27 / 04 / 2024

abd evsiz sayısı

abd evsiz sayısı

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) Kovid-19 salgını sürecinde kiralarını ödeyemeyen vatandaşlar için tanıdığı moratoryumun 31 Temmuz tarihinde sona ermesiyle ülkede tarihi ve yıkıcı bir tahliye ve haciz dalgasının yaşanacağı öngörülüyor.

ABD'de evsizlik yüzde 28 arttı!

ABD’de faaliyet gösteren Konut ve Kentsel Dairesi (HUD), 2020 yılının evsizlik ve yoksulluk raporunu açıkladı. Açıklanan rapora göre, ABD’de Trump döneminde evsizlik, yüzde 28 oranında artış gösterdi.

Yüksek kira, gelirdeki düşüş ve enflasyon ABD’de evsiz sayısını artırdı!

Dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan ABD’de evsizlerin sayısı rekor kırıyor. Konut ve Kentsel Gelişim idaresine göre, yaşanan bu artışın en önemli sebebi enflasyon... 

ABD'de konut başlangıç sayısı beklentileri yükseldi...

Amerika'da yapımına başlanan yeni konut sayısı, kasımda aylık yüzde 14,8 yükselişle 1 milyon 560 bine yükselerek piyasa beklentilerini geride bıraktı. Ülkede verilen inşaat izni sayısı ise kasımda aylık bazda yüzde 2,5 düşüşle 1 milyon 460 bine gerilediği kaydedildi. 

ABD'de inşaat izni sayısı yüzde 2,5 azalışla 1 milyon 460 bine geriledi!

Açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de verilen inşaat izni sayısı ise Kasım ayında aylık bazda yüzde 2,5 azalışla 1 milyon 460 bine geriledi

Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artarken bitirilen konut sayısı düştü!

ABD İstatistik Bürosu ile İskân ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı, Ekim 2023’e yönelik konut inşaat istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. Söz konusu verilere göre Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artış gösterirken, bitirilen konut sayısı ise düşüş gösterdi.

Almanya'da evsizlerin sayısı yüzde 58 arttı!

Alman Evsizlere Yardım Federal Çalışma Grubu (BAG) tarafından açıklanan resmi verilere göre Almanya'da 2022 yılında evsizlerin sayısı yüzde 58 artış gösterdi. Ayrıca BAG'a göre bunun sebebi Ukrayna'dan gelen çok sayıda sığınmacının evsiz olması ve enflasyon...

Avrupa'da evsiz sayısı katlanıyor! Daha fazla sosyal konut ve uzun vadeli çözüm gerekiyor! 

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olacak şekilde Avrupa'nın pek çok ülkesinde artan yaşam maliyetlerinin yol açtığı "uygun fiyatlı konut sıkıntısı" ve "sosyal konut eksikliği" sebebiyle sokaklarda yaşamak zorunda kalanların sayısı her geçen gün katlanıyor. 

Küresel piyasalarda neler oluyor? ABD’de açık iş sayısında tarihi düşüş yaşanıyor! Hemen bakın!

ABD'de JOLTS Açık İş Sayısı, Temmuz ayında 8 milyon 827 bin ile Mart 2021'den bu yana en düşük seviyesini kaydetti. Asya borsaları Çin’in faiz indirimine gideceği beklentisiyle yükselişe geçti.

İngiltere’de evsiz sayısı son 25 yılın rekorunu kırdı!

İngiltere’de açıklanan son resmi verilere evsiz sayısı son 25 yılın en yüksek seviyesini görerek rekor kırdı. Bu kapsamda, bu yıl 105 bin hane halkı ve 131 binden fazla çocuk otellerde ya da pansiyonlarda konaklıyor.

ABD'de işsizlik maaşına başvuranların sayısı artıyor!

ABD Çalışma Bakanlığı’nın düzenli olarak açıkladığı haftalık işsizlik maaşı başvurularına ilişkin verilere göre, ülkede ilk kez işsizlik maaşı almak için talepte bulunanların sayısı 245.000 kişiye yükseldi. Artış Mart ayından bu yana devam ediyor.

Belçika'nın büyük şehirlerindeki evsiz sayısı arttı!

Belçika'nın büyük kentlerinde evsiz sayısının yükseldiği, yalnızca başkent Brüksel'de 933'ü çocuk, 5 bin 313 evsiz olduğu ifade edildi. 

İstanbul'da evsiz sayısı her geçen gün yıl artıyor!

Mega kent İstanbul'da evsiz sayısı her geçen gün yıl artıyor. Evsizler yetkililere şöyle sesleniyor: "Bize sahip çıkın. Bizim de bir hayatımız vardı. İnsanca yaşamak istiyoruz."

Türkiye'de konut alan ABD uyrukluların sayısı 8 ayda 3.5 kat arttı!

Türkiye'den konut alan ABD uyrukluların sayısı bu yılın ocak-ağustos döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 3,5 katına çıkarak 871 oldu.

Brezilya'da evsiz sayısı artıyor!

Brezilya’daki işsizlik ve yüksek fiyatlar, Kovid-19 salgını gölgesinde evsizlerin sayısını yükseltiyor.

abd evsiz sayısı Haberi

abd evsiz sayısı

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) Kovid-19 salgını sürecinde kiralarını ödeyemeyen vatandaşlar için tanıdığı moratoryumun 31 Temmuz tarihinde sona ermesiyle ülkede tarihi ve yıkıcı bir tahliye ve haciz dalgasının yaşanacağı öngörülüyor.

BirGün'den Chase Lawrence'ın haberine göre; Biden yönetiminin bu süreyi uzatacağına ilişkin bir işaret de bulunmuyor. Beyaz Saray Basın Sekreteri Jen Psaki, gerçekleştirdiği basın toplantısında Biden yönetiminin “ipotekli kişilerin aylık ödeme indirimleri ve olası kredi yöntemleriyle evlerinde kalmalarına yardımcı olma” gibi konulardaki belirsiz çabalarına ilişkin övündü. Fakat New York Fed'in Hanehalkı Borç ve Kredi Raporu'na göre, geçtiğimiz see tarihte ilk defa ülkedeki konut borcu miktarının 10 trilyon doları aştığı belirlendi. Bu, muazzam bir haciz krizi anlamına geliyor. Ayrıca bu olay iş kayıpları, işçi ücretlerinin düşürülmesi gibi sonuçlara da neden oluyor.