26 / 04 / 2024

TOKİ açık satış yöntemi nedir? Nasıl başvurulur?

TOKİ açık satış yöntemi nedir? Nasıl başvurulur?

TOKİ kura çekilişleriyle dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapıyor. Aynı zamanda çeşitli sebeplerle elde kalan konutlar da açık satış yöntemi ile satışa sunuluyor. Peki açık satış yöntemi nedir? İşte detaylar...



T.C.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) dar ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için kura yöntemi ile ve açık satış yöntemi ile konut satışı gerçekleştiriyor. Peki açık satış yöntemi nedir? 

TOKİ tarafından inşa edilen konutların satışı farklı kategorilerde gerçekleştiriliyor. Alt gelir grubu için inşa edilen ucuz konutlara çok fazla sayıda başvuru yapılması sebebiyle kura çekilişiyle satılıyor. Fakat bu tip satışlarda bazen yeterli sayıda başvuru olmaması bazen de kurada adı çıkan kişilerin vazgeçmeleri ya da kurada hak kazanmasına rağmen başvuru koşulları için uygun olmamaları gibi sebeplerle başvuru iptalleri yaşanabiliyor.

Takvim'de yer alan habere göre; elde kalan bu konutlar  TOKİ  tarafından açık satış yöntemi ile kurasız bir şekilde başvuru önceliğine göre satışa çıkarılıyor.

Bu konutlar TOKİ'nin internet sitesi üzerinden ilan ediliyor  ve ev başvuruları için projelere göre Ziraat Bankası ya da Halkbank şubeleri üzerinden konut peşinatı ödenerek, kişinin şahşen başvuruda bulunması gerekiyor. 

TOKİ'den çekilişsiz kurasız ev fırsatı!

TOKİ'den İstanbul Bağcılar'a 822 yeni konut müjdesi!

TOKİ'nin 9 ildeki 2 bin 788 konutu sahiplerini bulacak!


Geri Dön