24 / 04 / 2024

ACWA

ACWA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, önümüzdeki dört yıl içerisinde hiçbir yatırım talebini ertelemeyeceklerini belirterek, "Geciken bir yatırım projesi varsa önü açılacak" dedi.

Fas’a 220 milyon dolarlık yenilenebilir enerji yatırımı!

Suudi Arabistan merkezli Acwa Pover Şirketi'nin Fas’a yenilenebilir enerji alanında 220 milyon dolarlık yatırım yapacağı bildirildi.

Kırıkkale'ye 1 milyar dolarlık güç santrali kurulacak!

Michael Davey, "Türkiye'de enerji yatırımları bankamız için öncelikli. Banka olarak, 1 milyar dolarlık kombine çevrimli doğalgaz santralini inşa etmek üzere ACWA Güç şirketine finansal destek veriyoruz" dedi.

Kırıkkale'ye 1 milyar dolarlık güç santrali!

Kırıkkale'ye 1 milyar dolarlık güç santrali geliyor. ACWA Güç, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın desteğiyle Kırıkkale'ye 1 milyar dolar değerinde 950 megawatt kapasiteli kombine çevrimli doğalgaz güç santrali kuracak.

Abid Hussain Malik: Türkiye enerji yönetiminde lider!

Türkiye'de yatırımları bulunan enerji şirketleri Kayseri'deki Anadolu Ticaret Forumu 'na büyük ilgi gösterdi. Suudi ACWA Power'ın CEO'su Abid Hussain Malik, "Türkiye enerji yönetiminde lider" dedi

TAQA, Türkiye'deki kömür santrali inşaatını 2014 yılına erteledi!

TAQA Türkiye'deki kömür santralı inşaatını 2014 yılına ertelerken, bir başka Arap şirketi Konya'ya geldi. Konya Karapınar'da MTA'ya ait kömür sahası için Suudi Acwa Power, Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) ile iyi niyet anlaşması imzaladı.

Eser Holding, Suudi Arabistan'da doğalgaz santrali yapacak!

Eser Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Can Adiloğlu, Suudi Arabistanlı ACWA ile 800 MW gücündeki doğalgaz çevrim santraline bu yıl içinde başlamayı planladıklarını belirterek, "Yıl sonuna doğru başlanabilecek inşaat, 2014 yılı sonunda tamamlanacak" ded

ESER Holding ve ACWA Power International ortak oluyor!

Türkiye"de gerçekleştirilecek Doğalgaz Kombine çevrim Enerji Santrali için, ESER Holding ve Suudi Arabistanlı ACWA Power International 800 milyon dolarlık ortaklığa adım attı

ACWA Haberi

ACWA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'de yatırımı bulunan 25 ülkeden 68 uluslararası sermayeli firmanın temsilcileriyle Dolmabahçe ofisinde buluştu. Türkiye'nin küresel rekabetine ve ekonomik büyümesine önemli katkılar sağlayan yabancı yatırımcılara, hükümetin yeni reform paketini anlatan Davutoğlu, onların görüş ve önerilerini dinledi. Toplantıya hükümetin ekonomi kurmaylarının yanı sıra, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş da katıldı. 


İŞYERİ AÇMAYA KOLAYLIK GELİYOR 

Gelecek 4 yıl içerisinde hiçbir yatırım talebinin ertelenmeyeceğini vurgulayan Davutoğlu, "Reformları hayata geçirmek açısından ilk kez benim başkanlığımda yatırım değerlendirme başkanlığı oluşturduk. En geç ayda bir bir araya gelerek, geciken bir yatırım projesi varsa önü açılacak" dedi. Yatırım ortamının iyleştirilmesinin 64. Hükümet Programı'nın en önemli parçası olduğunu ifade eden Davutoğlu, işyeri açma...