26 / 04 / 2024

ABD'de konut fiyatları aralık ayında yüzde 10,4 arttı!

ABD'de konut fiyatları aralık ayında yüzde 10,4 arttı!

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre, konut fiyatları geçtiğimiz yıl aralık ayında yıllık yüzde 10,4 artış gösterdi.



S&P CoreLogic Case-Shiller tarafından Aralık 2020 dönemiyle ilgili ulusal konut fiyat endeksi verileri yayımlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ABD'deki ulusal konut fiyat endeksi, geçtiğimiz sene aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,4 artış gösterdi. Konut fiyatlarında 7 yılın en yüksek artışının görüldüğüne ifade eden endeks, geçen yıl kasımda ise yüzde 9,5 yükselmişti. 

ABD de konut fiyatları aralık ayında yüzde 10,4 arttı! 

ABD'nin 20 kentindeki konut fiyatlarıyla ilgili endeks ise aynı dönemde yıllık bazda yüzde 10,1 yükseldi. Nisan 2014'ten bu yana en yüksek artışın yaşandığı veriyle ilgili piyasa beklentisi, bu dönemde yüzde 9,9 artmasıyla ilgiliydi. Endeks, geçen yıl kasımda yüzde 9,2 artış kaydetmişti. 

Konut fiyatlarında yaşanan artışta, rekor düşük seviyelerdeki faiz oranları ile yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle insanların büyük şehirlerden uzaklaşma isteğiyle yükselen talep etkili oldu. 

ABD de konut fiyatları aralık ayında yüzde 10,4 arttı! 

Endeksteki 20 kent arasında konut fiyatlarının en fazla yükseldiği şehirler, yüzde 14,4 ile Phoenix, yüzde 13,6 ile Seattle ve yüzde 13 ile San Diego olarak açıklandı.

Konut fiyatlarının en az arttığı şehirler ise yüzde 7,7 ile Chicago, yüzde 7,9 ile Las Vegas ve yüzde 8,4 ile Dallas oldu.

ABD'de konut piyasası endeksi 7 puan arttı!


Geri Dön