizlik oranı salgın öncesinde yüzde 3,5 ile 50 yılın en düşük seviyesinde seyrediyordu.

ABD ekonomisi bu yılın ilk yarısında ise 2,7 milyon kişiye istihdam sağladı.

 

İŞ GÜCÜ PİYASASININ GÜCÜNDE EKSİLME YOK

Fed'in dikkatle izlediği ortalama saatlik kazanç verisi haziranda aylık yüzde 0,3 artarak 32,08...