19 / 03 / 2024

TOKİ açık satış yöntemi nedir?

TOKİ açık satış yöntemi nedir?

Ucuz konut üretim çalışmalarına devam eden Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 3 bin 20 konutun açık satış yöntemiyle satılacağını açıkladı. Peki TOKİ açık satış yöntemi nedir?



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ucuz konut üretimlerine hız kesmeden devam ediyor. Herkes ev sahibi olsun diye projeler hayata geçiren TOKİ'den ev sahibi olabilmek çok kolay. TOKİ'nin Türkiye'nin bazı şehirlerinde inşa ettiği sosyal konut projesi kapsamındaki konutlarda satışlar devam ediyor.

Takvim gazetesinde yer alan habere göre,  TOKİ  3 bin 20 konutun açık satış yöntemiyle satılacağını açıkladı. Bunun üzerine ucuz konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar TOKİ açık satış duyurusunu araştırmaya başladılar. Peki TOKİ açık satış yöntemi nedir?

 

TOKİ AÇIK SATIŞ YÖNTEMİ NEDİR?


Dar ve orta gelirlilere yönelik olarak üretilen sosyal konut projelerinin kura yöntemi ile satışı yapıldıktan sonra proje kapsamında TOKİ stoklarında kalan konutlar açık satış yöntemi ile satışa sunul-uyor. Açık satışın hangi tarihler arasında yapılacağı, konutların niteliği ve fiyatları ile başvurulacak banka ve diğer koşullar TOKİ tarafından ilan ediliyor. Bu yöntemde, konut satın alma hakkı ve konut belirleme önceliği başvuru sırasına göre kullandırılıyor. TOKİ'nin kaynak geliştirmek amacıyla “Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı Modeli” çerçevesinde yürüttüğü projelerde uygulanan satış yöntemlerinden biri olarak da açık satış yöntemi uygulanıyor. Bu yöntem ile gerçekleştirilen satışlarda, konut alıcıları ilgili banka şubelerinden seçtikleri konutun peşinat tutarını yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalarlar. Peşinat bedeli de borç bakiyesinden düşülerek kalan tutar taksitlendirilir.

TOKİ AÇIK SATIŞ YÖNTEMİ NASIL GERÇEKLEŞİYOR?


TOKİ'nin kaynak geliştirmek için geliştirdiği projelerde uygulanan satış yöntemlerinden biri de Açık Artırma Yöntemi ile satıştır. Alan içerisindeki  iş yerlerinin satışları da bu yöntemle yapılıyor.  Açık Artırma yöntemi ile amaçlanan, kamu yararını gözeterek mümkün olan azami geliri elde etmek.

TOKİ'den 7 bin TL peşinat ve 309 taksitle konut fırsatı!

TOKİ'den 304 lira taksitle ev sahibi olma fırsatı

TOKİ İstanbul 2019 kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

TOKİ'den nasıl ev alınır?


Geri Dön