29 / 03 / 2024

Açıköğretim

Açıköğretim

Okulların açılmasına az bir vakit kalmışken, sınavsız ikinci üniversite imkanı veren Anadolu Üniversitesi, 1 Eylül 2022 tarihli eğitim takvimini açıkladı! Bu dönem açacağı bölümler ve bölüm harçların açıkladı! İşte haberin devamı...

Açıköğretim ücretlerine zam geldi! Kayıt yaptıracak olanlar dikkat!

Açıköğretim Üniversitelerin’de 2022-2023 materyal ödemelerine zam geldi. Her yarıyıl ödenen materyal ücretine 112,50'ye varan oranda zam yapıldı.

2022-2023 İÜ AUZEF kayıt tarihleri ne zaman? AUZEF kayıt harç ücretleri ne kadar? AUZEF harçları tam liste!

Öğrencilerin gözü kulağı bu haberde. İstanbul Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi AUZEF 2022-2023 yılı kayıt harç ücretleri, birçok öğrencinin merak ettiği sorulardan birisi. Sistemine kayıtlı yaklaşık 330 bin öğrencisi olan AUZEF’in, bu eğitim döneminde harç ücreti ne kadar olacak. İşte devamı..

Açık Öğretim Lisesi ek sınavlar ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı, AÖL ek sınavlarını 7-8-9 Ekim 2023'te çevrimiçi platformda gerçekleştireceğini duyurdu. Mezuniyeti göz önünde bulunduran öğrenciler için bu tarihler, eğitim yolculuklarında önemli bir aşama olarak öne çıkıyor. İşte 2023 AÖL sınavlarına dair tüm detaylar...

Öğrencilere vergisiz telefonda son dakika! Hangi markalar var, açıköğretim öğrencileri vergisiz telefon alabilecek mi?

Öğrencilere vergisiz telefonda son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki öğrencilere vergisiz telefonda hangi markalar var, açıköğretim öğrencileri vergisiz telefon alabilecek mi?

Açık Öğretim Fakültesi kayıt ücretlerine yüzde 90 zam! İşte yeni ödemeler...

Sınavsız ikinci üniversite için kayıt yaptırmak isteyenleri zamlı kayıt ücretleri karşıladı. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) kayıt ücretlerine yüzde 90'ı aşan zam yapıldığı belirtildi.

Yeni eğitim öğretim yılı için sil baştan düzenlemeler geliyor! Devamsızlığa af yok, açık liseye geçişler zorlaşacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 1 Eylül itibarıyla yeni eğitim öğretim yılı içn yeni düzenlemlerin yolda olduğunu açıkladı.  Devamsızlığa af yok, açık liseye geçişler zorlaşacak...

Açık Öğretim online sınav soruları sızdırıldı! İşte o görüntüler

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, deprem nedeniyle sınavları online yapma kararı aldı. Dün itibarıyla başlayan sınavlarda, öğrenciler sınav sorularını sızdırdı. Sızdırılan soruların herkese verildiği ve sınava giren herkesin tam puan aldığı bildirildi.

Açıköğretim ücretlerine zam geldi! Kayıt yaptıracak olanlar dikkat!

Açıköğretim Üniversitelerin’de 2022-2023 materyal ödemelerine zam geldi. Her yarıyıl ödenen materyal ücretine 112,50'ye varan oranda zam yapıldı.

Kira masrafları 500'ü aşkın öğrenci yurdunu iflasa sürükledi!

İlk-orta dereceli okullar yüz yüze eğitime açılırken, üniversitelilerin tüm tepkisine rağmen yüksek öğretim kurumlarının açılmama nedeninin perde arkasında yurt sorunu olduğu öğrenildi. Kira masrafları 500'ü aşkın öğrenci yurdunu iflasa sürükledi...

TOKİ açık satış yöntemi nedir?

Ucuz konut üretim çalışmalarına devam eden Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 3 bin 20 konutun açık satış yöntemiyle satılacağını açıkladı. Peki TOKİ açık satış yöntemi nedir?

Yeka Yerli Enerji Kaynakları Danışmanlık Üretim Yazılım İnşaat Sanayi A.Ş. kuruldu!

Yeka Yerli Enerji Kaynakları Danışmanlık Üretim Yazılım İnşaat Servis Ve Yedek Parça Sanayi A.Ş. bugün Kartal’da 100 bin TL sermaye bedeli ile Zümrüt Yasemin Eranıl tarafından kuruldu. 

Bursa Demirtaşpaşa İlköğretim Okulu’nun temeli atıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, yerinde yenilenecek olan Demirtaşpaşa İlköğretim Okulu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Diyarbakır'a Türkiye'nin 3'üncü açık öğretim fakültesi geliyor!

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Türkiye'nin 3'ncü açık öğretim fakültesini inşa ediceklerinin müjdesini verdi. Gül, birçok projesinin olduğunu da belirtti.

Bursa Harmancık'a ilköğretim okulu müjdesi!

Bursa Harmancık’a ilköğretim okulu ve halk eğitim merkezi yapılmasına ilişkin protokol, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Op.Dr. Bülent Cihantimur arasında imzalandı.

Bursa Demirtaşpaşa İlköğretim Okulu yıkıldı!

Bursa'nın daha yaşanabilir ve sağlıklı bir kent olması hedefiyle çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Demirtaşpaşa İlköğretim Okulu'nu yıkarak inşaat çalışmalarını başlattı.

Açıköğretim Haberi

Açıköğretim

Anadolu Üniversitesi 2022-2023 yılı eğitim öğretim yılı takvimini açıkladı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi Türkiye’de yükseköğrenim talebini karşılamada sağladığı kapasite yanında milli eğitim, sağlık, ilahiyat, tarım, polis, jandarma, kara, deniz, hava komutanlıkları ve adalet personeline yönelik ön lisans, lisans tamamlama ve lisans eğitimler, açık ve uzaktan öğretim yöntemi ile sürdürmektedir.

Toplamda 22 lisans, 40 ön lisans programı vardır. Bu programlarda koşulları gereği örgün eğitime devam etme olanağı bulunmayan öğrenciler katılım sağlıyor.

Peki, 2022-2023 yılı eğitim öğretim yılı içerisinde hangi bölümler açılacak? Bu bölümlerin harçları ne kadar olacak? 1 Eylül 2022 tarihli fiyat listesi..

2021-2022 Öğretim Yılı İlk Kez Kayıt Yaptıracak Adayların Ödeyeceği Tutarlar Tam Liste:

Açıköğretim Fakültesi Önlisans Programları (2 Yıllık)

Acil Durum ve Afet Yönetimi: 505 TL Adalet: 365 TL Aşçılık: 395 TL Bankacılık ve...