20 / 04 / 2024

ABD konut sektörü toparlandı!

ABD konut sektörü toparlandı!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell yaptığı açıklamada, hizmet sektörlerine yönelik hanehalkı harcamalarının düşük kalmaya devam ettiğini, konut sektörünün ise tamamen toparlanmış durumda olduğunu söyledi.



ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın, ABD Kongresi'nde iki gün sürecek yarıyıllık Para Politikası Raporu'na ilişkin sunumu başladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, sunumun ilk gününde ABD Senatosu Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi'nde açıklamalar yapan Powell, Fed'in maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerine ulaşma konusunda son derece kararlı olduğunu belirtti.

ABD konut sektörü toparlandı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının başından bu yana destek ve istikrar sağlamak, toparlanmanın olabildiğince güçlü olmasını sağlamak ve salgının hanehalkları, işletmeler ve topluluklar üzerindeki kalıcı etkilerini sınırlamak için güçlü adımlar attıklarını belirten Powell, "Ekonominin gidişatı önemli ölçüde virüsün seyrine ve yayılmasını kontrol etmek için alınan önlemlere bağlı olmaya devam ediyor." değerlendirmesini yaptı.

Powell, Kovid-19 vakalarında yaşanan artışın milyonlarca Amerikalı için büyük zorluklara neden olduğunu ve ekonomik faaliyet ile istihdam üzerinde baskı oluşturduğunu söyledi.

Powell, özellikle eğlence ve konaklama dahil olmak üzere insanların bir araya gelmesini gerektiren hizmet sektörlerine yönelik hanehalkı harcamalarının düşük kalmayı sürdürdüğünü, konut sektörünün ise tamamen toparlanmış durumda olduğunu, yatırım ve imalat üretiminin de arttığını belirtti.

 

ABD'de konut fiyatları aralık ayında yüzde 10,4 arttı!


Geri Dön