19 / 04 / 2024

Adalar su problemi

Adalar su problemi

1935 yılında İstanbul Belediyesi, Adalar'ın su ihtiyacını karşılamak için iki su vapuru satın alacakmış. Adaya inşa edilecek su deposuna, alınacak vapurlar nöbetle şebeke suyu taşıyacakmış.

Bakan Kurum Adalar'a 12 müjdesini açıkladı! Tapu problemi kalmayacak...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı  Murat Kurum Adalara 12 müjdesini açıklayarak '' Adalar’da hiçbir tapu problemi olmayacak! Sorunu kökten çözmüş olacağız!” dedi.

Adafni Turizm Gıda İnşaat Su Ürünleri Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Adafni Turizm Gıda İnşaat Su Ürünleri Ticaret Limited Şirketi Adalar’da Mehmet Yanık ve Savaş Akdoğan ortakığında kuruldu.

Bursa Yenişehir'de su problemi çözülecek!

Bursa Yenişehir ilçesinde 20 yıldır su sıkıntısı yaşanan Karaköy, Kirazlıyayma, Yıldırım, Kavaklı, Reşadiye, Dereköy ve Süleymaniye mahallelerinde su problemi çözülecek.

Şanlıurfa Birecik’te 26 mahallenin su problemi gideriliyor!

ŞANLIURFA’nın Birecik ilçesinde 26 mahallenin su problemini gidermek amacıyla başlatılan alt yapı çalışmaları devam ediyor. Çalışmaları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kızılelma yerinde denetleyerek, görevlilerden bilgi aldı.

Kocaeli Acısu’yun altyapı problemi çözüldü!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl içerisinde Kartepe bölgesinde etkili olan sağanak yağışlarda su baskınları ile etkilenen Acısu bölgesinde yağmursuyu ve atık su kolektör hatları, terfi merkezi ve dere ıslahları gerçekleşti

1946 yılında Bakırköy'ün imar planı hazırlanmış!

1946 yılında Prost tarafından hazırlanan Bakırköy'ün imar planı Belediye İmar Müdürlüğü'nce tanzim edilerek yürürlüğe girecekmiş. O yıllarda Bakırköy'ün en büyük problemi olarak görülen su problemi de halledilecekmiş.

1935 yılında Büyükada su sıkıntısı çekmeyecek!

1935 yılında İstanbul Belediyesi, Adalar'ın su ihtiyacını karşılamak için iki su vapuru satın alacakmış. Adaya inşa edilecek su deposuna, alınacak vapurlar nöbetle şebeke suyu taşıyacakmış.

Kozan Göller Yaylası’nın 40 yıllık su problemi çözülüyor'!

Göller Yaylası’nın 40 yıllık su problemini giderecek projenin temel atma töreninde başka hizmetlerin de müjdesini veren Sözlü, Göller’i Kozan’a bağlayan yolun yapımına da seçimden sonra başlayacaklarını ve iki ayda bitireceklerini açıkladı.

İstanbul su kesintisi 17 Mayıs 2015!

İstanbul'da hafta sonları uygulanan su kesintileri bugün de yüzbinlerce kişiyi mağdur etti. 11 ilçede sabahın erken saatlerinde sular kesildi. Su kesintisi gerekçesi ise ağırlıklı olarak yine 'enerji kesintisi problemi' olarak duyuruldu.

Dubai'de su altındaki villalar 3,5 milyon TL'ye satılıyor!

Dubai'deki "The World Islands Project" isimli dünya şeklindeki yapay adaların bir kısmına en alt katı su altında kalan üç katlı villalar inşa ediliyor. Projede fiyatlar 3 milyon 500 TL'den başlıyor!

1984 yılında Büyükçekmece Gölü baraj haline getirilecekmiş!

1984 yılında Büyükçekmece Barajı'nın temeli Başbakan Turgut Özal tarafından atılacakmış. Göl, 10 milyar lira harcanarak baraj haline getirilecekmiş. 42 ayda tamamlanacak projeyle İstanbul'un su problemi yarı yarıya giderilecekmiş.

Akçaabat Ambarcık Mahallesi’nin 30 yıllık su çilesi bitti!

Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün sondaj çalışmaları neticesinde yıllardır su problemi yaşayan Akçaabat’ın Ambarcık Mahallesi’nde günlük 100 ton su kapasitesine sahip kaynak bulundu.

Çatalca su kesintisi 17 Aralık 2014!

İstanbul Avrupa Yakası Çatalca ilçesinin Ormanlı mahallesinde enerji kesintisi problemi nedeni ile 17 Aralık 2014 tarihinde su kesintisi yapılacak. Yapılacak çalışmanın ne zaman bitirileceği haberimizin içinde yer alıyor...

Adalar su problemi Haberi

Adalar su problemi



Büyükada'da artık su sıkıntısı çekilmeyecek


Belediye iki vapur alıyor, yeni bir depo yapılmasına ve boru döşenmesine başlıyor


    Belediye Adalar'ın su ihtiyacını halletmek için Belediyeler Bankası'ndan ödünç para almaya karar vermiş, Şehir Meclisi ve Vekalet de bunu muvafık görmüştü. Bunun üzerine iki su vapuru satın alınması için teşebbüse girişilmiştir. Bu iki vapur nöbetle terkos suyu taşıyacak, bu sular mevcut olan depoya boşaltılacaktır. Belediye bir deponun bu işe kifayet etmeyeceğini düşünerek yeni bir depo daha yaptıracaktır. Bu yeni deponun inşası ile ada sokaklarına su boruları döşenmesine hemen başlanacaktır. Depolardaki sular tazyik makinesi vasıtasıyla adanın en yüksek yerlerine kadar çıkarılacaktır. 

   ...