26 / 04 / 2024

Altın fiyatları atağa geçti! Altın ne zamana kadar yükselecek? Uzmanlardan altın değerinde açıklama geldi...

Altın fiyatları atağa geçti! Altın ne zamana kadar yükselecek? Uzmanlardan altın değerinde açıklama geldi...

Altın fiyatlarındaki hızlı yükseliş şuan için devam ediyor. Yatırımcılar altın fiyatlarındaki yükselişin ne zamana kadar devam edeceğini merak ediyor. Uzman isimlerden altının yönü ile ilgili önümüzdeki günler için ''altın değerinde'' açıklamalar geldi...



Yatırımcılar ve altın almak isteyenler; altın fiyatları ne zamana kadar yükselecek? Altın yatırımı için doğru zaman mı? Altın almalı mıyım, bozdurmalı mıyım? Altın düşer mi? gibi kritik soruların cevaplarını merak ediyor. 

Altın fiyatları FED tutanaklarına rağmen seyrini korumaya devam ediyor. Altın fiyatlarının yönünü değiştirecek iki tane senaryonun karşımıza çıktığını söyleyen uzmanlar altın fiyatlarındaki dalgalanmalın belli bir süre daha devam edeceğini söyledi. Peki altın fiyatları hangi senaryolarda düşer, hangi senaryolarda yükselir? Altın fiyatları yıl sonunda ne kadar olur? İşte ''altın değerinde'' açıklamalar...

 Altın fiyatları atağa geçti! Altın ne zamana kadar yükselecek? Uzmanlardan altın değerinde açıklama geldi...

Commerzbank analistleri, “Doların sağlam duruşu ve yüksek reel faiz oranları, şu anda altında yükselişi engelliyor. Yine de artan reel faiz oranlarına rağmen altının yerini koruması güç göstergesidir” diyor.

ANZ Bank da “Jeopolitiğin piyasaya hakim olması nedeniyle güçlü doların etkisi azalacak. Altının yıl boyunca 1.900 dolar seviyesinin üzerinde kalmasını bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

OANDA kıdemli piyasa analisti Edward Moya’ya göre, jeopolitik riskler muhtemelen kısa vadeli birincil itici güç olacak ve bu, altının bu işlem aralığını 1.900-1.950 dolarda tutacak. Analist, fiyatların buradan muhtemelen 1.975 dolara bile gidebileceğini belirtiyor.

Altın fiyatlarının yönünü etkileyen iki senaryo karşımıza çıkıyor. Altın fiyatlarını düşüren faktörler, ve altın fiyatlarını yükselten faktörler.  Altın fiyatları nasıl düşer, nasıl yükselir? İşte tüm detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön