27 / 04 / 2024

Dolar sessiz ve derinden yükselmeye başladı! Selçuk Geçer 'Bu tarihe kalırsanız yanarsınız' uyarısı yaptı

Dolar sessiz ve derinden yükselmeye başladı! Selçuk Geçer 'Bu tarihe kalırsanız yanarsınız' uyarısı yaptı

Türkiye'de aylık maaş alanların yüzde 60 kadarını asgari ücretliler oluşturuyor. Dolardaki hareketlenmeler hane halkının ekonomisine direkt enflasyon olarak yansıyor. Dolar son dönemde yeniden sessizce yükselmeye başladı. Selçuk Geçer doların geleceği kritik seviyeyi açıklayıp uyardı.



Ücretli çalışanlar 2016 yılında ülke gelirinden yüzde 33 pay alırken, bu pay 2022 yılında yüzde 24'e düştü. ABD Merkez Bankası FED, Haziran ayında 0,75 puanlık faiz artırım kararı aldıktan sonra ülke ekonomisindeki resesyon riski nedeniyle Temmuz ayında da faiz artırımına gideceğinin sinyalini verdi.

FED'in peş peşe açıkladığı faiz artırım kararları doların küresel ekonomide gücünün artmasına neden oldu. Doların yurt içindeki yükselişi de devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), doların bugünkü efektif kurunu alışta 17,3046 lira, satışta 17,3740 lira olarak açıkladı. TCMB, önceki efektif kurunu alışta 17,2992 lira, satışta 17,3685 lira olarak belirlemişti.

Dolar 20 Aralık 2021'de 18 lirayı görmesinin ardından devreye alınan Kur Korumalı Mevduat Hesaplarıyla 13 liraya çekilse de dolara olan talebin artması döviz kurunu aradan geçen 6 ayda yeniden 18 lira sınırına dayanmasına neden oldu.

Dolardaki hareketliliğin önümüzdeki günlerde de sürmesi bekleniyor. Dolara ilişkin tahminleriyle dikkat çeken ekonomist Selçuk Geçer, doların 3 ay içinde ciddi oranlarda yükseleceğini ifade etti..

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön