29 / 03 / 2024

abd konut kredisi endeksi

abd konut kredisi endeksi

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırması değerlendirildiğinde, mortgage başvuru faaliyetinden meydana gelen piyasa endeksi yüzde 6,8 artışla 852,8 puan olarak açıklandı.

2024’te ABD konut piyasasında iyileşme görülüyor!

Morgan Stanley analistleri, konut kredisi oranlarının mevcut yüksek seviyelerinden düşeceğini ve gelirlerin artacağını tahmin ederek önümüzdeki yıl ABD konut piyasasının daha güçlü olacağını öngördü.

ABD'de konut kredisi başvuru oranları yüzde 5,7'ye düştü!

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi yaptığı açıklamada 2023'te tüketici kredisi talebinde kayda değer bir düşüş yaşandığını belirterek, konut kredisi başvuru oranlarının yüzde 5,7'ye düştüğünü açıkladı.

Konut kredisi faizleri 23 yılın zirvesini, başvurular 28 yılın dibini gördü!

ABD'de konut kredisi faizleri 23 yılın zirvesini görürken, başvurular ise 28 yılın dibini gördü.

ABD'de mortgage (konut kredisi) faizleri yükselirken başvurular azaldı!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, önceki hafta yüzde 7,27'ye oranında artarken, mortgage başvuruları 1996 yılından bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Türkiye'de konut kredisi faiz oranları 20 yılın zirvesinde! Bankalar muslukları kapattı! 

ABD ve Türkiye'de konut kredisi faizleri 20 senenin zirvesine yükseldi. Peki iki ülkede konut fiyatlarında son durum ne? İşte o rakamlar...

ABD'de konut kredisi faiz oranları 14 yılın zirvesinde! 

ABD'de mortgage (konut kredisi) faizi 14 yılın en yüksek seviyesine ulaşarak yukarı yönlü hareketine devam ediyor. 

ABD konut piyasasında tehlike çanları çalıyor: Faizlerde son 35 yılın en hızlı artışı yaşandı! 

ABD’de mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, enflasyondaki artış ve Fed'in faiz artırımına gitmesiyle 2008 krizi seviyesine ulaştı. ABD'de konut piyasası krizi büyüyor mu? İşte ayrıntılar...

ABD’nin en büyük konut kredisi sağlayıcısının hisseleri 1 günde yüzde 71 arttı!

Ünlü forum sitesi Reddit, konut kredisi sağlayıcısı olarak hizmet sunan Rocket Companies adlı şirketi yükseltti. Reddit'in borsa konuşulan bölümü WallStreetBets’teki kullanıcılar tarafından büyük ilgi gören Rocket hisseleri bir gün içerisinde yüzde 71 yükseldi. 

ABD'de konut kredisi borçları 10 trilyon dolara yaklaştı!

Fed'in New York şubesi tarafından hazırlanan 2020'nin üçüncü çeyreğine ilişkin Hanehalkı Borcu ve Kredi Raporu'na göre; ABD'de konut kredisi borçları 10 trilyon dolara yaklaştı.

Savaş konut kredisi faizlerini yükseltecek mi?

ABD ile Çin arasındaki ticaret gerilimi devam ederken ABD’nin İran Devrim Muhafızlarından Kasım Süleymaniye suikast gerçekleştirmesi ve İran’ın ABD üslerine misilleme yapması ile piyasalar oldukça gerildi. Peki konut kredisi faiz oranları jeopolitik risklerden etkilenir mi?

Konut kredisi faiz oranlarındaki indirimler yeniden hızlanacak mı?

Bankaların konut kredisi faiz oranları Suriye operasyonlarına karşılık ABD’den gelen yaptırımlar ve döviz kurun yükselmesi ile yaklaşık 4 aydır seri halde devam indirimlerine ara verdi. Peki konut kredisi faiz oranları yeniden düşmeye devam edecek mi?

Konut kredisi faiz oranları haftayı nasıl kapattı?

Konut kredisi faiz oranlarındaki düşüş Suriye operasyonu ve ABD yaptırım riskleri ile kısmi olumsuz etkilenen ekonomik durumdan ötürü Ekim ayının ikinci haftasında yavaşladı. Hafta kapanışında konut kredi faiz oranlarında son durum ne oldu?

Kurdaki hareketlilik konut kredisi faizlerini etkiler mi?

Jeopolitik endişeler ve ABD Başkanı Trump’ın ifadeleri ile sert yükselişe geçen dolar kuru konut kredisi faiz oranlarını etkiler mi?

abd konut kredisi endeksi Haberi

abd konut kredisi endeksi

ABD Mortgage piyasası endeksi haftalık bütün mortgage başvurularını kapsıyor. Bu başvuralar içinde satın alma ya da refinansman için gerçekleşen bütün geleneksel ve devlet kurumlarına başvurularla sabit/değişken faizli mortgage kredileri bulunuyor.

Dünya'da yer alan habere göre; tek aile konutlarının satın alınması için gerçekleşen bütün başvuruları kapsayan MBA satınalma endeksi, yüzde 2 artış göstererek 306,6 puan oldu. Endeks, amacına uygun olarak geleneksel ve kamu kredileri olmak üzere piyasadaki bütün ürünleri içeriyor. Endeks, var olan konut satışlarını gösteren güvenilir bir gösterge oldu.

Var olan mortgage kredilerinden refinansman için kredi kurumlarının yaptığı bütün başvuruları kapsayan MBA refinansman endeksi ise yüzde 9,1 düşüşle 4.025 puana geldi.. Endeks, tüm refinansman için gerçekleşen mortgage kredi faaliyetleri için iyi bir gösterge oluyor. 

Mortgage faizleri 30 yıllık yüzde 3,14'ten yüzde 3,16'ya, 15 yıllık yüzde...