05 / 05 / 2024

abd faiz oranları

abd faiz oranları

Saxo Bank'ın Makro Strateji Müdürü Dembik: "Merkez Bankası faiz oranlarını biraz daha düşürebilir. Rezerv zorunlulukları da biraz daha düşürebilir" dedi.

ABD'de konut piyasası artan mortgage faiz oranları ve düşük arz sonucu, zorluklarla karşı karşıya!

ABD'de düşük konut stoku, artmaya devam eden mortgage (konut kredisi) faiz oranları ve yükselen konut fiyatları konut piyasası üzerinde adeta bir baskı oluşturuyor.

Uzmanlardan kritik uyarı! Enflasyon baskısı arttıkça faiz oranları yükselecek

Beklenenden daha güçlü olan ABD enflasyonu ve tüketici harcamalarındaki artış ve gelecekteki para politikasına ilişkin tahminler hızla değişirken, dünya çapında faiz oranlarının daha da yükseleceği yönündeki beklentiler kuvvetlendi.

ABD Fed Başkanı'ndan faiz açıklaması! faiz oranlarının daha fazla...

Fed Başkanı Jerome Powell Cuma günü yaptığı açıklamada, merkez bankası yetkililerinin borçlanma maliyetlerindeki geçmiş artışların etkisine ilişkin belirsizliği ve  ABD faiz oranlarının daha fazla artırılması gerekip gerekmediğinin hala belirsiz olduğunu söyledi.

Konut kredisi faiz oranlarındaki indirimler yeniden hızlanacak mı?

Bankaların konut kredisi faiz oranları Suriye operasyonlarına karşılık ABD’den gelen yaptırımlar ve döviz kurun yükselmesi ile yaklaşık 4 aydır seri halde devam indirimlerine ara verdi. Peki konut kredisi faiz oranları yeniden düşmeye devam edecek mi?

Konut kredisi faiz oranları haftayı nasıl kapattı?

Konut kredisi faiz oranlarındaki düşüş Suriye operasyonu ve ABD yaptırım riskleri ile kısmi olumsuz etkilenen ekonomik durumdan ötürü Ekim ayının ikinci haftasında yavaşladı. Hafta kapanışında konut kredi faiz oranlarında son durum ne oldu?

Konut kredisi faiz oranları dünya genelinde arttı!

Konut kredisi faiz oranları ABD’de son 10 yılın en yüksek seviyesinde seyrediyor. Türkiye’de konut kredisi faiz oranları rekor seviyelerde. Bugün ise bir haber de Rusya’dan geldi. Rusya’da da konut kredisi faiz oranları attı.

Fed faiz oranlarını Eylül'de artıracak!

Blackstone başkan yardımcısı Wien, "Güçlenen ABD ekonomisi Fed'i faiz oranlarını Eylül'de artırmaya teşvik edebilir" dedi. Eylül ayı için faiz olasılığı yüzde 21'den yüzde 33'e geldi.

Konut kredisi faiz oranları 2014! Son durum!

29 Ocak'ta Merkez Bankası'nın faiz oranları ile ilgili aldığı yükseliş kararı konut kredisi faiz oranlarını da etkilemişti. Yükselişe devam eden faiz oranlarında yeni bir güncelleme meydana geldi...

Ziraat Bankası da konut kredisi faiz oranlarını artırdı!

Bankaların 2013 sonunda başlattığı ve Ocak ayında da devam ettiği konut kredisi faiz oranlarındaki artış kararına, Ziraat Bankası da katıldı. Ziraat Bankası da konut kredisi faiz oranlarını artırdı...

Konut kredisi faiz oranları yükselişe devam ediyor!

120 ay vadelendirmede konut kredisi faiz oranları yüzde 1,01'den başlıyor. 29 Ocak öncesinde ise faiz oranları yüzde 0,93'ten başlıyordu. İşte 3 Şubat itibariyle yeni oranlar...

Konut kredisi faiz oranları yükselişe geçti! Yüzde 0,93'ten başlayan oranlar!

29 Ocak sabahı Merkez Bankası'nın dolar ve euronun değer kaybetmesi amacıyla olağanüstü toplantısında aldığı faiz artış kararı sonrası konut kredilerinde faiz oranları yeniden güncellendi. İşte yeni oranlar...

Konut kredisi faiz oranları güncellendi! Yüzde 0,99'dan başlıyor!

Kredi Pazarı konut kredisi faiz oranlarını güncelledi. Merkez Bankası'nın faiz oranlarını artırması ile birlikte konut kredisi faiz oranlarında da değişim yaşandı. Rapora göre en düşük faiz oranı yüzde 0,99'dan başlıyor...

Selahattin Keten Merkez Bankası faiz oranlarını değerlendirdi!

Keten İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Keten faiz oranlarını değerlendirdi. Selahattin Keten, ' Merkez Bankası sıcak para girişinin önünü açan bir hamlede bulundu ' dedi...

abd faiz oranları Haberi

abd faiz oranları

Saxo Bank'ın Makro Strateji Müdürü Christopher Dembik, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB), Türk lirası ve ekonomiye ilişkin süreci ele alışının oldukça iyi olduğunu belirterek, "Merkez Bankası faiz oranlarını biraz daha düşürebilir." dedi.


İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Dembik, konjonktürel dalgalanmaların sonunda ABD ve Avrupa'da ekonomik durgunluğun yaşanacağını ve ekonomik resesyonla karşı karşıya kalınacağını ifade etti.


Merkez bankalarının küresel bağlamda ekonomik durumu etkileyecek kapasiteden yoksun olduğuna işaret eden Dembik, ABD, Japonya ve birçok ülkede ekonomik durumun iyi olmadığını ve para politikalarının yetersiz kaldığını vurguladı.


Dembik, İngiltere, Japonya ve Avusturya dahil pek çok ülkenin merkez bankalarının para politikalarında sınıra ulaştığını düşündüğünü kaydederek, "Gelecek çeyrek içerisinde mali politikaların tekrar sürece dahil olacağını söyleyebiliriz. Avrupa ülkelerinin 3'te 1'i halihazırda mali politikaları ve mali teşviki hayata geçirme...