16 / 04 / 2024

Elinde gram altını olanlar dikkat! Açıklama geldi gözler mayıs ayında!

Elinde gram altını olanlar dikkat! Açıklama geldi gözler mayıs ayında!

Yükselen enflasyon oranları, Rusya Ukrayna arasındaki savaş, Çin'deki koronavirüs vakaları gibi belirsizlikler yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak adlandırılan altına talebi yükseltti. Gözler Mayıs ayına çevilirken kritik seviye bekleniyor...



2022 senesine 780 liradan başlayan gram altın, 8 Mart tarihinde 955 liraya yükselerek 2022 ilk çeyreğin en yüksek seviyesini gördü.

Sonrasında ise 900 liralara sert şekilde geri çekildi. Geçen hafta 920-930 lira bandındaki yatay hareketlerini sürdüren gram altın, yeni haftaya ise yükselişle bailadı. Altının gram fiyatı, bugün 933 lira seviyesinde işlem görüyor.

Elinde gram altını olanlar dikkat! Açıklama geldi gözler mayıs ayında!

Yatırımcılar ve altın almak isteyenler altın fiyatlarındakşi bu yükselişi araştırırken analistlerden de kritik açıklamalar geldi. Ekonomist’te yer alan habere göre; ALB Yatırım Araştırma Müdürü Emre Çayırlı, ons altın fiyatında 1.960 dolar bölgesi üzerinde kalındığı müddetçe yükselişin devam edeceğini öngördü. Çayırlı, ons ve gram altın ile ilgili analizinde şunları kaydetti:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön