28 / 03 / 2024

Adana asma köprü

Adana asma köprü

Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Adana'da Varda Var!" proje sözleşmesi hayata geçirilmek üzere. Proje kapsamında yürüyüş parkuru; Yerköprü Mesire Alanında Yürüyüş Parkuru, Asma Köprü ve Dinlenme Tesisi yapılması planlanıyor.

Dünyanın en uzun çift katlı asma köprüsü trafiğe açıldı!

Dünyanın en uzun açıklığa sahip olan çift katlı asma köprüsü, Çin’in Hubei eyaletinin başkenti Wuhan’da önceki gün açıldı.

Dünyanın en uzun asma köprüsü açıldı!

Mısır Kahire'de bulunan Rod al-Farag Axis Köprüsü hizmete açıldı. Köprü, 67.3 metre eniyle dünyanın en geniş asma köprüsü olma özelliği taşıyor.

Ağaç gövdesine yaptığı eve asma köprü ile ulaşıyor!

Artvin'in Arhavi ilçesinde inşaat mühendisi Osman Kaba, ıhlamur ağaçlarının gövdesine yerden 10 metre yükseklikte, 30 metrekarelik ev inşa etti. Çelik halat üzerinde bulunan asma köprü ile çıkılıp inilen ev, ilgi görüyor.

Artvin'deki bu eve asma köprü ile ulaşılıyor!

Artvin'in Arhavi ilçesinde inşaat mühendisi Osman Kaba, ıhlamur ağaçlarının gövdesine yerden 10 metre yükseklikte, 30 metrekarelik ev yaptı. Çelik halatla oluşturulan asma köprü ile girilen ev ilgi görüyor.

Kahramanmaraş Andırın'daki 4 minareli asma köprüye ödül!

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde inşa edilen 4 minareli asma köprüye İngiltere’den ödül geldi. Belediye Başkanı Baki Tezcan’ın projesini çizdiği ve belediye işçileri tarafından köprü 300 bin TL'ye mal oldu. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Tamamlandığında dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü olma özelliğine sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı...

Çanakkale köprüsü için çevresel ve sosyal etki değerlendirmesi yapılacak!

Çanakkale'de temeli 18 Mart'ta atılan ve 'dünyanın en uzun asma köprüsü' olma özelliği taşıyan 1915 Çanakkale Köprüsü'nünde çalışmalar hzla sürüyor. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Çanakkale'de temeli 18 Mart'ta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından törenle atılan ve 'dünyanın en uzun asma köprüsü' olma özelliği taşıyan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün çalışmaları hız kazandı. 

İşte şimdiye kadar inşa edilen en pahalı 10 asma köprü!

Özellikle nehirlerin veya barajların üzerinde bulunan devasa köprülerin maliyetleri çok fazla. İşte şimdiye kadar inşa edilen en pahalı 10 asma köprü.

Şimdiye kadar yapılmış en pahalı 10 köprü!

Özellikle nehirlerin veya barajların üzerinde bulunan devasa köprülerin maliyetleri çok fazla. İşte şimdiye kadar inşa edilen en pahalı 10 asma köprü.

1915 Çanakkale Köprüsü dünyanın en uzunu olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü "2 bin 23 metre orta açıklığa sahip 1915 Çanakkale Köprüsü, dünyanın en uzun asma köprüsü olacak.'' dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü’nden bugün geçmenin bedeli 70 TL!

Dünyanın en uzun asma köprüsü olacak Çanakkale 1915 Köprüsü’nün temeli atıldı. Günlük 40 bin araç garantisi olan köprüden bugün geçmenin bedeli ise 70 TL. Açıldığı zaman ise bedel, kura bağlı olarak düşebilir yada yükselebilir.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün temeli bugün atılıyor!

Dünyanın en uzun asma köprüsü olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temeli bugün saat 11:00'da atılacak. 2023 metre orta uzunluğuna sahip köprünün açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım katılacak.

Adana asma köprü Haberi

Adana asma köprü

Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Çukurova Kalkınma Ajansı 2015 yılı Üretim ve Çevre Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan "Adana'da Varda Var!" proje sözleşmesi hayata geçirilmek üzere. Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ile Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari arasında imzalandı. 


958.149,51 TL bütçeli proje kapsamında Kapıkaya Kanyonu ile Varda Köprüsü arasına yürüyüş parkuru; Yerköprü Mesire Alanında Yürüyüş Parkuru, Asma Köprü ve Dinlenme Tesisi yapılması planlanıyor. 


Başvuru sahibinin Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olduğu proje. Adana Orman Bölge Müdürlüğü ve Karaisalı Belediyesinin ortaklığı ve Karaisalı Kaymakamlığı'nın iştiraki ve Çukurova Kalkınma Ajansı'nın 720 bin TL'lik hibe desteği ile yürütülecek. İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari. "proje ile turizm potansiyeline sahip Karaisalı ilçesini...