23 / 04 / 2024

TOKİ'den çekilişsiz kurasız ev fırsatı!

TOKİ'den çekilişsiz kurasız ev fırsatı!

Uygun fiyatlarla daire sahibi olmak isteyenler için yeni fırsatlar sunuluyor. Bilindiği üzere TOKİ belirli tarihlerde uygun fiyatlı daireleri satışa çıkarıyor. İşte şehir şehir satışa sunulan evler...



Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Türkiye'nin farklı şehirlerinde inşa edilmiş alt ve orta gelir grubuna yönelik konutları satışa çıkardı. Açık satış yöntemi ile satışa çıkarılan evleri almak isteyenler TOKİ'ye başvuruda bulunuyor. 

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre;  TOKİ  tarafından satışa çıkarılan konutlar farklı kategorilerde satılıyor. Alt gelir grubu için üretilen ucuz konutlar çok fazla sayıda başvuru aldığı için kuralı şekilde satılıyor.

2020 TOKİ Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından açık satış yöntemi ile çekilişsiz kurasız satışa sunulan evlerin listesi resmi internet sitesinde yayınlandı. Kurum tarafından hazırlanan projelerle her yıl on binlerce vatandaşa uygun fiyatlarla konut sahibi olma imkanı sunuluyor. TOKİ'den açık satış yöntemi ile satışa çıkarılan evleri almak isteyenler TOKİ'ye başvuruyor. Haziran ve Eylül ayına kadar çeşitli şehirlerde satışlar sürüyor. İşte şehir şehir satışa sunulan evler...

TOKİ İL İL SATIŞA SUNULAN DAİRELER

Uygun fiyatlara satılan evler şu şekilde:

Kırıkkale

610 daire

Bolu

43 daire

Kırşehir

3 daire

Kütahya

10 daire

Çankırı

73 daire

Malatya

7 daire

Niğde

5 daire

Bitlis

1 daire

Hatay

70 daire

Kars

9 daire

Samsun

147 daire

Ankara

629 daire

Şanlıurfa

12 daire

Balıkesir

3 daire

Antalya

208 daire

Yozgat

4 daire

Sinop

4 daire

TOKİ ŞANLIURFA VİRANŞEHİR ALT GELİR GRUBU SATIŞ DUYURUSU

İlanlar arasında bulunan 43 adet konut; ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile 26 Şubat 2020-30 Haziran 2020 tarihlerinde Halkbank şubeleri üzerinden açık satış yöntemi ile satılacak. 

Satışlarda 5 bin TL peşinat seçeneği sunulurken en düşük aylık taksit tutarı ise 305,60 TL olarak belirlendi. 

TOKİ AÇIK SATIŞ NE DEMEK?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından satışa sunulan konutlar farklı kategorilerle satılıyor. Alt gelir grubu için inşa edilen ucuz konutlara çok fazla sayıda başvuru aldığı için kura çekilişiyle satılıyor. Ancak bu tip satışlarda bazen yeterli sayıda başvuru olmaması bazen de kurada adı çıkan kişilerin vazgeçmeleri ya da kurada hak sahibi olmasına rağmen TOKİ alt gelir grubu başvuru koşulları için uygun olmamaları gibi sebeplerle başvuruları iptal olabiliyor.

İşte elde kalan bu konutlar TOKİ tarafından açık satış yöntemi ile kurasız bir şekilde başvuru önceliğine göre satılıyor. Bu konutlar TOKİ'nin internet sitesi üzerinden ilan edilmekte olup ev başvuruları için projelere göre Ziraat Bankası ve Halkbank şubeleri üzerinden konut peşinatı yatırılarak, kişi tarafından şahsen başvuru yapılmalı.

KURA ÇEKİLİŞİ

"Hak Sahibi Belirleme Kurası" noter huzurunda; Banka ve İdare yetkilileri denetiminde yapılacak.

1) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının %10'u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

2) "En Az yüzde 40 Engelli Vatandaşlara" konut sayısının yüzde 5'i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

3) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

Kura çekiliş yeri ve programı daha sonra duyurulacak.

Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 2 (iki) iş günü sonrasında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. yetkili Şube'lerinden geri alabilecektir.

Projenin bağımsız bölüm listesi ve konut fiyatları belirlendikten sonra İdare'ce belirlenecek tarihte "Konut Belirleme Kurası" çekilecektir.

İhale sonrası konut sayılarında azalma olması durumunda konut belirleme kurası ile birlikte ilk kurada belirlenen hak sahipleri arasından konut sayısı kadar hak sahibi belirleme kurası çekilecektir.

SÖZLEŞME İMZALANMASI

Konut belirleme kurası ile konutu belli olan alıcılar İdarenin belirleyeceği ve ilan edeceği tarihlerde T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Temerküz Şubesinde (Daha sonra ilan edilecektir.) Gayrimenkul Satış Sözleşmesi ve kredi kullanım işlemlerini yapacaklar.

Sözleşme imzalama aşamasında;

Nüfus Müdürlüğünden adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan Proje bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) seneden az olmamak koşulu ile ikamet ettiğini belirten belge,

Hane halkı gelirinin en fazla net 5 bin 500 TL (İstanbul için 6.000 TL) olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri,

Gerekli görüldüğünde istenebilecek ek belgeler ile birlikte ilan edilen tarihlerde ibraz ederek başvuru koşullarına sahip olduklarını kanıtlamaları gerekir. 

ÖDEMELER NASIL OLACAK?

Hak sahiplerine konutlar;

Satış fiyatının yüzde 10'u peşin (Başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar), kalan tutarın tamamı aylık yüzde 0.49 oran ve 240 ay vade ile ödenecektir. (T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından konut alıcılarına kredi kullandırılacaktır.)

Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak.

Projenin yeterli talebin oluşmaması veya mücbir sebepler dolayısıyla projenin gerçekleştirilememesi halinde, başvuru bedeli belirlenecek geri ödeme takvimi çerçevesinde en kısa sürede faizsiz olarak geri ödenecek.

TOKİ'den İstanbul Bağcılar'a 822 yeni konut müjdesi!

TOKİ'nin 9 ildeki 2 bin 788 konutu sahiplerini bulacak!

 


Geri Dön