19 / 04 / 2024

ABD bunu yaparsa doları tutamazsınız uyarısı: Ünlü ekonomist Düyun-u Umumiye örneği verdi

ABD bunu yaparsa doları tutamazsınız uyarısı: Ünlü ekonomist Düyun-u Umumiye örneği verdi

Yeniçağ Gazetesi yazarı Evren Devrim Zelyut, TL’nin dolar karşısında değer kaybetmesiyle ilgili çarpıcı değerlendirmeler yaptı. 'Osmanlı 20 yılda nasıl Düyun-u Umumiye’ye gittiyse Allah korusun' diyen Zelyut, ABD'nin alacağı bir kararın doları uçurabileceğini söyledi.



Ekonomist Evren Devrim Zelyut, 2017’de 47 milyar lira bütçe açığı veren Hazine’nin 2022'nin sadece nisan ayında 50 milyar lira açık verdiğine dikkat çekerek, “1854 yılında, Kırım savaşından sonra ilk borcu alan Osmanlı 20 yılda nasıl Düyun-u Umumiye’ye gittiyse Allah korusun, hükümet ekonomide attığı yanlış adımları devam ettirirse Türkiye Hazinesini iflas ettirir” dedi. Zelyut, ABD’nin salgın döneminde bastığı 4,5 trilyon doları piyasadan geri çekeceğini hatırlatarak, “Bu olduğu zaman dolar-TL’yi, kur korumalıyla, enflasyona endeksli bonoyla ya da başka farklı süper bonolarla falan tutamazsınız” diye konuştu.

Yeniçağ Gazetesi yazarı Evren Devrim Zelyut, KRT TV’de dün yayınlanan Semra Topçu ile Haftanın Panoraması programında, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik tabloyu değerlendirdi. Zelyut, şunları söyledi:

ABD bunu yaparsa doları tutamazsınız uyarısı: Ünlü ekonomist Düyun-u Umumiye örneği verdi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön