29 / 03 / 2024

ABD New Jerseyde yangın mı çıktı

ABD New Jerseyde yangın mı çıktı

ABD'de Türk diplomatların yaşadığı sitede yangın hasara yol açtı. ABD'nin New Jersey eyaletindeki Edgewater'da Türk diplomatların da oturduğu bir sitede çıkan yangın hasara neden oldu.

ABD eski başkanı Donald Trump 454 milyon dolar cezaya çarptırıldığı davayı temyize götürdü!

ABD eski başkanı Donald Trump, New York'ta emlak sektöründe dolandırıcılıkla yargılanmış olduğu davada verilen 454 milyon dolarlık para cezası kararını temyize götürdü.

ABD'de konut kredisi başvuru oranları yüzde 5,7'ye düştü!

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi yaptığı açıklamada 2023'te tüketici kredisi talebinde kayda değer bir düşüş yaşandığını belirterek, konut kredisi başvuru oranlarının yüzde 5,7'ye düştüğünü açıkladı.

ABD Eski Başkanı Trump'ın kızı Ivanka Trump, emlak dolandırıcılığı nedeniyle hakim karşısında!

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump, babasının, "emlak sektöründe senelerce birçok kişi ve kurumu dolandırdıkları" suçlamasıyla ilgili New York'ta süren dava duruşması için mahkeme binasına geldi.

ABD eski Başkanı Donald Trump, emlak dolandırıcılığı davasında ifade verdi!

ABD Başkanı eski Başkanı Donald Trump, hakkında "emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdıkları" suçlamasıyla ilgili olarak New York'ta devam eden davanın duruşmasında ifade verdi.

Serdar Bilgili, ABD'deki emlak yatırımlarını hızlandırdı! New York'taki 88 katlı 278 metrelik gökdelenin ortağı oldu! 

ABD’de ortaklarıyla 3.5 milyar dolardan fazla proje geliştiren işadamı Serdar Bilgili, yeni projeler için düğmeye bastı. Bilgili, ünlü gayrimenkul kralı Davide Bizzi ile ortaklık kurdu ve 88 katlı 278 metre uzunluğundaki New York’un en fazla kata sahip 4’üncü gökdeleninin ortağı oldu.

New York gökdelenlerin ağırlığı sebebiyle her yıl 1 ila 2 milimetre çöküyor!

ABD'de yapılan bir araştırmada, New York kentinin üzerindeki gökdelenlerin ağırlığı nedeniyle her sene 1 ila 2 milimetre çöktüğü kaydedildi.

New York Fed'in mayıs ayı imalat endeksi son 4 ayın en düşüğünde!

Mayıs ayında ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi'nin açıkladığı imalat endeksi, beklentilerin altında kalarak eksi 31,8 değerini alarak son dört ayın en düşük seviyesine geriledi.

New York borsası karışık! Günü karışık seyirle kapattı

New York borsası, ABD'li bankaların bilançolarındaki kötü gidişat üzerine günü karışık seyirle tamamladı.

Bakan Nebati'den şok açıklama! ABD yabancı fon yatırımcılarıyla bir araya geldi!

Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurul toplantıları nedeni ile ABD'de bulunan Bakanı Nureddin Nebati, New York'ta yabancı fon yatırımcıları ve uluslararası banka yöneticileriyle bir araya geldi.

ABD'deki dev perakende yolsuzluğuna o isim de karıştı! Haber Türkiye'yi şoke etti

ABD'nin New York eyaletinde aralarında bir Türk kızın da bulunduğu perakende hırsızlığı çetesine operasyon yapıldı. Çetenin mağazalardan yağmaladıkları ürünleri e-ticaret sitelerinde satıldığı ortaya çıktı. Detaylar duyanları şaşkına çevirdi.

Dünyanın en ince gökdeleninin inşaatı sona erdi! İşte New York'ta yapılan Steinway Tower'la ilgili bilgiler

ABD'nin New York kentinde, "dünyanın en ince gökdeleni" olacak şekilde inşa edilmeye başlanan binanın yapımı tamamlandı. New York'ta yapılan Steinway Tower'la ilgili bilgiler dikkat çekti. İşte detaylar...

ABD'de kira artışı beklentisi yüzde 10,1!

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi, ABD'de kira artışına ilişkin beklentiyi yüzde 10,1 şeklinde açıkladı.

Donald Trump'ın çocuklarına emlak manipülasyonu soruşturması!

ABD gündemini son zamanlarda meşgul eden bir olayda Donald Trump'ın çocuklarından geldi. ABD New York Başsavcılığı ABD eski Başkanı Donald Trump'ın çocuklarının taşınmazların değerlerinde manipülasyon yapıp yapmadıklarını tespit etmek amacıyla ifadeye çağırdı.

ABD New Jerseyde yangın mı çıktı Haberi

ABD New Jerseyde yangın mı çıktı

ABD'nin New Jersey eyaletindeki Edgewater'da Türk diplomatların da oturduğu sitede çıkan yangın hasara neden oldu.


New York ile New Jersey eyaletlerini ayıran Hudson Nehri kıyısındaki Edgewater'da bulunan Avalon sitesinde yerel saatle 16.30 (TSİ 23.30) civarında başlayan yangına çok sayıda itfaiye aracıyla müdahale edildi.


Rüzgarın da etkisiyle büyüyen ve yaklaşık 400 kişinin yaşadığı sitenin dört bir tarafını kaplayan yangında can kaybı yaşanmazken, yaklaşık 160 kişi tahliye edilerek civarda bulunan belediye toplum merkezine yönlendirildi. 


Sitede ikamet eden Türk diplomatların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.


Yerel saatle 21.00'den itibaren çökmeye başlayan binanın neredeyse tamamı kullanılamaz hale geldi.


Gazetecilere açıklamalarda bulunan Edgewater Belediye Başkanı Michael McPartland, acil durum ilan edilen bölgede okulların perşembe günü tatil olacağını söyledi.


Avalon sitesinde 2000 yılında da büyük bir yangın çıkmış, adeta yerle bir olan...