25 / 04 / 2024

abd mayıs ayı inşaat harcamaları

abd mayıs ayı inşaat harcamaları

ABD'de inşaat harcamaları, Mayıs ayında piyasa beklentisinin aksine aylık yüzde 2,1'lik azaldı.

ABD’de konut satışları Mayıs ayında yüzde 22,2 düştü!

National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan resmi verilere göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Mayıs ayında yüzde 2,7 azaldı. Yine açıklanan rakamlara göre, söz konusu satışlar yıllık bazda da yüzde 22,2’lik düşüş kaydetti.

ABD'de konut başlangıçları Mayıs ayında yüzde 21,7 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Mayıs ayında yüzde 21,7 artışla 1 milyon 631 bine yükseldi ve beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

New York Fed'in mayıs ayı imalat endeksi son 4 ayın en düşüğünde!

Mayıs ayında ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi'nin açıkladığı imalat endeksi, beklentilerin altında kalarak eksi 31,8 değerini alarak son dört ayın en düşük seviyesine geriledi.

KYK burs ve kredileri bayramdan önce yatırılacak mı? KYK 2022 Mayıs ayı burs ve kredi ödemeleri ne zaman yapılacak?

Milyonlarca öğrencinin dört gözle beklediği Mayıs ayı burslarında detaylar netleşiyor. Peki KYK Mayıs 2022 bursları ne zaman yatırılacak? KYK Mayıs 2022 burs ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte ayrıntılar...

Elinde gram altını olanlar dikkat! Açıklama geldi gözler mayıs ayında!

Yükselen enflasyon oranları, Rusya Ukrayna arasındaki savaş, Çin'deki koronavirüs vakaları gibi belirsizlikler yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak adlandırılan altına talebi yükseltti. Gözler Mayıs ayına çevilirken kritik seviye bekleniyor...

İşsizlik mayıs ayında yüzde 13.2 oldu!

TÜİK verilerine göre Türkiye'de 15 yaş ve üstü işsiz sayısı 2021 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre 265 bin azalarak 4 milyon 237 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,6 puan azalarak yüzde 13,2 oldu.

Mayıs ayında yabancıya bin 776 konut satıldı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; Mayıs ayında yabancıya bin 776 konut satıldı.

Karaman'da Mayıs ayında 96 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu, konut satış istatistiklerini bugün saat 10:00'da resmen açıkladı. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Karaman'da Mayıs ayı içerisinde 96 konut satıldı...

Enflasyon mayıs ayında yüzde 0.89 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayı enflasyon verilerini açıkladı. Tüketici fiyatları aylık bazda yüzde 0.89 artış gösterdi. Nisan ayında yüzde 17.14'e kadar çıkan yıllık TÜFE, Mayıs ayında yüzde 16.59 oldu.

Mayıs ayı kira yardımları ne zaman yatacak?

Milyonlarca esnafın merakla beklediği Mayıs ayı kira ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. 31 Mayıs'ta başvuruların sona erdiği kira yardımı için bakanlıktan açıklama bekleniyor. 

2021 Mayıs ayı kira artış oranları belli oldu!

Ev sahipleri ve kiracıların en çok arattığı ve en çok merak ettiği konular arasında yer alan enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün saat açıklandı, böylece 2021 Mayıs ayı kira artış oranları da belli oldu.

Ataköy-İkitelli Metro Hattı Mayıs ayı sonunda açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Sözcüsü Murat Ongun, Ataköy-İkitelli Metro Hattı için test sürüşlerinin bugün başlayacağını dile getirdi. Metro hattı Mayıs ayı sonunda hizmete açılacak. 

ABD'de inşaat harcamaları Mayıs ayında yüzde 2,1 azaldı!

ABD'de inşaat harcamaları, Mayıs ayında piyasa beklentisinin aksine aylık yüzde 2,1'lik azaldı.

abd mayıs ayı inşaat harcamaları Haberi

abd mayıs ayı inşaat harcamaları

ABD Ticaret Bakanlığı, Mayıs 2020'ye ilişkin inşaat harcamaları verilerini açıkladı.

Açıklanan verilere göre, ülkede inşaat harcamaları Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 2,1 azaldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, piyasa beklentisinin aksine bu ayda düşüş gösteren verinin Mayıs ayında yüzde 1 artacağı tahmin ediliyordu. 

Söz konusu bu dönemde inşaat harcamalarında görülen azalışta, özel sektör inşaat projelerine yönelik yatırımlardaki azalış etkili oldu. Özel sektör inşaat projeleri, Mayıs ayında yüzde 3,3 azalırken, kamu projeleri yüzde 1,2 artış kaydetti.

İnşaat harcamaları, bu senenin ilk 5 ayında ise geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 5,7 artarak 543,2 milyar dolara...