18 / 04 / 2024

Belçika'nın büyük şehirlerindeki evsiz sayısı arttı!

Belçika'nın büyük şehirlerindeki evsiz sayısı arttı!

Belçika'nın büyük kentlerinde evsiz sayısının yükseldiği, yalnızca başkent Brüksel'de 933'ü çocuk, 5 bin 313 evsiz olduğu ifade edildi. 



Belçika'nın büyük kentlerinde evsiz sayısının yükseldiği, yalnızca başkent Brüksel'de 933'ü çocuk, 5 bin 313 evsiz olduğu ifade edildi.  Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; resmi ulusal kanallarından RTBF'de yayınlanan bir araştırma, ülkenin bütün büyük şehirlerinde evsiz sayısının arttığını gözler önüne serdi.

KULeuven, UCLouvain, ULiège Üniversiteleri ve King Baudouin Vakfının beraber sürdürdüğü araştırma, evsizlerin nüfus sayımıyla, daha yeterli ve etkili önlemlerin alınmasını sağlamayı amaçlıyor.

Belçika nın büyük şehirlerindeki evsiz sayısı arttı!

Araştırmada, başkent Brüksel'de 4 bin 380 yetişkin ve 933 çocuğun, Gent'te 1472 yetişkin ve 401 çocuğun, Limburg'da 932 yetişkin ve 285 çocuğun, Liege'de 422 yetişkinin evsiz olduğuna dikkat çekildi. 

Evsizlere ilişkin yardım çalışmaları gerçekleştiren Brüksel merkezli "Infirmieres de Rue" (Sokak Hemşireleri) derneği tarafından 2021 Aralık'ta gerçekleştirilen açıklamada, evsizlerin sayısının gittikçe yükseldiği, halihazırda belirlenebilen 5 bini aşkın evsiz olduğu fakat gerçek sayının çok daha fazla olduğu belirtilmişti. 

Açıklamada, evsizlerin içlerinde kimsesiz göçmen çocuk sayısının ön plana çıktığı belirtilmişti.

İstanbul'da evsiz sayısı her geçen gün yıl artıyor!

Almanya’da evsiz sayısı arttı! 


Geri Dön