28 / 03 / 2024

ABD\'de riskli mortgage alacakları

ABD\'de riskli mortgage alacakları

Bu açıklamayı dünya finans çevrelerinin çok önemsediği ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke yaptı. Bernanke ABD'deki konut stoğunun 56.2 trilyon dolar olduğunu hatırlattı.

ABD'de mortgage faizleri son 9 haftanın zirvesinde!

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan detaylara göre ABD'de mortgage faizleri son 9 haftanın zirvesine çıkarken mortgage başvuruları ise gerileme gösterdi.

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage faiz oranı yüzde 6,80'e yükseldi!

Mortgage Bankalar Birliği'nin açıklamış olduğu resmi verilere göre ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranları yüzde 6,80'e yükseldi.

ABD'de mortgage başvuruları yükselmeye devam ediyor!

ABD'de mortgage başvuruları 12 Ocak ile biten yılın ikinci haftasında da ilk haftada olduğu gibi yükselmeye devam ediyor.

ABD'de mortgage başvuruları yüzde 9.9 arttı, faizler yükseldi!

ABD'de mortgage başvuruları 5 Ocak ile biten 2024 yılının ilk haftasında yüzde 9,9 artış kaydetti ve faizler yükseldi. 

ABD'de mortgage faizleri Haziran ayından bu yana en düşük seviyesinde!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan resmi rakamlara ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı yüzde 7,07'den yüzde 6,83'e geriledi.

ABD'de mortgage başvurularında artış devam ediyor...

ABD'de 10 Kasım 2023 itibari ile sona eren haftada mortgage başvuruları üst üste ikinci haftasında da yükselirken, 30 yıllık faiz bir önceki haftadaki seviyesini koruduğu kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

ABD'de mortgage başvuruları üst üste ikinci haftasında da arttı!

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasına göre, ABD'de 10 Kasım 2023 tarihi ile sona eren haftada mortgage başvuruları üst üste 2. haftasında da artış gösterirken, 30 yıllık faiz bir önceki haftadaki seviyelerini de korudu.

ABD'de mortgage faizleri 7 hafta sonra ilk defa geriledi!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan verilere göre, ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı 7 haftalık yükselişten sonra ilk defa gerileme gösterirken mortgage başvuruları da düşüş göstermeyi sürdürdü.

ABD'DE Mortgage faizleri yüzde 8'e yaklaştı! Konuta olan talep azaldı!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı yüzde 7,7 seviyesinden yüzde 7,9'a çıkarak 23 yılın yeni zirvesine ulaştı. Bu rekor seviye ile konuta olan talep azaldı.

ABD'de mortgage faizleri rekor tazeledi!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 7,67 ile 2000 yılından bu yana en yüksek seviyesine yükselerek, rekor tazeledi.

ABD'de mortgage faizleri 23 yılın zirvesinde!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 7,41 seviyesi ile Aralık 2000 yılından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

ABD'de mortgage başvuruları 1996 yılından bu yana en düşük seviyede!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan verilere göre ABD'de  30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, yüzde 7,21'den yüzde 7,27'ye yükseldi

ABD'de mortgage (konut kredisi) faizleri yükselirken başvurular azaldı!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, önceki hafta yüzde 7,27'ye oranında artarken, mortgage başvuruları 1996 yılından bu yana en düşük seviyeye geriledi.

ABD\'de riskli mortgage alacakları Haberi

ABD\'de riskli mortgage alacakları

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke dün riskli mortgage piyasasındaki kayıpların 100 milyar doları bulabileceğini ve tüketici harcamalarını olumsuz etkileyebileceğini söyledi. Bernanke bu kapsamda FED'in, borç verme yönetmeliklerini güçlendirmek için hızlı bir şekilde çalıştığının da teminatını verdi.

"Riskli (mortgage) ile ilişkili kredi kayıpları ortaya çıktı ve bunlar oldukça önemli. Bazı tahminlere göre riskli kredi sorunları ile ilişkili kayıpları 50 milyar dolar ve 100 milyar dolar arasında olabilir" dilen Bernanke konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Bu rakam büyük görünebilir ancak ABD'nin net konut değeri olan 56.2 trilyon dolara kıyasla küçük bir miktar. Bununla birlikte çok sayıda yatırımcı riskli mortgage sektöründeki sorunların diğer kredi piyasalarına sıçramasından kaygı duyuyor.

...