24 / 04 / 2024

ABD konut

ABD konut

ABD'de son yılların en yüksek enflasyon seviyeleri konut piyasasında fiyatların düşmesine neden oldu. Ülkede konut kredilerinin yüksek olması nedeniyle ikinci el konut fiyatları da düşmeye başlayınca azalış kiralara da yansıdı. İşte detaylar..

ABD hane halkının yüzde 43'ü konut ihtiyacını karşılayamıyor!

ABD'de toplam hane halkının yaklaşık olarak yüzde 43'ünün yiyecek ve konut gibi temel gereksinimleri karşılayamadığı belirtildi.

ABD'de konut başlangıçları Mart'ta düştü!

ABD'de konut başlangıçları mart ayında ekim ayından bu yana görülen en düşük seviyeye indi. Mart ayında inşaat izinleri de yüzde 7,7 azalarak 1 milyon 86 bin olarak gerçekleşti.

ABD'de 2. el konut satışları Şubat'ta yüzde 7,1 azaldı!

National Association of Realtors'ın (NAR) bugün açıklanan raporuna göre, ikinci el konut satışları şubatta önceki aya oranla yüzde 7,1 azalışla 5 milyon 80 bin adet oldu.

ABD'de 1. el konut satışları beklenenden fazla geriledi!

ABD'de 1. el konut satışları ocakta, önceki aya kıyasla yüzde 9,2 azalarak 494 bin oldu. Satışlara yönelik piyasa beklentisi yüzde 4,4 düşüş yönündeydi.

ABD'de konut başlangıçları yüzde 3 daraldı!

Amerikan Ticaret Bakanlığımın Washington'da açıkladığı verilere göre konut başlangıçları yıllık bazda bir önceki ayın 1.16 milyon seviyesinden yüzde 3 gerileyerek 1.13 milyona indi.

ABD'de birinci el konut satışları Temmuz'da 507 bine ulaştı!

ABD Ticaret Bakanlığı'nın bugün açıkladığı verilere göre, 1. el konut satışları önceki aya kıyasla yüzde 5,4 artarak 507 bine ulaştı. Bu sonuçla, temmuz ayında 510 bine ulaşması beklenen 1. el konut satışları beklentilerin altında kaldı.

ABD'de konut başlangıçları 8 yılın en yüksek zirvesinde!

ABD'de konut başlangıçları temmuz ayında yüzde 0,2 artışla son 8 yılın en yüksek seviyesinde gerçekleşti. Verilerine göre, temmuz ayına ilişkin konut başlangıçları, önceki aya oranla yüzde 0,2 artarak 1 milyon 206 bine çıktı.

ABD'de yeni konut satışları beklentiyi karşılamadı!

ABD Ekonomi Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, yeni konut satışları ekimde önceki aya kıyasla yüzde 0,7 artışla 458 bine çıktı. Beklenti 470 bin olarak belirlenmişti.

ABD'de inşaat ruhsatları rakamları borsada düştü!

ABD'de konut piyasasına ilişkin dünün ilk verisi olan Ekim ayı inşaat izinleri rakamları piyasaları etkiledi. ABD'de son yılın zirvesini gören inşaat ruhsatları rakamları borsada düşüş, dolarda da yükseliş getirdi...

ABD'de konut fiyatlarının artması inşaat sektörünü hareketlendirdi!

Amerika'da konut fiyatlarının artması inşaat sektöründe hareketliliğe neden oldu. ABD'de konut fiyatlarının yükselmesi, Merkez Bankası Başkanı'nın 2014 dolar fiyatlarıyla ilgili öngörüsü, Türkiye'de de artış olabileceği şeklinde yorumlandı...

ABD'de faiz endişesi konut satışlarını arttırdı!

JPMorgan Chase Bankası Ekonomisti Mehmet Özhabeş, Amerika'da ikinci el ev satışlarının temmuz ayında çok hızlı yükseldiğini belirterek, "Faizlerin artabileceği endişesi birçok aileyi ev almaya itti." dedi...

ABD'de konut satışları hızlı arttı!

İkinci el konut satışları ABD'de Temmuz'da yıllık bazda 5.39 milyon adet ile beklentilerin üzerinde açıklandı. İkinci el konut satışlarının 5.15 milyon adet olması bekleniyordu...

ABD'de konut inşaatçılarının güveni Aralık'ta iyileşti!

Son zamanlarda ABD konut piyasası için olumlu bir gelişme olarak, konut inşaatçılarının güveni Aralık ayında artış göstererek faiz oranlarındaki son gevşemenin sektör üzerinde olumlu bir etki yaratmaya başladığı kaydedildi.

Freddie Mac 30 yıllık mortgage oranlarının yüzde 7,29'a düştüğünü açıkladı!

ABD konut piyasasındaki ihtiyatlı iyimser havanın ortasında Freddie Mac, 30 senelik sabit oranlı mortgage (FRM) için ortalama oranın yüzde 7.29'a gerilediğini açıkladı.

2024’te ABD konut piyasasında iyileşme görülüyor!

Morgan Stanley analistleri, konut kredisi oranlarının mevcut yüksek seviyelerinden düşeceğini ve gelirlerin artacağını tahmin ederek önümüzdeki yıl ABD konut piyasasının daha güçlü olacağını öngördü.

ABD'de tahvil getirileri uygun fiyatlı evler için potansiyel sinyali veriyor!

ABD konut piyasası, tahvil getirilerinin zirveye ulaştığına ve muhtemelen düşeceğine ilişkin yükselen güven nedeniyle gelecek haftalarda daha uygun fiyatlı hale gelebilir.

Y kuşağı konut sektörünün kurtarıcısı oldu! Sektörün çöküşünü Y kuşağı engelledi!

ABD konut piyasası Fed’in faiz artırımıyla beraber sıcaklığını kaybetti. Uzun zamandır zorda olan konut piyasasında bir çöküş yaşanmamasının ise Y kuşağı nedeniyle olduğu iddia ediliyor.

Konut kredi faizleri 23 yılın zirvesinde!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) konut kredi faizlerinin 23 yılın en yüksek seviyesinde olduğu belirtildi. Ayrıca Türkiye’de de konut kredisi faiz oranları yüzde 36,45 ile Eylül 2003 yılından sonra 20 senenin zirvesini gördü.

ABD'de konut fiyatları üst üste 4. aydır düşüyor!

ABD konut fiyatları, yüksek borç verme oranları ve ekonomik kaygılar nedeniyle Ekim ayında düşmeye devam etti.

Goldman Sachs: Faizler arttıkça konut piyasasındaki düşüş devam edecek!

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs Group'un ekonomistlerine göre borçlanma maliyetleri yükseldikçe ve potansiyel alıcılar piyasadan çekilmeye devam ettikçe ABD konut piyasasındaki gerileme sürecek. 

ABD konut piyasasında tehlike çanları çalıyor: Faizlerde son 35 yılın en hızlı artışı yaşandı! 

ABD’de mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, enflasyondaki artış ve Fed'in faiz artırımına gitmesiyle 2008 krizi seviyesine ulaştı. ABD'de konut piyasası krizi büyüyor mu? İşte ayrıntılar...

ABD konut sektörü toparlandı!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell yaptığı açıklamada, hizmet sektörlerine yönelik hanehalkı harcamalarının düşük kalmaya devam ettiğini, konut sektörünün ise tamamen toparlanmış durumda olduğunu söyledi.

ABD konut piyasası Şubat ayında zayıfladı!

ABD Ulusal Konut Üreticileri Birliği (NAHB), şubat ayına ilişkin konut piyasası endeksi şubat ayında 74'e düşerek piyasa beklentisinin altında yaşandı.

ABD konut başlangıçlarında sürpriz yükseliş!

ABD'de konut başlangıçları kasımda yüzde 0,4'lük düşüş beklentisine karşın yüzde 3,2 oranında arttı

ABD konut başlangıcında rekor kırıldı!

Dünyanın en güçlü ekonomileri arasında gösterilen ABD, konut inşasında son 11 yılın zirvesine yerleşti. 

ABD konut Haberi

ABD konut

Amerika Birleşik Devletleri'nde son 40 yılın en yüksek enflasyon oranlarının ortasında konut maliyetleri birçok alıcı için karşılanamaz seviyelere yükseldi. Bu durum özellikle ABD’nin büyük şehirleri için geçerli. Büyük şehirlerde kiraların 5 bin dolardan başlaması artık normal sıradan bir durum olarak kabul ediliyor.

Fortune’dan Kaitlyn Koterbski’nin haberine göre, konut piyasasında kiraların bu seviyelere yükselmesinin birçok nedeni bulunuyor. Pandemi süreci, on yıllara dayanan yetersiz arz ve aşırı ısınan konut piyasası bu nedenlerin sadece birkaçı. Peki başınızı sokacağınız uygun fiyatlı bir ev bulmak bu kadar zor mu? Bunun cevabını öğrenmek için görece küçük şehirlere odaklanmak gerekiyor.

 

EN DÜŞÜK KİRALARA MCKINNEY'DA RASTLANIYOR

FED’in rekor faiz artışlarıyla yavaş yavaş soğuma belirtileri gösteren konut piyasasında, bazı şehirlerdeki evlerin kiralarında yaşanan düşüş, enflasyon altında ezilen ABD’lilerin rahat bir nefes almasını sağlıyor.

Rent.com verilerine göre Dallas’ın...